1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

opnemen via digitaal tv

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door geeske, 3 okt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hoe kan ik films opnemen via digitale tv,ik heb een Humaxkastje,met de kabel gaat het prima,als ik een DVD wil zien via digitaal wil dat niet,wel weer met de kabel,of heb ik misschien een speciale kabeltje nodig,ik heb zowel de tv als de Humax aangesloten op mijn DVD speler.
  met vr gr Geeske:giveup:
   
 2. Het komt er in grote lijnen op neer dat je het RGB SCART signaal van je decoder doorlust via je DVD recorder naar je TV. Je decoder heeft twee SCART aansluitingen, waarvan er één gemerkt is als TV SCART. Alleen die SCART uitgang levert RGB output, en die moet je dus aansluiten op je DVD recorder. De andere SCART aansluiting van de Humax decoder laat je ongebruikt.

  De DVD recorder heeft als het goed is aan de achterzijde eveneens twee SCART aansluitingen, en dat is ook inderdaad bedoeld om een signaal door te kunnen lussen. Bij de DVD recorder is het zo dat slechts één van beide aansluitingen RGB input accepteert en slechts één RGB output levert. Op de eerste van die twee sluit je de TV SCART uitgang van de Humax aan, en vanaf de tweede SCART aansluiting gaat dan een SCART kabel naar een SCART ingang van de TV, bij voorkeur de eerste SCART ingang die meestal AV1 heet:


  DECODER[TV SCART]=====[RGB IN]RECORDER[RGB OUT]=====[AV1]TV


  Om nu een digitaal programma op te kunnen nemen moet de de DVD recorder zo instellen dat deze opneemt vanaf de RGB SCART ingang. Raadpleeg hiervoor de handleiding van de DVD recorder. Het kan zijn dat je in het setup-menu van de DVD recorder eerst nog bepaalde instellingen moet maken om te zorgen dat de recorder daadwerkelijk het RGB signaal van je decoder gaat opnemen (en niet composiet!). Ook dit kun je vinden in de handleiding van de recorder.

  Lees dit forum verder even door, er zijn genoeg posts waar dit meer in detail wordt uitgelegd.
   
 3. opnemen

  Bedankt voor je vlotte andwoord,ik ga het vandaag gelijk proberen,dan moet ik mijn DVD recorder zeker ook anders instellen de programma,s van kabel staan anders dan de digitale,ik heb net 5 via de kabel op 8 staan en via de digitale op 9.
  gr geeske
   
 4. opnemenvia digitaal

  Na een aantal keren je uitleg gelezen te hebben zag ik ineens dat mijn ene scartkabel verkeert aangesloten was,dus is het gelukt ik kan nu DVD,s afspelen via digitaal,ik heb mijn dVD recorder in gestelt om een film op te nemen vanavond en nu maar hopen dat het goed gaat.
  Nogmaals bedankt voor je duidelijke uitleg.
  met vr gr Geeske:pompom:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina