1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo in TROS Radar

Discussie in 'Ziggo - Algemeen' gestart door Pierre_1, 12 okt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Misschien maak je daar wel een punt.
   
 2. Ik quote jou even maar er waren ook anderen die een opmerking maakten over de ouderen en de kennis die die hebben van de materie.
  Het vervelende is dat je als helpdesk medewerker niets mag vragen over de leeftijd, dat staat ook wat raar.
  Ik heb ook geen idee of dit in de klant info staat die de helpdesk medewerker heeft.
  Maar feit is wel dat een hoop ouderen en A technische mensen bepaalde dingen niet snappen.
  Decoder resetten door de stekker uit het apparaat te trekken,je zou denk ik niet het eten willen betalen van de mensen die vervolgens de kabel er uit trekken.
  Misschien is het een optie om in het keuze menu iets aan te passen als is dit de eerste keer dat u digitale tv gebruikt,kies dan 1, en daar een wat meer ervaren persoon neer te zetten die wat meer in ( niet denigrerend bedoeld) Jip en Janneke taal dingen uitlegt.
  In het bejaardenhuis waar mijn zoon werkt,sluiten wij digitale tv aan,alle oudjes hebben een logitech harmony 515 waar ze hun tv mee bedienen en we programmeren het zo dat ze als ze op de zender omhoog knop drukken denken dat ze een ander kanaal kiezen op de tv,maar in werkelijkheid dat doen op de decoder.
  Aangezien de samenleving vergrijst zal Ziggo daar zeker wat mee moeten doen,ten eerste is het een grote doelgroep/klanten bron,maar een wat kwetsbare.
  Al geef je maar 1 medewerker van een bejaardentehuis een korte cursus.
  Bij mijn zoon is het gewoon fijn dat wat de oudjes ook neerzetten aan tv's ze in elk geval dezelfde vertrouwde afstandsbediening houden.
  Mijn eerste Sony tv remote had ook 2 kanten,een met de ingewikkelde functies en een met de makkelijke functies.
  Met het er afhalen van een klep kon je aan de "moeilijke" kant komen.
  In het bejaardentehuis waar mijn zoon werkt,hebben ze digitale tv via lijbrandt,en als een van de oudjes belt wordt er niet gedreigd met kosten,maar worden de gegevens opgenomen en wordt mijn zoon langs gestuurd.
  Komt die er niet uit,dan belt hij iemand van lijbrandt.
  Op de een of andere manier zal Ziggo toch iets met deze doelgroep moeten gaan doen anders krijg je echt van die taferelen uit het spotje, hou uw muis in de rechterbovenhoek van het scherm.
   
 3. Sorry, maar je dient als helpdeskmedewerker bij Ziggo een volledige naw check te doen, inclusief geboorte datum. Aan de hand daarvan zou je je dus kunnen aanpassen aan het 'niveau' van de klant. :)
   
 4. Het is op zich een leuk idee om mensen stap voor stap in jip en janneke taal dingen uit te gaan leggen. Om dit via de telefoon te doen is ERG duur, en de markt concurreert nu eenmaal op prijs.

  Daarvoor is dus de handleiding, en die is een stuk simpeler dan veel mensen denken. Helaas is het zo dat mensen bij problemen over het algemeen dit stappenplan volgen:
  1) willekeurig wat proberen
  2) vragen aan de buurman
  3) zoeken op internet (indien werkend)
  4) helpdesk bellen
  5) boekje uitpakken en niet verder dan de inleiding komen
   
 5. Er zijn natuurlijk veel oudere mensen die last hebben met technische zaken, maar om nou direct leeftijd aan technisch inzicht te koppelen is dom. Er zijn net zo goed jongere mensen die er geen bal van snappen. Een goede helpdeskmedewerker staat boven de materie en past zijn niveau aan aan de hand van het verhaal dat de klant doet en niet op vooroordelen zoals leeftijd, geslacht of iets dergelijks.

  Het probleem ligt meer aan het niveau van de helpdeskmedewerkers. Blijkbaar gebruikt Ziggo externe call centers en die functioneren blijkbaar dus niet goed. Dat gecombineerd met falende interne communicatie en slechte registratie van problemen leidt tot ellende.
   
 6. Als je goed hebt gekeken zag je dat ik niveau tussen haakjes heb gezet. ik bedoelde daarmee dat men uiteraard de klant aan dient te horen echter zegt leeftijd soms toch wel iets. denk aan de oudjes onder ons, met alle respect maar dan gaat het wat langzamer in de meeste gevallen.

  En goede helpdeskmedewerkers? tja... daar mag ik hier helaas niets over roepen :cry:
   
 7. Enige quotes:
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 20 okt 2009
 8. Jij zegt het.
   
 9. Generaliserend of niet maar het meerendeel van de mensen waarbij ik heb moeten helpen om Ziggo aan de gang te krijgen waren toch van wat hogere leeftijd.
  Heeft in mijn geval niks met vooroordeel te maken. ;)

  Ik wil hierbij ook niet bij voorbaat zeggen dat elke oudere medemens dom is of geen technisch inzicht heeft.
  Zoals al eerder vermeld zijn er meer dan genoeg jongeren die er de ballen van snappen als het om technische apparatuur gaat.

  De techniek gaat soms zo snel dat het voor mij ook wel even duurt voordat ik door heb hoe iets in zijn werk gaat.
  Neemt niet weg dat ik er wel de uitdaging in zie om "onwillige" apparatuur aan de gang te krijgen m.b.v. mede-forumleden of natuurlijk Google. :)
   
 10. Ziggo is niet eens in staat om een foutloze handleiding digitale TV op te leveren met als gevolg dat ze dus weer extra belasting genereren voor de helpdesk.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina