1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

zendervolgorde KDL-40W5500

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door Ruudski, 9 okt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Erg irritant hoor dat die sorteerfunctie er niet meer is.
  Als je zapt en je komt op een kanaal dat je niet mag zien kom je er niet zo vlug meer uit. Pas als hij na enkele seconden heeft laten merken dat je niet mag kijken kun je verder zappen. En als je dan al 3x op de + hebt gedrukt ben je dan ook gelijk 3 kanalen verder.
   
 2. Dus het is Ziggo die voorschrijft dat er niet meer gesorteerd mag worden?


  Ik vind dit te schandalig voor woorden en vind dat de kabelaar zich niet mag bemoeien hoe jij je televisie instelt.

  Dat gaat echt tien stappen te ver !!!
   
 3. Lees nu eerst de eerdere postings over dit onderwerp door. De sortering functie komt terug en er is ook uitgelegd wat de reden was dat deze functie niet gebruikt kon worden
   
 4. De reden is Ziggo toch?
   
 5. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.674
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer..
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Wat is nu het ware verhaal? :?
   
 6. Het ware verhaal is dat Ziggo niet wil dat jij als consument de basislijst van zenders kunt sorteren dan wel de kanaalnummers kunt aanpassen dan wel ongewenste kanalen uit de basislijst kunt verwijderen in de door Ziggo gecertificeerde ontvangers. Die eis van Ziggo geldt voor losse decoders en PVR's net zo goed als voor TV's. Het is een eis die is ingegeven door commerciële motieven, want technisch is er geen enkele reden waarom dit alles niet zou kunnen.

  Ik zag de bui ten aanzien van de Sony Bravia toestellen maanden geleden al hangen en heb daar toen (in juni) ook al voor gewaarschuwd op dit forum. Ook heb ik gewaarschuwd dat bezitters van Sony Bravia TV's uit de door Ziggo te certificeren modelreeksen een onaangename verrassing zouden gaan beleven als ze hadden verzuimd de automatische firmware updatefunctie van hun toestel uit te zetten. Die onaangename verrassing zou er uit bestaan dat van de ene dag op de andere de kanaalindeling op het toestel zonder instemming of medeweten van de gebruiker zou worden gewijzigd én bovendien niet meer terug te veranderen zou zijn.

  Wat ik op dat moment niet wist was dat dit doemscenario al veel sneller werkelijkheid zou worden dan ik voor mogelijk had gehouden. Door een fout van Ziggo belandde namelijk een testversie van de nieuwe Sony firmware die niet voor eindgebruikers was bestemd op een deel van het Ziggo netwerk, en prompt kwamen er reacties van verongelijkte Sony bezitters die ontdekten dat Ziggo hun toestel kreupel had gemaakt. Ziggo waste vanzelfsprekend de handen in onschuld, want de slachtoffers hadden immers door het aan laten staan van de automatische firmware update functie zelf impliciet toestemming gegeven om Ziggo aan de firmware van hun toestel te laten rommelen.

  Een geluk bij een ongeluk is dat deze misser van Ziggo veel gebruikers, en dan met name bezitters van de door Ziggo gecertificeerde (en eventueel nog te certificeren) Sony CI+ TV toestellen, heeft gesensibiliseerd voor deze problematiek, te weten dat een kabelexploitant zich gaat bemoeien met de functionaliteit van TV toestellen die eigendom zijn van klanten en zich aanmatigt deze functionaliteit zonder medeweten of instemming van die klanten in te perken. Ik denk dat Ziggo mede door de commotie die hierover is ontstaan deels op zijn schreden is teruggekeerd en daardoor de eis dat de kanalen in de basislijst niet door de gebruiker kunnen worden gesorteerd althans voor de gecertificeerde Sony toestellen heeft laten vallen. In een nieuwe release van de Sony firmware die eind oktober wordt verwacht zal de mogelijkheid tot het sorteren van de kanalen in de basislijst dan ook weer aanwezig zijn, echter niet meer de - oorspronkelijk wél aanwezige - mogelijkheid tot het verwijderen uit de basislijst van ongewenste kanalen.
   
 7. En dit is volgens mij het enige echte verhaal.

  Je kunt wel een favorietenlijst aanmaken maar die is niet "zapbaar"
   
 8. :pompom: Als "tussenoplossing" werkt dit best aardig,

  wat ik erg irritant vindt dat je ook kan zappen naar kanalen waar de preview periode van verlopen is, je moet dan bevestigen :!::!:
   
 9. Ik heb een veel mooiere 'tussenoplossing' voor je. Als je het toestel terugzet naar de fabrieksinstellingen en bij de herinstallatie kiest voor een ander land dan Nederland, dan kun je de rangorde en de nummering van de kanalen nog wél zelf bepalen, en ook ongewenste kanalen weer verwijderen. De taal van de gebruikersinterface kun je gewoon op Nederlands laten staan, dus je hebt geen spoedcursus Zweeds of zo nodig.
   
 10. Heeft het kiezen van een ander land geen consequenties? Bij de Philips modellen met standaard DVB CI slot was het bijvoorbeeld mogelijk om de DVB-C functionaliteit toegankelijk te maken door bijvoorbeeld voor Zweden te kiezen. Dat gaf echter wel bijvoorbeeld problemen met het klok signaal. In de Time Offset Table (TOT) pakketjes waarmee de juiste tijdzone informatie wordt doorgegeven zit namelijk een land identificatie code zodat de TV de juiste tijdzone informatie kiest op basis van de locatie en dat werkte dus niet bij de Philips TV's die zochten naar de informatie voor Zweden in die TOT pakketjes terwijl Ziggo uiteraard alleen die informatie verzend voor Nederland. En zo zijn er waarschijnlijk nog wel meer plekken waar er een keuze gemaakt moet worden op land locatie code i.p.v. een taal code die mogelijk tot problemen zouden kunnen leiden.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina