1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Verbinding ok, toch sloom

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door owevers, 3 okt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo,

  Sinds de wissel een Arris 702 gekregen en leek goed te gaan. Snelheid is +/- 47 mbit op ziggo.speedtest.nl en downloaden gaat met +/- 5,6 mb/sec

  Toch heeft internet explorer, Ventrilo (Teamspeak) moeite om snel verbinding te maken. Vooral bij Ventrilo is het een drama, de pakketten komen soms pas na 5 minuten aan.

  Nu heb ik een Pathping (gecombineerde traceroute en ping in een cmd box) gedaan naar ziggo.nl bijvoorbeeld en met of zonder mijn router aangesloten zie ik met verbazing dat op de 2e hop een sneuvel percentage tevoorschijn komt van gemiddeld 80%
  Ip adres van die hop is 10.194.128.1.
  Zou dit in de wijkcentrale kunnen zijn ??? :?:? Ik wordt er een beetje treurig van, eerst veel spontane reset's die nu eindelijk weg zijn en nu begint de verbinding te happeren..

  Probeer dit trouwens maar eens aan die digibeten van de servicedesk te vertellen, kun je beter niet bellen want als je met termen gaat gooien gaan de oren al klapperen bij hun :lol::lol:
   
 2. Packet loss 'onderweg' is geen probleem, dan heb je gewoon een apparaat te pakken dat maar in beperkte mate reageert op ICMP requests, zoals veel CMTS-en van Ziggo, die dus weer zo'n 10.x.x.x IP hebben als jij ziet. Dit beperkt reageren doen ze omdat dit verkeer de allerlaagste prioriteit heeft, en niets toevoegd aan je verbinding.

  Als de hops erachter, en met name de eindhop geen packet loss laten zien, is er niets aan de hand.
   
 3. Waarom heeft Ventrilo er dan moeite mee om verbinding te houden en bij COD4 bijvoorbeeld wordt ik vaak eruit gegooid ivm packet lose van PB.

  Via een dongel heb ik geen problemen om op dat moment ventrilo verbinding te houden.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina