1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Mag je wel of geen firmware updates verwachten voor een digitale ontvanger?

Discussie in 'Digitale TV - Irdeto ontvangers' gestart door mod-5, 3 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Klopt en daarom zijn consumenten tegenwoordig veel minder 'merkvast'. Plus dat er vele merken maar met moeite weten te overleven. De marges zijn zo laag omdat niemand geld wil uitgeven omdat hij weet dat je over 2 jaar weer moet upgraden. Moet is niet het goede woord maar je begrijpt wat ik bedoel.
   
 2. Normaal is dat de fabrikant levert wat hij beloofd. Daar lijkt me geen discussie over mogelijk. Daar het ontwikkeltraject steeds korter is, omdat fabrikanten snel op de markt willen zijn, krijg je steeds meer producten met fouten. Bugs in de PVR's, TV's en auto's die worden teruggeroepen.
  Tijdens de release van een software product worden daarom vaak functies die niet door de test komen niet geleverd. Software heeft de leuke eigenschap dat je later fouten kan herstellen. Microsoft maakt daar zeer vaak gebruik van. Een tweede eigenschap is dat de functies die bij de eerste release niet werkten, bij een volgende release wel door de test komen en dus in het product verschijnen. Blije consumenten die niet alleen bug fixes krijgen maar ook 'nieuwe' functies. Zo laten we ons bedotten en accepteren dus dat fabrikanten producten afleveren met fouten.
  Zoals ik al zei, mijn oude cassette recorder, videorecorder en tuner zijn/waren bug vrij. De computer van mijn auto niet. Wel een bug fix gekregen, maar geen nieuwe functies. Misschien het verkeerde merk?
  Bij niche producten kan je wel extra functionaliteit verwachten. Dat wordt ook vaak al aangekondigd. Deels zijn dat echter ook functies die nog niet goed werkten tijden de eerste release of worden gerealiseerd door een actieve gebruikersgroep (de Dreambox).

  Ik denk dat we de discussie maar moeten stoppen. Eens zullen we het wel niet worden. Ik geef slechts inside informatie als software ontwikkelaar.

  Ton.
   
 3. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  Waarom de discussie stoppen? We kunnen er toch over discussieren en je mening erover geven?

  Ik denk dat je als consument vaak een product koopt met een soort verwachtingspatroon. Heb je bv een voorganger van een apparaat (voorbeeld een Humax 9200) en je koopt een "opvolger" (voorbeeld een Humax 5050) dan hoop/verwacht je dat enkele zaken (functies en features) hetzelfde zijn gebleven.
  Mocht een fabrikant snel een product op de markt willen brengen en hierbij consessies moet maken, zou het toch logisch zijn dat er vervolgens één of meerdere malen een update komt. Daarbij uiteraard bug-fixes daargelaten.

  Het lijkt mij dat gebruikers graag merk getrouw blijven en stellen daar dus ook hun verwachtingspatroon op in. Ga je daar vanaf wijken dan zal een gebruiker sneller over stappen naar een ander merk.

  Toen ik de Humax 5050 kocht verwachte ik dat je bv tijdens het opnemen ook kon wissen en dat het wissen een stuk sneller ging. Dat bleek niet zo te zijn. Dan hoop je dat Humax in een update zoiets zal meenemen. Mag je dat verwachten van een nieuw apparaat in deze klasse?
  Uiteraard heeft de 5050 weer functionaliteiten die de 9200 niet had.

  De Samsung P850 heeft ook een software-update gehad waarbij ook enkele features doorgevoerd werden. Dus niet alleen bug-fixes.

  Afwachten dus.
   
 4. Hmm wellicht schept de topic waar dit vandaan komt wel de verwarring. Als je het topic Bug&Wishlist noemt en ook daarover gaat praten cq verzamelen dan schep je de verwachting dat de whises ook meegenomen worden....
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina