1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

SBS gaat in HD uitzenden

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door databoy, 12 okt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. SBS Broadcasting B.V. (SBS) heeft gekozen voor een onbelichte glasvezelverbinding van Eurofiber. Het gaat om een ring die de hoofdlocatie van SBS en studio’s in Amsterdam via datacenter Telecity-2 met de MediaGateway op het Hilversumse Mediapark verbindt. SBS gaat de hoogredundante verbinding onder meer gebruiken voor High Definition (HD)-uitzendingen van zijn zenders Net 5, SBS 6 en Veronica. Het contract tussen beide partijen werd begin augustus getekend. Het eerste deel van de ring, de verbinding naar Telecity-2 en de MediaGateway, is al in september opgeleverd. Dit gebeurde binnen een week na de contractondertekening. De complete ring is begin oktober opgeleverd.
  SBS is onderdeel van ProSiebenSat.1 Media AG en bezit in Nederland de commerciële televisiezenders NET 5, SBS 6 en Veronica. Deze zenders gaan binnenkort hun programma’s in HD verspreiden. De bestaande dataverbindingen waren daarvoor niet geschikt. SBS koos voor een onbelichte glasvezelverbinding van Eurofiber in combinatie met een eigen CWDM-oplossing als basis voor het uitwisselen van HD-signalen. Het bedrijf gaat de nieuwe verbinding zowel gebruiken voor de contributie van tv-signalen in HD, bijvoorbeeld van opnames op locatie, als voor de distributie daarvan. Ook wordt de verbinding ingezet voor de uitwisseling van bedrijfsdata en internetverkeer. Voor dit laatste staat een verbinding met AMS-IX op de planning.
  Vooral de continuïteit van de verbinding speelde een belangrijke rol bij de keuze voor Eurofiber, vertelt Josbert van Rooijen, Manager Broadcast & IT van SBS. "Eurofiber is een bedrijf van naam en faam, een degelijke partner die garant staat voor een hoge beschikbaarheid. In tegenstelling tot andere partijen kon Eurofiber ons een verbinding leveren zonder bovengrondse patches en netwerkkruisingen. De kans op storingen is hierdoor minimaal. En mocht er toch iets gebeuren, dan garandeert Eurofiber een hele korte reparatietijd. Daarnaast kon het bedrijf het eerste deel van de verbinding zeer snel opleveren." Met de oplevering van het tweede deel van de SBS-ring heeft Eurofiber een directe verbinding tussen de MediaGateway en de SBS-locatie in Amsterdam gerealiseerd en staat ook de verbinding met AMS-IX.

  http://hdnieuws.blogspot.com/2009/10/sbs-gaat-in-hd-uitzenden.html
   
 2. Dan gaat wederom eerst UPC er weer mee aan de haal en zien wij de zenders in HD pas medio 2010 tegemoet?
   
 3. Ziggo wil niet structueel betalen voor een simulcast HD zender.
  Wel wil het, net zoals het bij de NPO deed, eenmalig een bijdrage geven t.b.v. investeringen die een zender moet doen om over te gaan op HD.

  Kans is best aanwezig dat UPC het anders doet: wel structueel betalen, en dit verrekenen in de prijs van haar HD pakket.
  Deze kost geloof ik €13 bij UPC.
   
 4. Inderdaad voor gewoon dezelfde content met een net iets strakker beeld..... HD mag gewoon geen extra geld gaan kosten dat zou de vooruitgang alleen maar tegenhouden. Stel je voor dat men breedbeeldcontent bij de introductie via een apart breedbeeldkanaal had verstrekt en je had daar voor moeten betalen..... Dan was er nu nog geen breedbeeld. Geen gek die daar in trapt!
   
 5. Zoals UPC het doet willen nooit veel mensen HD kijken. 13 euro per maand extra vind ik gewoon absurd.

  Dan maar liever even geduld en niks extra betalen zoals bij Ziggo en wellicht Caiway
   
 6. Inderdaad, ziggo had geloof ik al eerder aangegeven om alle SD zenders die nu in het standaardpakket zitten zonder extra kosten door te willen geven. Moeten ze wel een overeenkomst sluiten met de omroepen, en dat kost even tijd.
   
 7. Bij Ziggo kost alles tijd.
  Dus verwacht geen wonderen.
  Genieten van HD doe je per satelliet.
   
 8. SBS Broadcasting start nog dit jaar met HDTV. Onlangs maakte het bedrijf bekend de gehele infrastructuur voor de aanlevering van al haar zenders in HD kwaliteit operationeel te hebben. Nu maakt SBS bekend dat nog dit jaar NET5 HD haar opwachting maakt.
  De afgelopen week werd bekend dat SBS Broadcasting al sinds kort de beschikking heeft over een onbelichte glasvezelverbinding. Hiervoor heeft men een overeenkomst gesloten met Eurofiber. Deze glasvezelverbinding vormt een ring die de hoofdlocatie van SBS en de studio’s, beiden in Amsterdam, aan de Mediagateway in Hilversum verbindt. Van daaruit kan men HD kanalen distribueren naar HD aanbieders.
  Een logische vervolgstap is dat SBS Broadcasting op korte termijn daadwerkelijk start met HDTV. Dit wordt bevestigd door Eric Dekker, hoofd communicatie van SBS Broadcasting. “Het is de planning dat NET 5 nog dit jaar deels in HD wordt aangeboden. Technisch gezien zijn we er klaar voor, het wachten is echter nog op de overeenkomsten met de distributeurs met wie we in gesprek zijn.” De onderhandelingen met distributeurs zijn overigens al langere tijd aan de gang. De grotere HD aanbieders in Nederland Ziggo, UPC, CanalDigitaal en CAIW zeggen allen al enige tijd met SBS in onderhandeling te zijn betreffende de doorgifte van één of meer HD kanalen van SBS Broadcasting.
  Dat Net5 als eerste HD zender uit de SBS televisiestal beschikbaar komt was te verwachten. Op deze zender zijn relatief veel buitenlandse producties te zien die in vele gevallen in native HD kwaliteit aangekocht kunnen worden. SBS maakt. Volgens Eric Dekker, binnenkort bekend welke programma’s vanaf de start van NET5 HD daadwerkelijk in HD kwaliteit worden uitgezonden.

  Bron: TotaalTV

  Link: http://www.totaaltv.nl/?action=nieuws&id=2472
   
 9. Dat UPC zogenaamd absurd duur is lees je wel vaker, maar vergeet niet dat daar de huur van een interactieve HDTV decoder bij inbegrepen zit, en diensten als Uitzending gemist en VoD. Zaken die je bij Ziggo apart af moet rekenen.

  De prijzen van UPC aanhalen is appels met peren vergelijken.
   
 10. UPC dringt diensten op waar de meeste kijkers helemaal niet op zitten te wachten. Onderzoek heeft aangetoond dat het meeste gewoon live wordt gekeken naar televisie.
  De kijker is verplicht die decoder af te nemen bij UPC, want UPC staat helaas geen eigen hardware of CAM toe.

  Zolang de kijker niet zelf kan kiezen bij UPC is het dus onnodig duur.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina