1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

40PFL8664 Firmware

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door MarcOSX, 2 okt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik overweeg de 40PFL8664 aan te schaffen, gisteren voor het eerst gezien bij de MediaMarkt. Uiteraard geven de verkopers geen enkele garantie op de werking van CI+. Daar maak ik me niet zo heel veel zorgen over, dat komt vast wel goed. Echter, op de website van Philips kan ik nog helemaal niets vinden over dit model. Als ik zoek naar nieuwere firmware op de support site vind ik ook niets. Op dit forum heb ik 1 melding gevonden over de 8664. Heeft er iemand al ervaring met deze TV en zijn er al firmware updates? Of werkt andere firmware (8404?) gewoon?

  Overigens, de CI+ Module zit mooi aan de achterkant, niet voor de ambilight :)
   

 2. Mooi dat je in je post zet dat verkopers geen garantie geven m.b.t. werking CI+, ben je dan ook zo eerlijk dan wanneer je de tv aangeschaft met CAM-module en het blijkt toch niet te werken.. niet de verkoper de zwarte piet toe te schuiven..

  Vraag dit omdat menig consument dit wel doet, tegen beter weten in! Verder geen verwijt of iets dergelijks, maar ik merk als verkoper dat mensen vaak verraderlijker zijn dan ze zich voor doen! :wink:

  Ik heb op dit moment nog geen firmware updates gezien voor het toestel, 't is ook moeilijk terug te vinden op de NL-site van Philips!

  Zal op zeer korte termijn komen lijkt mij, maar het model is nog maar schaars leverbaar en niet overal te vinden.. Zelfde geldt eigenlijk voor de 9704 serie!
   
 3. Ik verwacht dat ik geen poot heb om op te staan, de verkopers zijn heel huiverig om toezeggingen te doen op CI+. Als het niet goed komt met de ziggo-certificering neem ik dat Philips kwalijk, die zeggen op de chat dat ze verwachten dat het in oktober goed komt.

  Ik heb 'm gisteren uiteindelijk aangeschaft, maar krijg vandaag (hopelijk) de CAM.

  Net-tv werkte ook niet, dus ik heb gekeken of de update van de 8404 erop wilde (op de doos staat met grote letters 8000-series). Ik heb de firmware van de 8404 bekeken en de oudere van de 8664 en daar stonden dezelfde identificatie strings in. Dus leek het me te proberen. En het is ook gewoon gelukt, maw. de 8404 firmware draait ook op de 8664. Nu nog even op de postbode wachten...

  Als je op de philips site zoekt naar de 8664 vind je niets. Als je zoekt naar een andere TV en de URL aanpast blijkt de info er wel te zijn. Dit wordt de uiteindelijke URL:
  http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/cpindex.pl?ctn=40PFL8664H/12&slg=nl&scy=NL
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 3 okt 2009
 4. Postbode is inmiddels geweest. Alles werkt zoals verwacht. Dus geen teletekst (behalve nl1) en een beperkte guide. Overigens wel een lelijke guide, wordt tijd dat philips daar nog wat aandacht aan besteed...
   
 5. De opmerkingen die ik steeds tegenkom over de guide verbazen mij maar de 8404 is mijn eerste kennismaking met digitale TV, dus ik ben ook nog niet erg verwend. Sinds ik de CAM heb werkt de guide goed. Er is ook een draadje over dat onderwerp in het Philips-deel van het CI+ topic (over om. de EPG). Er zijn inderdaad maar 50 zenders of zo maar welke je daarin wilt hebben kun je via Options-toets zelf aangegeven. Bovendien kun je aanvullende info over programma's opvragen via de Info-toets en dan ook een timer instellen.
  Zenderlogo's zijn er blijkbaar alleen bij analoge kanalen. Het kan zijn dat je dit beperkt vindt maar wil je dan eens aangeven wat je nog meer verwacht. Wellicht dat ik daar nog wat van kan leren (discussie dan beter voortzetten in het al genoemde draadje).
   
 6. Ik reageer toch even hier, in dat andere draadje valt het ook zo uit de lucht. Op mijn al oude Humax en op mijn panasonic HD-recorder heb ik een veel beter overzicht van wat er op is en wat er komen gaat. Bij de philips staan maar 2 programma's naast elkaar, bij de beide anderen meer (afh. van de duur vd programma's). Ga je naar rechts bladeren, dan blijft het 2 programma's op de philips, waardoor de aanvangstijden heel ver uiteen gaan lopen per zender. Dat hebben de humax en panasonic niet, de lengte van het programma en de lengte van het blokje in de guide komen overeen. Programma's die daar onder elkaar staan, beginnen dus ook tegelijkertijd.
  Zie bijv. deze pagina:
  http://www.radioandtelly.co.uk/humaxpvr9300t.html

  Het is dus vooral veel overzichtelijker, dat het ook wat mooier vorm gegeven is, is maar een extra-tje. Met die limiet van 50 zou ik wel kunnen leven, alhoewel ik het niet van deze tijd vind.

  Verder vind ik de lijst van de Humax handiger (enigszins gerelateerd aan de guide), je kunt met een druk op de ok-knop een zenderlijst oproepen die ook laat zien wat er op dat moment op is. Daar kun je heel makkelijk doorheen scrollen tot er een titel in beeld komt die je aanspreekt. Ik moet wel toegeven dat ik een verstokte zapper ben...

  Logo's mis ik niet en problemen zijn er bij mij ook niet. Het had alleen overzichtelijker gekund waardoor de guide-functie in mijn ogen waardevoller was geweest.
   
 7. Ik ben het met Marco eens. De EPG van de Humax IR Fox vind ik vele malen beter dan die van Philips. (En ook vele malen sneller).
   
 8. Ik heb nu een beetje zitten spelen met de EPG. Hij is soms inderdaad traag als je meer info wilt hebben van een programma dat qua kanaal ver uit de buurt is van het kanaal dat je op dat moment aan het kijken bent. :roll:

  Wel is de EPG lijst inderdaad zoals eerder door iemand gemeld in te stellen om welke zenders je erin wilt hebben via options. Dit is dan wel beperkt, maar in de praktijk heb je toch geen honderden voorkeurzenders.

  Daarnaast ontzetttend genoten van de timer in de EPG (knop "instellen". Rustig naar een andere zender kijken en de timer attendeert je erop, dat het andere programma start. In standby gaat de TV vanzelf aan op de juiste zender. :cool:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina