1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo verhoogt internetsnelheid naar 120 Mb in Amersfoort

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Aslan, 7 okt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ja, retoursnelheden, dan komen we ergens. Maar of dit voor het thuisnetwerk opgaat? Ik kan op een b-weg 200 km/h rijden, evenals op de a2. Ditzelfde geintje op die b-weg lukt me niet als al die auto's van de a2 zich daar ook bevinden. Op diezelfde a2 ook niet meer, maar die blijft meer capaciteit behouden. Beetje simpel voorgesteld, maar zoiets is het.
   
 2. Ik begrijp dat Ziggo graag extra marge wil, omdat ze ervanuit moeten gaan dat de kabels slecht behandeld worden.

  De 100m overbrugging voor gigabit met Cat5e gaat er wel vanuit dat de kabel niet klem zit aan de scharnierkant van een deur oid :wink: Dus wat marge inbouwen kan geen kwaad, inderdaad.
   
 3. Maak je niet weer dezelfde denkfout?

  De auto's (ethernetpakketjes) gaan met maximale snelheid (1gbit/s). Alleen zullen het er niet zoveel zijn op een thuisnetwerk, er zal veel ruimte tussen de auto's zitten. Maar ze halen wel de maximum snelheid. Dus de bochten van de weg mogen niet te scherp zijn, om de analogie door te voeren.
   
 4. Ik stel het simpel voor, klopt. Maar om het nog simpeler voor te stellen, waarom een lekbak van 8000 liter voor een druppelende kraan? De druppelende kraan is het docsis3 modem. Cat5 of 6 is heel leuk, maar zie het niet in relatie tot docsis3, dat slaat helemaal nergens op. Dus thuis heb je 5-baans snelwegen, docsis3 is een bospaadje met losse stronken. Internetsnelheid zal voorlopig de beperkende factor blijven.
   
 5. Dat is waar. Maar als je kabeltje tussen je modem en je gigabit router niet OK is, dan heb je er toch last van, ook al gaat er maar 50mbps max door.

  De weinige auto's die over de weg gaan, vliegen dan toch uit de bocht, want ze hebben geen rem en rijden altijd volgas.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 9 okt 2009
 6. We zijn het wel eens, hoor, vanaf het begin al. Maar welk denkpatroon voorkomen moet worden, is dat mensen absoluut cat6 nodig hebben om docsis3 te laten werken. Ik ken er zo eentje. Die haalt de volle 50mbit, er zitten 2 pc's op, maar hij wil cat6 want dan gaat het nog veel beter. En waarschijnlijk, als het tussen de oren zit, is het nog waar ook.
   
 7. Heh, idd het zit vaak tussen de oren.

  Mijn netwerk thuis lijkt meer op een bedrijfsnetwerk, met aardig wat Unix machines. Ik werk veel thuis en heb een machineparkje om te kunnen testen. En soms lukt het me dan om gigabit ethernet te verzadigen, maar vaak zijn er andere bottlenecks.
   
 8. Dat viel me al op, ik kreeg 20mtr Cat6 bij de Ubee modem.
   
 9. Worden hier niet 2 CAT6 standaarden door elkaar gebruikt?

  Voor zover ik weet:

  CAT5 : 100Mbit
  CAT5E: 1 Gbit
  CAT6 : 1 Gbit
  CAT6A: 10Gbit
   
 10. Dat zal het zijn. Heeft iemand die onderstandaarden in huis?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina