1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Kanaalvolgorde veranderd?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door theMANnl, 8 okt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Beste ziggo gebruikers,

  Vandaag bij het aanzetten van mijn tv mertke ik iets vreemds, de kanaalvolgorde van de zenders was ineens veranderd. Ik heb nu bijvoorbeeld: Film 1.1 op 883, Film 1+1 op 882, Film1 HD op 881, Ned 3 HD op 880, Ned 2 op 879. Heeft iemand enig idee waardoor dit word veroorzaakt en hoe dit is op te lossen. Ik kijk via een ziggo CAM module op een sony KDL 37W5500. En hoe is het mogelijk dat de zenders wijzigen terwijl ik geen opdracht heb gegeven tot het (opnieuw) instellen van de zenders?
   
 2. Welke firmware heb je in die TV zitten? En heb je de auto service update aan of uit staan?
   
 3. Ik heb firmware versie 1.202EA. En de auto service update staat aan. De systeemupdate staat ook aan. Service vervanging staat uit.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 8 okt 2009
 4. OK. Ik dacht dat je met die (oudere) firmware sowieso niet de standaard Ziggo volgorde krijgt. Er is het één en ander veranderd aan de kanaalindeling van Ziggo, en dat kan verklaren waarom de kanaalnummers nu anders zijn. Maar een firmware update zou ik niet aanbevelen, omdat je dan de mogelijkheid om de kanalen naar eigen inzicht in te delen geheel kwijtraakt.

  Mijn advies is om zowel de auto service update als de systeemupdate uit te zetten om niet weer met mogelijk nog veel onaangenamere verrassingen te worden geconfronteerd en om daarna de kanalen nog even opnieuw in te scannen en deze vervolgens weer op de gewenste volgorde en voorkeursnummers te zetten. Dan kan je niets meer gebeuren.
   
 5. Bedankt voor je reactie Riparius. Ik zal je advies opvolgen. En zelf heb ik inderdaad rekening gehouden met het niet updaten van mijn tv. Hopelijk is het zender volgorde aanpassen iets wat sony in de toekomst gaat verhelpen. Ik moet erbij zeggen dat ik geen eigen zendervolgorde heb, maar was dit in de toekomst wel van plan. Momenteel moet eerst nog het niet ontvangen van een aantal zenders worden opgelost (last van digitenne singnaal). Gelukkig is dat een kwestie van een andere kabel en andere aansluitingen (al getest). Daarna kan ik een eigen volgorde gaan instellen.
  Maar als ziggo met nieuwe zenders komt, hoe kan ik dan weten dat deze er zijn? En zal ik dan bij elke nieuwe zender opnieuw moeten scannen?
   
 6. De sorteer functie is gepland voor release 1.61.
  De versie wordt eind oktober verwacht. Wij zullen deze versie eerst testen om te kijken of de implementatie geen negatieve gevolgen heeft voor de netwerkupdate procedure. Als de software goedgekeurd wordt zal deze ook op het netwerk worden geplaatst. Daarnaast zal de software ook via de sony website te downloaden zijn zodra deze gereleased is.
   
 7. Ja, helaas is dat wel de consequentie als je de auto service update uit zet. Het blijft kiezen tussen een gegarandeerd niet veranderende kanaalindeling (maar dan ook geen nieuwe zenders automatisch erbij), of wel automatisch updates van het zenderaanbod maar accepteren dat Ziggo en/of de Sony gaat rommelen met je kanaalindeling. Als er nieuwe zenders zijn, dan lees je daar wel over op dit forum. Zo doe ik dat zelf ook met mijn (overigens niet CI+ compliante) Sony.
   
 8. Oke, duidelijk. Ik wacht wel met updaten tot ziggo goedkeuring geeft. Ben op dit moment redelijk tevreden zo, voor het eerst! Voel er niet voor voor om de optie om zenders te sorteren te verliezen, daar ik gelezen heb op de site van sony (http://support.sony-europe.com/TV/d...ite=odw_nl_NL&m=KDL-37W5500&f=FW_Bravia1570EA) dat het er weer opzetten van een oudere versie niet mogelijk is.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 8 okt 2009
 9. Haha, de updates staan nu UIT. Liever een zender niet, dan de kanaalindeling weer kwijt. En ik zal uit blijven kijken naar nieuwe zenders.
  En ik weet niet of ik het nou verkeerd begrijp, maar jij leest dit forum op je TV?
   
 10. Nee hoor, via internet op de computer. Maar alle Ziggo nieuwtjes en plannen lees je hier het eerst, dus hier moet je zijn voor info.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina