1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Pc's bij ziggo zien elkaar niet meer

Discussie in 'Internet - Eigen netwerk' gestart door muzik, 7 okt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb een probleem met het maken van een thuis met werk (niet draadloos). Bij mijn oude provider KPN had ik altijd een thuis netwerk. Hiervoor gebruikte ik een Asus router (gigaX1005b) waarop 3 pc s met Windows xp op waren aangesloten. Bij ziggo probeer ik weer hetzelfde netwerk te maken maar zonder resultaat. De pc s zien elkaar niet, Ik heb het enkele malen geprobeerd zonder resultaat (ook heb ik de stekkker uit de modem/router gehaald en weer aangesloten). Sluit ik echter mijn KPN internet kabel (dit abbonement loopt nog ter overlapping) dan werkt mijn thuis netwerk binnen no time. Hoe kan het dat ik via ziggo mijn thuis netwerk niet voor elkaar krijg?? Pingen lukt wel maar de computers zien elkaar nog steeds niet. Ook heb ik wel internet op alle pc's
   
 2. Misschien bij het KPN gebeuren vaste IP adressen ingetypt?
  Zet ze eens op auto ipadres verkrijgen misschien dat dat werkt.
   
 3. De oorzaal ligt in elk geval niet in de verbinding van Ziggo en/of hun modem, maar in de configuratie van het thuis netwerk (vanaf de router tot aan de pc's).
   
 4. De gigaX1005b is een switch. Dat werkt prima met KPN aangezien die met modems met ingebouwde router werkt, maar niet met Ziggo, omdat het kabelmodem geen router heeft.

  Een switch is heel kort door de bocht gezegd alleen maar een intelligente splitter. Een router heeft vaak een ingebouwde switch maar kan meer: het verkeer routeren ofwel van alles wat er aan verkeer binnenkomt bekijken waar het thuishoort, en het in die richting verder sturen.

  Dat je op alle PC's wel een internetverbinding krijgt is vreemd, aangezien je normaal van Ziggo maar één publiek IP adres krijgt. Om dit IP te kunnen delen met meerdere computers is opnieuw een router nodig. Zonder router kun je normaalgesproken maar met één PC tegelijk op internet.
   
 5. Ik heb en had ze op auto staan ik heb ook wel geprobeerd om zelf ip nr's in te vullen maar toen had ik ook geen internet meer, dus dat werkte ook niet.


  Lijkt erop dat het dus niet gaat lukken met de Asus. Zijn er routers die gegarandeerd wel met Ziggo werken en die in dezelfde prijsklasse als de Asus liggen
   
 6. In principe werkt IEDERE router met Ziggo. Alleen zoals tja hierboven al meldde, heb jij geen router, maar een switch. Je moet dus een router kopen.
   
 7. Er worden routers door Ziggo uitgeleverd (zie: http://www.ziggo.nl/producten/internet/extra-diensten/draadloos), waar Ziggo dus ook gedeeltelijk ondersteuning en garantie op biedt. Met gedeeltelijk bedoel ik dit: Ziggo garandeert dat het werkt met deze routers, maar als je internetproblemen hebt en wil bellen zal je toch eerst worden gevraagd om een pc rechtstreeks op het modem aan te sluiten. Ziggo zal je wel een nieuwe leveren mocht deze kapot zijn. Ik zou niet heel veel ondersteuning verwachten bij de configuratie.

  Je kan ook een willekeurige router in een winkel kopen. Ziggo garandeert en ondersteunt dan niks, maar in principe werken alle routers op Ziggo modems. Welke router wel en niet goed is kan ik je niet mee helpen, maar de overige forumleden waarschijnlijk wel.
   
 8. Erg vervelend dat het niet niet met mijn Asus werkt, moet ik weer extra kosten maken. In ieder geval bedankt allemaal voor de reactie.
  Ik zal op zoek gaan naar een andere router.

  Grt,

  Martijn:cry:
   
 9. Subtiel detail. Op zoek naar een router, niet naar een andere. (je hebt nl nu geen router, maar een switch). :wink:
   
 10. Succes! Bekijk ook nog even dit draadje: http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=16239
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina