1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo in TROS Radar

Discussie in 'Ziggo - Algemeen' gestart door Pierre_1, 12 okt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Klacht Ziggo internetsnelheid wijzigen

  Er is duidelijk wel wat aan de hand bij Ziggo. Ik ben sinds februari al bezig om mijn abonnement om te zetten naar een alles-in-een plus pakket.
  Daarbij is eigenlijk alles misgegaan.
  Ik noem kort op:
  Ik moest twee keer doorgeven dat ik een ander pakket wilde. De eerst keer was het niet doorgegeven.
  Ik moest betalen voor de gratis digitale ontvanger. Is na telefoontje opgelost.
  De order liep vervolgens vast. Heeft tot begin september! geduurd voor dit gedeeltelijk was opgelost.
  Hierdoor een hele hoge en verkeerde factuur gekregen. Weer gebeld en ik ben benieuwd of dit goed is gegaan.
  Als laatste is mijn internetsnelheid nog steeds niet aangepast. Men ging bij Ziggo zoeken naar signaal kwaliteit en dat soort dingen, terwijl ik diverse keren heb aangegeven dat de internetsnelheid en waar het ook aan te zien was mijn download limiet van de nieuwsgroepen nog bij mijn oude abonnement hoorde. En ieder keer weer de vraag hoe ik de internetsnelheid heb gemeten en routers er tussenuit halen enz. en modem resetten en vervolgens niet meer terugbellen. Terwijl het omzetten van de internetsnelheid een routinehandeling moet zijn. Nee mijn probleem wordt weer naar een andere afdeling doorgeschoven. Afgelopen zondag werd ik gebeld met weer de vraag hoe ik de internet snelheid meet en weer moest ik de router ertussenuit halen. Dit had ik al zo vaak gedaan dat nu de router het opgaf. Daar ben ik weer de hele zondagmiddag mee bezig geweest om dit in orde te krijgen. Bovendien moet je toevallig net een RJ45 doorverbinder bij je router hebben liggen ander lukt het helemaal niet en krijg je te horen, dat men je niet van dienst kan zijn. Er wordt gewoon niet geluisterd naar wat je zegt en dat terwijl ik zelf de hele week storingen oplos en netwerken installeer en in bedrijf stel en heel goed weet hoe je een storing omschrijft! Ik heb ook verschillende keren aangegeven dat als de internetsnelheid is verhoogd dit te zien moet zijn, bij downloaden en de speedtest. En dat ik begrijp dat men de maximaal beloofde snelheid nooit haalt. Dat is ook de vraag niet.
  Ik heb dit nu verschillende keren aangegeven en telkens komt men weer met de vraag hoe ik het gemeten heb, in plaats van dat men even in het systeem controleerd of men werkelijk de snelheid zelf bij Ziggo heeft aangepast. Zoals een van de medewerkers in september al zei: Ik zie dat uw modem administratief nog verkeerd staat en ingesteld is op uw oude abonnement. Blijkbaar een hele eenvoudige handeling, waardoor men een heleboel problemen bij Ziggo zelf kan voorkomen v.w.b. metingen van signaalkwaliteit enz. Na het telefoontje van zondag vrees ik dat dit nog steeds niet is doorgedrongen.
  Een routine handeling, die in februari al is beloofd, wordt zo tot een geldverslindende en irritatie verwekkende zaak als men al zo verkeerd gaat zoeken naar de oorzaak.
   
 2. Zal ongetwijfeld waar zijn. Maar als ik naar mezelf kijk: ben 36 (dus toch niet echt oud....) en heb toch redelijk verstand van internet, netwerken en dergelijke.
  Probleem waar ik steeds bij de helpdesk tegen aanloop is dat ik vaak al meer geprobeerd heb dan de helpdesk medewerker in het script hebben staan en de gemiddelde helpdeskmedewerker vervolgens kennelijk in paniek raakt als hij of zij een klant aan de lijn heeft die er meer van weet als hij/zij.

  Gevolg:
  - of hoorn wordt er op gegooid (ronduit onbeschoft! Dit kan echt niet tenzij de klant zelf kwetsend wordt);
  - of je krijgt een volslagen onzin antwoord in de trant van idd de sleuven van de modem stofzuichen, uw kabels zullen wel uit zichzelf plots verroest zijn, u moet ook een iTV abonnement hebben om Nederland 1/2/3 op de Cisco te kunnen ontvangen oid. Heb ze echt allemaal gehoord.

  De UPC helpdesk was ooit ook erg slecht toen ik daar klant was (7 jaar UPC klant geweest toen ik in Rotterdam woonde), maar die zijn a) echt fors en merkbaar verbeterd en b) vertelde nooit volslagen onzin aan de lijn. Daar vertelden ze 'sorry meneer, u heeft duidelijk al meer geprobeerd dan ik kan verzinnen, excuus, ik moet het intern doorzetten'. Ook frustererend, maar beter dan volslagen onzin.

  En ho maar om door te zetten naar tweede lijn. Wordt elke keer dat je doorzet naar tweede lijn je bonus/variabele beloning gekort of zo?

  En dat terwijl als je het echt beu bent en Infje/Kitaro op dit forum PMed het binnen no time geregeld is en je wel serieus antwoord krijgt.

  Kortom: wat Ziggo ook zegt, de kwaliteit van de helpdesk is echt zwaar onder de maat. Ik begrijp het idee van 1ste lijns / 2de lijns support om de inderdaad technisch analfabeten die de COAX eruit trekken als de stroom er af moet eruit te filteren voor de dure mensen die wel verstand hebben, maar een tweede lijns medewerker krijgen is nu volslagen onmogelijk. Daar moeten ze echt wat aan doen.

  En facturatie is een volledige puinhoop na elke mutatie. Ook dat kan ik helaas uit ervaring bevestigen (al was het in mijn geval nadelig voor Ziggo en voordelig voor mij: drie maanden Alles-in-1 Extra plus de Cisco decoder zijn nu bijna anderhalf jaar later nog steeds niet gefactureerd. Bij elkaar zo'n 500 euro).

  Nogmaals: zelf geen problemen. Maar genoeg problemen gehad om te weten dat Radar absoluut NIET overdrijft.

  Vind dus ook de Ziggo directie schandalig onverschillig. Misschien iets te veel naar Dirk Scheringa gekeken en net zoals Dirk denkend dat ze er toch wel mee weg komen?

  Enige reden dat ik niet weg ga is dat ALS het werkt de producten van Ziggo uitermate uitstekend zijn en veel beter als alle beschikbare concurrenten hier. Ook mensen als Kitaro/Infje (dank nogmaals!) zijn echt goud waard voor Ziggo.
   
 3. Effe tussendoor, zijn er hier ook mensen op het forum die in de zaal aanwezig waren? :roll:
   
 4. Ben kennelijk niet de enige die DSB associaties kreeg van het optreden van Ziggo in Radar.

  Zie deze column, inclusief oproep om een Pieter Lakeman actie nu bij Ziggo te proberen:
  http://dutchmedia.nl/blog/?p=1893

  Nee, slechtere reclame had Ziggo niet kunnen hebben. En ze kunnen niemand de schuld geven behalve zichzelf (of vind Ziggo dit ook de schuld van Wouter Bos?).
   
 5. Tja refereeerde terug naar de eerste uitzending, toen hadden ze nog maar 300 klachten... vond ik zelf toen ook niet de moeite moet ik toegeven...
  De huidige getallen zijn andere koek! Ik vind overigens dat een aantal collega's wel erg makkelijk roepen over externe callcenters. Afijn lijkt me geen discussie voor op een forum dit , en ik hou het dus hierbij.
   
 6. Ehm, waarom niet? Geen kritiek, gewoon nieuwsgierig. Dit forum is toch juist bedoeld om oa over het service niveau van Ziggo te discussieren?
   
 7. Beetje naïef van je. :wink:
  Als medewerker kan ie moeilijk openbaar over de bedrijfspolicy uit de school klappen.
   
 8. Sinds wanneer mogen mensen geen typefouten meer maken?! Sorry dat ik even in de war was, kan gebeuren...
   
 9. wat mij ook heel erg stoort is dat er zo vaak fouten in het systeem zitten, volgens de HD medewerkers...

  een paar maanden geleden nam ik eredivisie live, maar na een paar maanden wilde ik mijn " extra zenderpakketten" opzeggen.
  Dit kon niet....
  de order van mijn eredivisie live stond nog in het systeem en was niet verwerkt....
  zo houd men zich dus niet aan de wettelijke maand opzeg termijn, erg handig foefje....
  waneer het er uit was kon men niet vertellen.
  het is natuurlijk absurd dat men maar 1 ding tegelijk kan in of uitvoeren in het systeem, ik geloof hier eigenlijk niets van.

  iedere maand moet ik wel minstens 2x bellen naar de HD vanwege fouten en problemen met mijn diensten, dit kost klauwen vol met geld aan telefoonkosten.

  pas WEER een monteur geweest [denk zo ongeveer nr 11 sinds het ziggo is] maar WEER geen oplossing, ook de beloofde compensatie word ineens niet meer over gerept.

  die had men telefonisch met mij afgesproken.
  ik heb de naam zelfs van de persoon die mij heeft geholpen,maar hoor ineens niets meer.
  men blijft wel gewoon foute facturen en bedreigingen over afsluiting sturen.

  debieler kan het waarschijnlijk niet...
   
 10. Tja, dat HIJ niet kan discussieren begrijp ik. Alleen zijn stelling was dat dit überhaupt niet op dit forum thuishoort. En daar reageerde ik op.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina