1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

D-Link DIR-855

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door Togooz, 12 okt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Heb je een PB gestuurd.
   
 2. Dank voor de snelle service ! :thumb up:
   
 3. Hallo Bernd,
  Ik heb op mijn rolluik buiten een "richt antenne" (om grote afstanden te halen) en een "straal antenne", voor de buren die 2 deuren verder wonen en binnen op het router nog 1 antenne over voor binnen draadloos internet. Mijn schoonvader die ruim 300m verderop woont heeft ook een "richt antenne" aan het achterkant van zijn woning, naar mijn toe gericht en heeft met mijn Sitecom 300N XR een zeer goede verbinding van gemiddeld 22mb, maar toen ik die D-Link Dir 855 aangesloten had, had hij een zeer slechte verbinding van gemiddeld 4mb. Dus heb ik mijn Sitecom gehouden en mijn D-Link via Marktplaats verkocht, want hij is gewoon niet krachtig genoeg voor grote afstanden. Dus als je echt grote afstanden wil overbruggen, zeg ik nee tegen de D-Link, maar gewoon als router om het huis is hij wel gewoon zeer goed, want hij heeft 2,4GHZ en 5GHZ
  [​IMG]
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 26 okt 2009
 4. Denk dat de laatste zin bij 99% van de gebruikers zal gelden, niet iedereen gebruikt zijn internet aansluiting om de hele straat mee te laten genieten. :wink:

  Moet wel zeggen dat het een zeer ingenieuze manier is om een sociaal netwerk op te zetten. :mrgreen:
   
 5. Vraag me alleen wel af wat de fair use policy van Ziggo hierover zegt. Wellicht niet zo verstandig dit hier te posten, volgens mij vind Ziggo het uitlenen van je verbinding aan buren en familie niet zo leuk.
   
 6. Inderdaad, mooie manier om internet "echt" draadloos te maken in je woonwijk.... :schater:

  Ik maak ook gebruik van de DIR-885, wat mij opvalt is dat hier in huis de 2.4Ghz band een beter bereikheeft dan de 5Ghz band. Volgens alle specs zou dit juist anders om moeten zijn. Afijn... ik haal overigens wel alle maximale snelheden...
   
 7. Wat een geweldige oplossing om meerdere gebruikers over 1 netwerkaansluiting aan te sluiten.

  Leuk om dat met ons te delen :grin: .

  Bernd
   
 8. Hallo, mijn schoonvader is met pensioen, net als mijn buren. Ik help deze mensen omdat ze amper eten kunnen kopen. Ze verplichten tegenwoordig iedereen om internet te hebben, bijv. voor bankzaken, of gewoon omdat ze geen krantje meer kunnen betalen.... Ziggo verdient genoeg aan mij, 50euries internet en 25euries TV, dat is toch iedere maand 75euries. Of ik nu thuis met bijv. 2 kinderen en 2 volwassenen, dus 4 verbindingen hebt, of zoals ik nu, 3 verbindingen hebt.... Wat is dan het probleem ??
  (ps: er zit gewoon een wachtwoord op, dus niet de hele straat kan meegenieten ;))
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 27 okt 2009
 9. Hoewel dit nu offtopic is, van mij mag je... denk alleen dat ziggo het anders ziet...

  Wie heeft voor mij de aanbevollen settings voor de DIR 885? Doel op eventuele firewall instellingen, QoS e.d.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina