1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo verhoogt internetsnelheid naar 120 Mb in Amersfoort

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door Aslan, 7 okt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Behalve het feit dat Ziggo een bedrijf is dat winst wil maken (wat ook logisch is) dus is het vrij logisch dat ze als eerste de regios gaan verhogen waar er meer concurrentie is dan in andere regio's zou je ook blij kunnen zijn dat eventuele kinderziektes je misschien op deze manier bespaard worden.
  Ik heb de afgelopen weken het forum genoeg doorgelezen om te weten dat met de invoering van de 50mb snelheden er genoeg is misgegaan door alles in 1 keer door te willen voeren en op deze manier word je dat misschien bespaard.

  Je kan ook dingen vanuit een positieve invalshoek proberen te bekijken:wink:
   
 2. Dat vraag ik mij nu ook af!!! Dat is niet niks! 120!! Woww!!!

  :wink:
   
 3. Er is wel een groot verschil tussen wat Ziggo doet en wat UPC doet/gedaan heeft. UPC is zo slim geweest om er nieuwe abonnementen voor in het leven te roepen: Fiber Power. Ze adverteren er ook mee dat deze op basis van beschikbaarheid zijn. Ze hebben zelfs een heel goed argument om dit te doen: Fiber Power loopt over DocSIS 3 en dat ligt nog niet overal.

  Ziggo heeft overal al DocSIS 3. Ze hebben AiE Extra naar 120/10 getild en daarmee maken ze een onderscheid tussen de klanten in Amersfoort en de rest van Nederland. Ik laat me er alleen niet over uit of dat wel helemaal klopt.
   
 4. Ziggo heeft wel EuroDocsis 3 overal.. maar het werkt nog lang niet probleemloos.
  En misschien moeten ze in sommige regio's toch nog eerst aan het netwerk sleutelen als we straks allemaal probleemloos die 120/10 willen gaan halen.

  Weet iemand of de tussenstappen nog doorgaan.. dus alles-in-1-extra eerst nog naar 80mbit? (In heel nederland) of heeft Ziggo de plannen aangepast?

  Persoonlijk vind ik de upload wel erg laag blijven.. Ziggo verhoogt naar 120/10 om de concurentie met glasvezel aan te kunnen...
  Maar bij glasvezel zie ik altijd nog wel hogere upload snelheden.
   

 5. Laat ze in Amersfoort maar flink testen, hebben we straks allemaal profijt van dat de eventuele kinderziektes er daar al uitkomen

  Het kan met 1000 mensen helemaal goed gaan
  en met 3000 mensen kan alles wel helemaal verkeerd gaan en veel problemen
  ze zullen in amersfoort echt niet de kinderziektes eruit halen de problemen komen als we allemaal die verhoging krijgen
   
 6. 1. Uit het verleden behaalde garanties bieden geen garantie voor de toekomst. Dat het altijd gelijk is geweest, wil niet zeggen dat het ook altijd gelijk blijft.

  2. Wellicht raar dat het niet overal gelijk is, maar wel gewoon toegestaan. En zo raar is dat niet in Nederland. Met de snelheid van een abonnement vinden we het vreemd, maar als het op de waarde van huizen aankomt vind iedereen het normaal. Ook een beetje vreemd. Hetzelfde huis is in de provincie Zuid-Holland meer waar dan wanneer datzelfde huis in friesland of groningen staat. Zijn de loonschalen ook door heel nederland gelijk? Wederom een nee, in het westen liggen die hoger dan in het noorden. Toch vinden we dat allemaal niet vreemd en word het geaccepteerd. Als een provider ergens eerder een hogere snelheid doorvoert dan is het opeens wel vreemd. Dat vind ik pas vreemd.

  Zo kan je het zien. Ik zie het als een hele foute manier om een bericht meer lading mee te geven, en tevens als een foute manier om de aandacht op zich of het onderwerp te richten. Gebruik dan gewoon het woord ongelijkheid. Als men met woorden als discriminatie een statement kracht bij probeert te zetten krijg ik de indruk dat er onvoldoende grond is om dat statement "van nature" krachtig te laten overkomen en men grijpt naar dergelijke termen om een niet krachtig statement toch maar krachtig te laten overkomen.

  En als we het toch over wettelijk hebben: Zolang Ziggo niet een nieuwsbericht publiceert waarin staat dat deze verhoging enkel in Amersfoort doorgevoert zal worden, is er nog helemaal geen sprake van ongelijkheid. Daar al weleens bij stilgestaan? Zolang het zich niet voordoet en Ziggo er geen officieel bericht over uitdoet blijft het speculeren.

  Je kan niet veroordeeld worden voor een feit/gebeurtenis wat zich nog niet heeft afgespeeld. :wink:
   
 7. Met kinderziektes doel ik op het feit of de modems overweg kunnen met de snelheden op alle fronten. Daar heb je met 1000 gebruikers een hele fraaie basis om dat in ieder geval te monitoren en waar nodig in te grijpen.

  Enige wat er dan nog fout kan gaan als alle aie extra abonnementen omhoog gaan is dat er een capaciteitsprobleem in het internetverkeer komt. :mrgreen:
   
 8. Met de modems zijn (uitzonderingen daar gelaten) geen problemen, wel met de huisinstallatie/hardware van de klant.
  Maar dat geldt niet alleen in Amersfoort, maar bij het merendeel van de klanten.:roll:


   
 9. Mooie inkopper. :thumb up:

  Ziet er zeer goed uit die handleiding, hopelijk wordt die ergens prominenter gepost dan hier in dit topic. Zeker punt 2.3 en hoofdstuk 3 zullen de nodige vragen beantwoorden.
   
 10. ik zie dat in bovenstaand overzicht dat de snelheid voor Z2 en Z1 per 7 oktober 2009 verhoogd word naar 15 en 5 .
  heb ik iets gemist?? ik zit bv nog op snelheid 3 voor Z1. en dat is pas verhoogd. volgens de tabel zou ik nu al snelheid 5 moeten hebben.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina