1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Modem: motorola sb5101E, wel internet geen draadloos netwerk

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door HVDL_47, 7 okt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Goedemiddag,

  In ons studentenhuis hebben we een internetabonnement van Ziggo. Ik weet uit mijn hoofd even niet welke maar we betalen 47,95 per maand. Wij hebben daar een modem bij (Motorola SB5101E Surfboard cable modem). Nou wonen wij daar met zijn zessen. Degene die via een kabeltje (van modem naar computer) verbonden zijn hebben wel internet maar degene die draadloos netwerk gebruiken zien sinds enige tijd geen netwerk meer.

  Iemand een idee hoe dat kan? en vooral hoe dat opgelost kan worden? Het heeft het altijd wel gedaan namelijk.

  Bij voorbaat al veel dank,

  Hindri
   
 2. Lijkt me een probleem met je router. Als je zeker weet dat niemand ermee heeft lopen knoeien (leer mij studentenhuizen kennen :lol:), kun je eens proberen om deze te resetten door even de stroom eraf te halen.

  Let op! Ik heb het dus niet over het motorola modem, maar het kastje wat daar met een kabeltje aan hangt.
   
 3. waar hangt of staat de router ? Merk type ?
  Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/20.0.016; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
   
 4. Het internet komt binnen op die modem (die motorola). Dat is ook het enigste kastje. Ikzelf dacht ook dat er dan een kastje achter moest zitten die het dan draadloosnetwerk mogelijk maakt maar blijkbaar heeft het altijd zo gezeten.

  Dus dat internet komt op die modem binnen en moet het ook draadloos kunnen verzenden.

  (Het uitschakelen van de stroom en resetten is al meerdere keren gebeurd. Het internet komt er ook wel op binnen, want ikzelf heb wel internet doordat ik verbonden ben met een kabeltje naar de modem)


  "waar hangt of staat de router ? Merk type ?"
  Hij zit bij iemand op de kamer. Staat op de grond en heeft daar altijd gestaan EN gewerkt. Voor merk zie titel.
   
 5. Dat dacht ik wel. In het geheel geen router.
   
 6. nou nee, ik denk dat je mee gelift hebt op 1 van andere onbeveiligd netwerk. Die nu weg is ofzo. Wil je draadloos dan moet je echt aan een router
  Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/20.0.016; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
   
 7. Had je voorheen een wanadoo/orange/livebox? Daar zat als extra wel een draadloos kaartje in. En 2 ethernet uitgangen.
   
 8. Het was wel ons netwerk want het was beveiligd. Waarvan onze huisgenoten ook de code hebben. Wij zitten bij ziggo, wat eerst @home was.

  Maar weet iemand dan iets over de specificaties van de betreffende modem? Als iemand nou zeker weet dat die modem daar niet toe in staat is... (of wel..)
   
 9. Die Motorola is daar ABSOLUUT niet toe in staat. Dat dat duidelijk is.
   
 10. Die Motorola heeft geen ingebouwd draadloos netwerk. Het kan dus niet anders dat er wel een router moet staan, die misschien vastgelopen is. Even resetten dus.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina