1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

D-Link DIR-855

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door Togooz, 12 okt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Zeg Ed, als jij bij speedtest.net een test doet, hoeveel mb haal jij ?? is het net zo hoog als je het test doet zonder je router ?? Voor een D-Link dir 855 moet dat geen probleem zijn, lees effe : http://www.routershop.nl/klantenser...-fiber-power-of-ziggo-alles-45-in-45-1-extra/
  Ik kom niet hoger dan 34mb met dat ding. Haal ik hem ertussen uit, pc dus rechtstreeks op het ziggo modem, dan haal ik 49mb
  Ik geef het op:giveup:
   
 2. Weet ik niet... zoveel factoren kunnen meespelen...

  [​IMG]
   
 3. Hallo Skippypiet,

  heb je al iets aan de configuratie van je router gedaan, bijvoorbeeld de QoS ingesteld en dat soort instellingen? Zie het tweede bericht in deze posting, daarin verwijs ik naar een bericht over de instellingen.

  Een router zal niet al tijd direct uit de doos goed functioneren, het is geen plug-and-play apparaat.

  Ik haal met dezelfde router zowel draadloos als bedraad de volledige snelheid met het Ubee modem.
   
 4. Hoi Renatus,
  Heb jij dan wel iets veranderd aan de standard instellingen??
  Want dan moet ik hem weer uit het doos halen en opnieuw moeten bekijken..... Ik heb die instellingen al uitgeprint, maar ik wil weten of er iets veranderd moet worden in de instellingen van de router, anders ben ik weer voor niks bezig......
  Alvast bedankt.
   
 5. In dit bericht (http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showpost.php?p=203754&postcount=36) staan wijzigingen die ik heb gedaan. Lees het door en kijk of jed eze instellingen wil overnemen.

  Als je de router eenmaal goed hebt ingesteld zou de snelheid volledig haalbaar moeten zijn. Op de bijgeleverde CD staat in de handleiding hoe je op de router moet inloggen (adres 192.168.0.1) met welk wachtwoord.

  Het is een zeer uitgebreide router, wijzig alleen instellingen waar je de werking van weet, een foute instelling kan leiden tot het wegvallen van de verbinding.

  Succes! :thumb up:
   
 6. Bedankt Renatus, Ik ga het morgen uit proberen. Ben benieuwd of het wat uit maakt kwa snelheid.....
   
 7. Out of the box geen setting veranderd op mijn D-Link en heb deze snelheden wireless (via 802.11n 5 GHz), niets mis mee dus.

  [​IMG]

  Kortom: het licht echt niet aan de D-Link in het algemeen, hooguit jouw settings op jouw PC en D-Link.
   
 8. Helemaal waar, het is situatie afhankelijk (om het minder ingewikkeld te maken :wink:)

  Bij mij was de QoS afstemming niet helemaal goed gegaan bij de eerste opstart. Hierdoor was mijn upload berekend op 768kb i.p.v. 5Mbit.

  Daarnaast hebben de instellingen die ik in het gememoreerde bericht aangeef bij mij gezorgd voor een stabielere connectie met de router.
   
 9. Hoi Xahmol,
  Ik heb een netwerk in mijn straat waar soms 6 pc/laptops aangesloten zijn, dus het ligt niet aan de instelling van mijn pc/of een andere laptop. Leg jij mij maar uit hoe het komt als je een laptop rechtstreeks op een Ziggo modem aansluit via Lan wel 49mb heeft en zodra ik een Router (zo uit het doos, aangesloten) er tussen plaats, maak effe niet uit wat voor een Router, de snelheid via Lan dan minder wordt, 35mb en via draadloss wordt het dan 24mb..... Is er iemand op deze forum-site met een juiste oplossing ?? Ben ik nu de eenigste met deze probleem en niemand weet hoe ik dit moet oplossen..... Ik ben niet achterlijk, ik weet best veel van Netwerken aanleggen, enz. enz., maar hier kom ik niet uit en er is schijnbaar niemand die het beter weet.....
  Ik denk dat ik het maar moet opgeven :giveup:
  Ik wordt hier helemaal ziek van :cry:
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 14 okt 2009
 10. @skippypiet: kan natuurlijk onmogelijk antwoord op jouw vraag geven zonder alle details van je config en dan waarschijnlijk nog niet, ben far from een netwerk expert.

  Wat ik wel weet is dat ik op mijn D-Link 855 met settings onveranderd sinds installatie met de installwizard de volledige 50 megabit down en 5 megabit up haal zowel wired als wireless op mijn laptop (Vista, wireless 5 GHz), 4 PCs (allemaal wired, 2 maal Vista, 2 maal WinXP), een zakelijke laptop (wired, WinXP) en een PS3 (wired). Ook nog een Wii (wireless) aangesloten maar daar nooit een speedcheck op gedaan.

  Kortom: de router kan de snelheden prima aan en volgens testen kan het zelfs nog een stuk verder (wireless tot 80 megabit, wired tot 300 zelfs).

  Ook anderen op dit forum hebben uitstekende resultaten met de D-Link.

  En daarom kan het niet anders dat of je D-Link stuk is of iets in je settings brak is. En aangezien jij met elke router hetzelfde euvel hebt lijkt het toch echt ergens in je settings te zitten. Vraag me alleen niet waar.

  Overigens: hoe heb je wireless op je laptop? 24 megabit is nml een hele normale snelheid voor 802.11g wireless. Alleen met 802.11n haal je hoger dan zeg 25 mbit. Kortom: kan je laptop ├╝berhaupt 802.11n?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina