1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Sony Bravia KDL-37U4000 v.s. CI+

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door rlottmann, 10 okt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Al die beweringen dat de AlphaCrypt over anderhalf jaar niet meer zou werken in aparatuur met een standaard CI slot zijn pure speculatie, en daar kun je nu eenmaal geen beslissingen op baseren. Ziggo kan de werking van de AlphaCrypt in een standaard CI slot helemaal niet blokkeren zonder de codering te veranderen, en dan zullen alle bestaande 'gecertificeerde' decoders en PVR's een firmware update van de geïntegreerde CAM moeten krijgen. Verder zullen dan wellicht ook alle in gebruik zijnde smartcards omgewisseld moeten worden. Dat is dus iets wat echt niet zo maar gaat. Woordvoerder Gradus Vos heeft in het interview dat ten grondslag ligt aan die speculaties ook nooit iets gezegd over een dergelijke actie.

  Die AlphaCrypt kun je altijd weer probleemloos verkopen. Het is namelijk een vrij universele CAM die behalve Irdeto2 nog diverse andere systemen ondersteunt. Dat hoeft niet persé via de kabel, dat kan ook via de satelliet zijn, of terrestrisch. Verder is het helemaal niet gezegd dat andere kabelaars in Nederland ook allemaal CI+ gaan gebruiken.
   
 2. Maar ook dit is allemaal speculatie.
  Het is mij inmiddels wel duidelijk, dat coderingsland niet stil zit, vooral niet met de komst van HD. Ik zie momenteel allerlei ontwikkelingen in binnen- en buitenland waarin providers en contentproviders HD aangrijpen om coderingen aan te scherpen. En op afstand de consument te beperken in vrijheden met ontvangen content te doen en laten wat ie wil.

  Ook Alphacrypt zelf maakt zich wel degelijk zorgen. Al een paar maanden, sinds CI+ officieel werd aangekondigd. Ik zou daar niet zo relaxed over doen.

  Allerlei bekende tv-fabrikanten zijn nu druk doende over te stappen op CI+. Vergeet niet, dat met Alphacrypt geen HDTV kan worden ontvangen en met CI+ wel. Wat verwacht je van de belangstelling voor Alphacrypt over pakweg 2 jaren, als HD alweer een stuk meer is ingeburgerd? Allemaal full HDtv's in de winkel zonder CI+? Dan zouden die apparaten dus min of meer gecastreerd zijn, toch? Lijkt me niet voor de hand liggend.
   
 3. Onzin. Een Conditional Access Module (CAM) is geen digitale TV ontvanger en geeft als zodanig dus geen kanalen weer. Het soort kanalen dat kan worden weergegeven wordt bepaald door de MPEG chipset in het apparaat met CI(+) slot. Een CAM verwijdert alleen de encryptie van een kanaal indien het gekozen kanaal tot het abonnement van de gebruiker behoort.
   
 4. Nee, ik geef een aantal feiten. Feit is dat Ziggo niets tegen de werking van de AlphaCrypt in een standard CI slot kan ondernemen zonder iets aan de codering te veranderen. Feit is ook dat dan de firmware van de geïntegreerde CAM in alle gecertificeerde decoders en PVRs zou moeten worden aangepast. Feit is verder dat de AlphaCrypt Classic een betrekkelijk universele CAM is die met vele verschillende coderingssystemen kan worden gebruikt zodat deze bij andere aanbieders dan Ziggo bruikbaar blijft ook als deze bij Ziggo niet meer zou zijn te gebruiken.
  Dat is zeker waar, maar het verandert niets aan wat ik gezegd heb.
  Ik wel, om de bovengenoemde redenen.
  Hier ben je volledig verkeerd geïnformeerd. Ik kijk momenteel HDTV bij Ziggo, met een AlphaCrypt.

  Verder heb ik nooit beweerd dat niet binnenkort alle nieuw verkochte TV's voorzien zullen zijn van een CI+ slot. Integendeel, dat is precies wat ik ook verwacht. En in die TV's is een AlphaCrypt inderdaad niet meer te gebruiken zodra Ziggo de CI+ restricties op alle gecodeerde kanalen zal hebben aangezet. Maar dat alles laat onverlet dat de AlphaCrypt in CI slots gewoon blijft werken zolang Ziggo de codering niet verandert, en dat laatste is, zoals gezegd, een logistiek uiterst lastige zaak.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina