1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

CI+ en digitaal willen opnemen

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door sammyx, 1 okt 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.674
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer..
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  In principe ben je dan klaar ja.
  Echter probleem is dat het hele interactieve gebeuren bij Ziggo momenteel gewoon nog niet goed blijkt te functioneren.
  Wil je perse van interactive TV gebruik maken dan ben je aangewezen op de Cisco met al zijn problemen en beperkingen.
  Anders kan je veel beter voor de Humax 5050c gaan of wachten op de opvolger en/of alternatief van de Ziggo Cisco ontvanger.

  Een Cisco gebruiker schreef nog het volgende:
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 22 okt 2009
 2. En ipv. een TV met tuner zou je een HD monitor zonder tuner (die tuner gebruik je dan toch niet)kunnen overwegen en die via HDMI aansluiten op de ontvanger. Scheelt toch weer een afstandbediening.
   
 3. Mijn laatste inzicht is dat het toch de humax pvr moet gaan worden. Dan heb ik inderdaad de ingebouwde tuner niet meer nodig (want de kaart gaat in de pvr). Wat ik me afvraag: het DVB-T/C/CHD verhaal, heeft dit betrekking op de ingebouwde tuner, of betekent dat weer wat anders? Ik kijk nu nl. specifiek voor DVB-C omdat op Kieskeurig staat dat DVB-T voor grote schermen niet goed genoeg is.
   
 4. Dat is juist, maar niet zoals jij zegt omdat de kaart in de PVR moet. Dat is immers bij een gewone losse decoder ook zo, terwijl je daar niet mee kunt opnemen en tegelijk naar iets anders kunt kijken. De clou is nou juist dat een PVR zoals de Humax 5050C een twintuner aan boord heeft, waardoor het inderdaad mogelijk wordt gelijktijdig één digitaal programma te kijken en een ander digitaal programma op te nemen. En dat is wat jij wil.
  Hier redeneer je ook weer krom. Zolang je bij Ziggo zit heb je met DVB-T feitelijk niets te maken en heb je er ook niets aan. Een ingebouwde DVB-T tuner is - in Nederland - uitsluitend geschikt voor de ontvangst van Digitenne, en dat is inderdaad van een dusdanige kwaliteit dat het voor grotere schermen is af te raden.

  Maar, de aanwezigheid van alleen een DVB-T tuner in een TV zegt niets over de kwaliteiten van die TV als zodanig.

  Je hebt nu twee mogelijkheden:

  1. Je wil een ingebouwde tuner die met Ziggo is te gebruiken: dan kies je voor een TV met DVB-C HD tuner en CI+ slot. Er is dan geen extern kastje nodig om Ziggo digitale TV te kunnen kijken, wel om ook nog iets op te kunnen nemen.

  2. Je kiest meteen voor een PVR, bij voorkeur de Humax 5050C, bij een nieuwe TV. De aanwezigheid van een digitale tuner in de TV is dan feitelijk irrelevant voor Ziggo digitale TV. Wel heb je dan twee afstandbedieningen nodig, ook om TV te kunnen kijken (maar daar zijn ook oplossingen voor).
   
 5. Ik heb nu sinds een week in mooie LCD televisie met de Humax PVR. Werkt allemaal pirma! Bedankt voor jullie input!
   
 6. Goede keuze. Veel plezier ermee:wink:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina