1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Mag je wel of geen firmware updates verwachten voor een digitale ontvanger?

Discussie in 'Digitale TV - Irdeto ontvangers' gestart door mod-5, 3 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik zit ook niet op extra features te wachten al is het soms mooi meegenomen.
  Wat hierboven staat als update (of feature-update) zijn voor mij als klant cq gebruiker dingen die er van het begin af aan al op hadden moeten zitten. Dingen die na enig fieldtesten al toegevoegd hadden moeten worden voordat het apparaat op de markt gebracht werd. Als voorbeeld het gebruik van de navigatietoetsen om te kunnen zappen op de Fox. Dat zijn nu niet echt dingen waar Humax zich voor op de borst mag kloppen dat ze dat toegevoegd hebbben.
  Ook in deze uitgebreide bug/wish list voor de 5050 staan genoeg dingen waarvan ik denk dat die er al op hadden moeten zitten.
  Of het nou aan Humax of Ziggo ligt feit blijft dat er erg weinig updates/fixes voor de kabeltuners komen.
   
 2. Jouw opmerking verbaasde mij hogelijk. Dit, omdat is dus totaal andere ervaringen heb. Zoals ook anderen hierboven beschrijven.
  Kijk maar eens naar Samsung met hun LCD tv's en Liteon en Sony met hun DVD recorders, om maar drie voorbeelden te noemen waar ik persoonlijke ervaringen mee heb. Bij deze leveranciers bevatten firmware upgrades regelmatig functionele uitbreidingen.
  En nu je over auto's begint: het komt steeds vaker voro dat de electronica van auto's wordt geupgraded, bijvoorbeelde boordcomputers, waarbij eenvoudigweg nieuwe of uitgebreide functionaliteiten beschikbaar komen.

  In dit geval: de Humax 5050C is een relatief nieuw apparaat met heel veel (goede!) functionaliteit. En dan is het logisch dat ze hier en daar een steekje hebben laten vallen (= een bepaalde functie vergeten of niet zo handig gedaan). En ook logisch dat ze dit in een volgende software versie verbeteren, omdat de meesten niet meteen een nieuw apparaat zullen kopen.
  En dat vind ik dus normaal.
   
 3. Dat is de wet van de remmende voorsprong. Als je iets nieuws koopt dat eigenlijk nog niet (in vele vormen) bestaat dan loop je het risico dat binnen 2 jaar de opvolger staat te trappelen. Waarschijnlijk ook van andere leveranciers etc. Ik ben voor nu zeer tevreden met de huidige functionaliteit en wetende dat een aantal bugs zal worden opgelost en zelfs een wens zal geimplementeerd.

  Over wat goedkoop of duur is valt te twisten. In de categorie van kabeltuners met PVR vind ik de HUmax 5050C heel redelijk geprijst. Duur is de Dreambox 8000 maar die is dan voledig in te stellen en daar verschijnt regelmatig software voor ontwikkelt door lieden die dat graag doen of door de leverancier.

  Gewoon vast weer lekker gaan sparen kan je over anderhalf jaar weer de opvolger kopen en de 5050 naar de slaapkamer verbannen :lol:
   
 4. Inderdaad, dat is jouw idee. ;)

  Upgrades e.d. mag je verwachten in apparaten die meer aan computers gerelateerd zijn zoals mediastreamers, HTPC's enz.

  De Humax 5050C is puur een kabelontvanger met PVR-mogelijkheid en valt dus niet in die categorie.
   
 5. Een dreambox (van klein tot groot) is ook een normale dvb-c/dvb-s/dvb-t ontvanger en daar komen (bijna) wekelijks updates/toevoegingen/plugins voor uit. What's the difference?

  Gert.
   
 6. Nooit gedacht dat ik dit uit jouw toetsenbord zou lezen
   
 7. Het is voor een fabrikant als Humax aantrekkelijk om naar de wensen van de gebruikers te luisteren maar die wensen vervolgens niet als upgrade aan te bieden maar in een nieuw apparaat te stoppen. Zo hoeven ze zelf geen/minder research te doen naar wat klanten eigenlijk willen en kunnen ze veel klanten straks weer een 'nieuw' apparaat verkopen. Dat heeft verder niks met de kostprijs van het apparaat te maken maar is een puur commerciële overweging. Overigens doen praktisch alle mainstream fabrikanten van consumentenelektronica dat zo.
   
 8. Ik voelde ook wel wat weerstand in m'n vingers toen ik dit schreef... :oops:

  Gert.
   
 9. In eerste instantie had ik de Dreambox ook willen noemen in mijn reactie maar ik heb dit niet gedaan omdat ik deze apparaten een klasse apart vind zeker gezien de community die er omheen gebouwd is.

  De Humax 5050C valt helaas niet in deze klasse en zijn dus helaas doodnormale ontvangers. ;)

  P.S. ben dan ook jaloers op jouw DM8000 met 4 tuners. :lol:
   
 10. Het ging niet zo zeer om firmware updates als wel om toevoegingen in functionaliteit van de ontvanger aan de firmware.
  Bugfixes in de firmware vind ik sowieso een verplichting aan de kant van de fabrikant.

  Ik vind de titel van deze thread dan ook niet geheel de lading dekken van deze discussie. ;)

  Zie net het eerste bericht en daar staat het dus ook: "bugfixes uitgezonderd". :giveup:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina