1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Mag je wel of geen firmware updates verwachten voor een digitale ontvanger?

Discussie in 'Digitale TV - Irdeto ontvangers' gestart door mod-5, 3 jul 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Omdat in enkele topics (o.a. het Bug&Wishlist topic voor de Humax 5050) de discussie ontstond of je wel of geen firmware updates mag verwachten (bug fixes uitgezonderd) voor een (gecertificeerde) digitale ontvanger hebben we dit topic geopend.

  De off-topic berichten die we verplaatst hadden naar de prullenbak hebben we hier terug geplaatst.
   
 2. Nee, dit is niet normaal bij kabelontvangers (Dreambox daargelaten maar daar betaal je dan ook voor).

  Bugfixes mag je natuurlijk van elke fabrikant die apparatuur waarbij de firmware geflashed kan worden fabriceert verwachten.

  Daarentegen is het bij mediastreamers en computergerelateerde apparatuur wel vrij normaal om functies in de firmware toe te voegen.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 4 okt 2009
 3. Het is wel degelijk normaal dat er software updates uitgebracht worden met features en (natuurlijk) bug fixes.
  Ik werk zelf bij een groot Amerikaans bedrijf die zowel Kabel als Satelliet ontvangers leverd en de meeste tijd zijn we erg druk met het testen van nieuwe software updates met nieuwe features (vaak door de klant aangevraagt) en bug fixes. In dit wereldje is dit normaal.

  Ook de concurrentie doet dit.

  Ed

   
 4. Zoals ik al gemeld heb doet Dreambox dat inderdaad wel maar Humax heb ik dit nog nooit zien doen. Het is dus wel degelijk fabrikant afhankelijk.

  Verder staat dit los van het feit of jij bij een groot Amerikaans bedrijf werkt of niet. Net zoals ik niet voor Ziggo of Humax werk. ;)
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 21 sep 2009
 5. Het feit is dat ik toevallig al 20 jaar in de satelliet/kabel/IP Business werk
  bij een Amerikaans bedrijf. Het feit is dat ik toevalig weet wat er in deze wereld omgaat en het feit is dat de meeste merken updates aan bieden. Dit doet een Humax al 10 tallen jaren, maar ook elk ander zich zelf respecteerdend merk dit is gewoon nodig om concurrerend te blijven. Dit is heel normaal in deze Business.

  Ed

   
 6. Humax doet dit, absoluut en zeker voor hun decoders in de sat-branche. Maar niet voor onze kabelboer, dan gaan ze het niet doen. Vreemd, maar wie is daar leidend in dan? Ze hebben natuurlijk wel te maken met het beruchte 'certificatie'-proces van de kabelboer. :cry:

  Gert.
   
 7. Ben eigenlijk niet van plan om een welles nietes spelletje te gaan voeren maar Humax doet wel degelijk updates voor hun kabel ontvangers. Ze hebben er nog wel niet veel en ze doen nog niet veel updates maar als ik eens even de SD Fox ontvanger als voorbeeld neem omdat hier al verschillende updates voor zijn gedaan zijn dit voorbeelden van feature updates :

  (1) Channel change using Navigation key on RCU has been implemented.

  (2) scart (release) Source remote control functie

  (3) transparantie van ondertiteling kan niet ingesteld worden

  (4) geen automatische software update melding

  Het is zijn wel klein issues maar het zijn feature updates.

  Ed

   
 8. Updates lees ik hier als bugfixes en niet de introductie van nieuwe features en daar reageerde ik op.

  Gert.
   
 9. Niet zo agressief reageren. Ook wasmachines hebben tegenwoordig elektronica en mijn auto ook. Daar krijg ik ook geen extra opties, maar wel bugfixes. Mijn auto (ook nieuw) kostte trouwens ietsje meer dan deze Humax.
  Mijn vroegere en huidige tuner (met processor), mijn vroegere casettedek (met processor) en mijn vroegere SVHS-VCR (met processor) kregen nooit extra's. Trouwens zij hadden/hebben ook geen bugs.
  Zij waren/zijn allemaal duurder dan deze Humax.
  Het probleem is dat tegenwoordig de fabrikanten snel op de markt willen zijn en er dus nog bugs in hun programmatuur zitten. Om het zuur ietsje zoeter te maken, krijg je dan bij een update soms wat extra's.
  Een recht is dat echter niet. Dus inderdaad laten we normaal doen.

  Ton.
   
 10. Daar doelde ik dus ook op. Ik heb Humax nog geen enkele feature zien toevoegen bij al hun voorgaande DVB-C ontvangers.
  De Humax 5050C zou in dit geval de eerste zijn.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina