1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Sony Bravia KDL-37U4000 v.s. CI+

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door rlottmann, 10 okt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Beste mensen,

  Ik weet dat op ziggo.nl de types staan welke ondersteund worden. Maar,

  Ik begrijp niet veel van maar waarom zijn de nieuwste TV's wel CI+ kaart ondersteund en onze 3 maanden geleden aangeschafte tv niet? Heeft wel een CAM slot. Is de tv niet te upgraden of iets dergelijks en wat is nou het verschil? Of hebben we weer gewoon een kat in een zak gekocht?

  Alvast bedankt,

  Robert
   
 2. Het feit dat je de TV drie maanden geleden hebt aangeschaft wil niet zeggen dat het ook een recent op de markt gebrachte TV is. Uit het getal 4000 in het typenummer is ook af te leiden dat dat niet het geval is. Deze TV is ontworpen op een moment dat er van een afgeronde CI+ specificatie nog geen sprake was. Lijkt me verder weinig aan te begrijpen waarom die TV dan geen CI+ slot kan hebben. En nee, upgraden van een CI slot naar een CI+ slot is niet mogelijk. Vermoedelijk is de ingebouwde DVB-C tuner ook niet eens geschikt voor HD ontvangst. Dus, kat in de zak gekocht? Ja.
   
 3. Je Sony heeft wel een CI-slot, alleen te gebruiken met de Alphacrypt module, maar GEEN HD decoder ingebouwd.
  Wil je HD-kanalen bekijken, ben je gebonden aan de HD-decoders/PVR's van Ziggo.
   
 4. Heb (nog) geen behoefte aan HD.

  Dus kort gezegd kan ik niet zo'n kaart van ziggo gebruiken om in de tv te steken.
  Ik ben dus gebonden aan het extra kastje boven op de dvd speler?

  "Waarom deze tv? Alle Tv's hadden een zwarte bling bling rand. Dit model heeft een matte rand. (ivm vlekkende kinderhandjes)"
   
 5. Je kunt overwegen om een Alphacrypt Classic CAM te gebruiken. Deze wordt niet ondersteund door Ziggo of Sony, maar werkt (vooralsnog) wel in TVs met een CI slot en DVB-C ontvanger.
   
 6. Kan ik hierin het ziggo kaartje stoppen en alle standaard digitale zenders ontvangen die ik nu heb zoals ook alle discovery's, tv oranje en de kinderzenders?
  Dat zou dan mooi zijn.

  Bedankt voor de reacties

  Robert
   
 7. Ja, een AlphaCrypt Classic CAM werkt in dit toestel, en je kunt dan alle digitale SD zenders waar je een abonnement op hebt ontvangen, maar niet de HD zenders, aangezien de DVB-C tuner in dit toestel niet geschikt is voor ontvangst van HD.
   

 8. Dat is goed nieuws.

  Thanx mensen,

  Robert
   
 9. Wellicht ten overvloede: de Alphacrypt CAM werkt vooralsnog in het Ziggo netwerk maar het is geen officieel ondersteunde oplossing. Er is geen enkele garantie dat het blijft werken. Het komende jaar tot anderhalf jaar zit u waarschijnlijk wel goed met de Alphacrypt maar daarna wordt het onzeker.
   
 10. Dus eigenlijk is een los kastje een verstandigere oplossing. Als Alphacrypt over anderhalf jaar niet meer werkt, wie wil hem dan nog overnemen?
  Beter gelijk een goede (misschien toch wel HD-) ontvanger kopen. Kun je jaren vooruit. En hij is altijd weer te verkopen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina