1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

CI+ module ICM Sony harddiskrecorder aansluiten

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door Ziggony, 2 okt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Morgen ontvang ik mijn langverwachte CI+ module. Ik kan alleen niets vinden over het aansluiten van een harddiskrecorder. Ik heb een Sony 37w5500 en een sony harddiskrecorder die via HDMI aangelsoten is. De tv kabel komt nu in mijn HDrecorder binnen, betekent dat dat ik analoog blijf opnemen als ik eenmaal de CI+ module heb geinstalleerd? Of kan ik de kabel via mijn TV binnen laten komen en dan digitaal opnemen?
   
 2. In de handleiding van de W5500 staat dat alle HDMI poorten alleen inkomend zijn. Er worden dus geen beelden via HDMI poorten verstuurd.

  De enige manier om digitaal via uw harddisk recorder op te nemen is door deze aan te sluiten op een externe decoder. Anders blijft u inderdaad analoog opnemen.
   
 3. ik heb dezelfde combi. Mijn dvd recorder krijgt de zenders nu alleen niet gevonden (alleen de al eerder geinstalleerde zenders). De nieuwe zenders die nu doorgegeven worden komen niet binnen op de dvd recorder, ook niet na opnieuw een scan maken. Wat kan er mis zijn?
   
 4. Er is helemaal niets mis, alleen met jouw zienswijze. De DVD/HDD recorder beschikt alleen over een ingebouwde analoge tuner en kan dus helemaal geen digitale zenders ontvangen. Uiteraard levert een nieuwe scan dan ook geen nieuwe zenders op, voor zover er geen nieuwe analoge zenders bij zijn gekomen uiteraard (en die zijn er niet bijgekomen).

  Wil je toch opnamen maken van programma's die je alleen digitaal kunt ontvangen, of wil je nu ook van de zenders die je tot nu toe alleen analoog ontving maar nu ook digitaal opnamen maken vanwege de betere kwaliteit, dan kun je twee dingen doen:

  1. Opnemen vanaf een SCART aansluiting op het TV toestel. Dit heeft verschillende nadelen. Om te beginnen is de opnamekwaliteit die je zo krijgt niet echt bijzonder omdat SCART aansluitingen op TV's weliswaar RGB signalen als input accepteren, maar geen RGB output leveren. Verder is het een groot nadeel dat de TV altijd aan moet staan om überhaupt iets op te kunnen nemen én dat je uitsluitend het programma opneemt waarnaar je op dat moment zit te kijken. Even zappen of tegelijk iets anders bekijken is er dus niet bij.

  2. Opnemen vanaf een losse decoder. Dit werkt goed en kan ook een heel goede kwaliteit opleveren, mits je het zaakje op de juiste manier aansluit en instelt. Je kunt dan ook naar een ander digitaal programma kijken terwijl er een opname loopt. Natuurlijk heb je dan nog wel een losse decoder nodig, én twee smartcards, maar dat zal geen probleem zijn als je tot nu toe met een losse decoder keek en net een CI+ pakketje met smartcard hebt gekocht.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 3 okt 2009
 5. Als je op de HDD recorder opneemt vanaf een losse decoder werkt dat prima.
  Alleen mijn recorder heeft Guideplus, ik krijg dus een soort EPG achtig iets te zien waar ik heel makkelijk mijn opnames mee kan maken. In de handleiding van mijn recorder (pioneer 550H) staat echter ook dat de recorder de zenderinfo van de decoder kan meenemen. Digitaal heb je immers meer kanalen dan analoog. Ik geloof dat dit analoog op het kanaal van Eurosport wordt meegezonden. De digitale zenderinfo wordt bij Ziggo naar mijn weten niet meegezonden met een -digitaal- kanaal.
  Dit zou wel mooi kunnen werken want stel dat ik bijvoorbeeld AT5 zou willen opnemen dan zou ik in de Guideplus van mijn recorder de opname kunnen aanklikken en de recorder zet de decoder via GuideLink op het juiste kanaalnummer.
  Misschien dat TS dat bedoeld met opnieuw zoeken en niet kunnen vinden.
   
 6. Ah ja, EPG in de DVD/HDD recorder, daar had ik nog niet niet aan gedacht, ook al omdat ik zelf geen EPG in mijn recorder heb, en deze eerlijk gezegd ook geen seconde mis. Programmeren doe ik via de timer in de decoder, meestal via de EPG van de decoder. De DVD recorder programmeer ik niet, aangezien de opname-functie hiervan door de decoder kan worden aangestuurd. Dat werkt betrouwbaarder dan met zo'n G-Link kabeltje omdat er zo geen communicatie van de recorder naar de decoder nodig is. En het probleem dat de EPG niet alle beschikbare digitale zenders laat zien heb ik zo natuurlijk ook niet, het is immers de EPG van de decoder.
   
 7. Thx Riparius,

  dan moet ik me voorlopig maar neerleggen bij het feit dat ik die extra zenders niet kan opnemen, ook niet via epg van de hdd. Heb namelijk geen losse decoder en dus ook geen extra smartcards.
  Het opnemen via de Scart is het ook niet helemaal in dat geval:roll:
   
 8. recording

  Dus als ik het goed begrijp:

  Als ik een door Ziggo gecertificeerde TV koop met de CI+ module, en dus digitaal kijk zonder externe decoder, dan kan ik met een harddisk recorder deze zenders niet opnemen?
   
 9. Inderdaad , dit is dermate versleuteld dat dat niet kan.:sleep:
   
 10. Zijn er manieren om dit te omzeilen? of betekend het gewoon terug naar de externe decoder?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina