1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Geen ontvangst Ned 3 HD

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door DenMan78, 29 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Is er echt niet een mogelijkheid de signaalkwaliteit zichtbaar te maken op je tv-scherm? Bij een aantal ontvangers kan dat namelijk wel, en dat is een onmisbare hulp om signaalproblemen binnen je huis op te sporen en/of te bewaken.
   
 2. De screenshots die maxdido heeft gepost laten nu juist de signaalkwaliteit zien van de zender waarop is afgestemd. Het gaat om de waarden van Pre RS (Reed-Solomon, dank ArChie, dat ik daar nou niet opkwam), 5s en UEC. Deze drie waarden moeten permanent 0 zijn.
   
 3. Is signaalniveau bij Sony geen indicatie voor de signaal sterkte? Als daar wordt aangegeven dat er "geen signaal" of "laag" is, dan lijkt het mij dat er iets niet klopt aan de afstemming op het kanaal. Aan "F:" is tenminste te zien dat de drie screenshots gemaakt zijn van dezelfde frequentie zodat af te leiden valt dat de signaalsterkte fluctueert tussen "Geen signaal" en "Laag".

  Zit maxdido eigenlijk wel in Ziggo gebied? Bij de symbolrate zie ik namelijk 6900 staan i.p.v. 6875 zoals door Ziggo gebruikt wordt. Zijn er bij de quick scan wel de juiste parameter waarden ingevuld?
   
 4. Klopt, en zulke fluctuaties zijn op zich al een indicatie dat er iets helemaal niet goed zit. Ik zie hier nooit fluctuaties in signaalsterkte (wel kleine fluctuaties in de Automatic Gain Control).
  Dat is een eigenaardigheidje van de Sony firmware. De weergegeven symbolrate wordt afgerond op twee significante cijfers en voor de rest aangevuld met nullen, ook als je braaf 6875 hebt opgegeven bij de setup (waar het dan overigens wél correct staat en blijft staan). Dit bugje is opgelost in recente firmware versies voor de 5xxx series. Mij stoort het verder niet. Er komt ook 6900 te staan als je de symbol rate op 'automatisch' zet bij de setup.
   
 5. Ik zit echt in het ziggo gebied en heb de waardes goed ingevuld. Zal dus zoals Riparius zegt aan de sony tv liggen.

  Ik ben er achter gekomen waar het aan lag. Een zeer kleine kabel breuk/scheur. Waardoor alleen ned 3HD niet goed doorkwam. Schijnbaar is dit kanaal erg gevoelig aangezien alle andere zenders het uitstekend deden. Heb een nieuwe kabel getrokken vanaf het AOP en alles werkt perfect nu. Bedankt voor de goede tip Riparius, had echt niet gedacht dat het aan de kabel zou liggen omdat alle andere zenders het wel deden. Dacht dat dan geen een zender het meer zou doen maar blijkbaar werkt zoiets toch anders dan ik dacht.
   
 6. Eindelijk een tijd lang kunnen genieten van NED3 HD. Echter sinds vandaag is dit weer onmogelijk "No Signal" geeft mijn Sony KDL52Z500 (i.c.m. de CI+ module). Aan de situatie hier is niks veranderd...

  Erg irritant vooral omdat het Champions League avond is. Jammer dat Ziggo toch niet in staat is fatsoenlijk en constant signaal te leveren.
   
 7. Hoe weet je zo zeker dat het aan Ziggo ligt?
   
 8. Aan het begin van dit topic had ik dit volgende bericht ook al geplaatst voor de duidelijkheid daarom nog een keer:


  In limburg zit Nederland3HD (samen met o.a Family7) op de frequentie 498.7500 Mhz. In Maastricht, Heerlen en Roermond zit hier ook een DVB-T mast op 498 Mhz. dit kan bij een niet goed afgeschermde installatie problemen geven en verklaard ook de hoge Ber waarden, hiks in signaal of zelfs compleet wegvallen (E48/E52).

  kijk voor uitleg op:

  www.stai.nl

  En voor tips om het op te lossen op www.kabelkeur.nl

  Dat je de ene keer meer last hebt dan een andere keer heeft te maken met weers en omgevingsinvloeden waardoor de instraling de ene keer sterker is dan een andere keer. Hoop dat je iets hebt aan deze tips en ga er vanuit dat met gebruik van de juiste snoeren en stekker en een goede montage hiervan de problemen in opgelost kunnen worden.
   
 9. Zoals ik ook eerder vermeld had heb ik nu alles kabelkeur bekabeling en onderdelen. Neemt niet weg dat als Ziggo meer kracht geeft aan signaal geeft dat deze problemen niet bestaan. Vooral gezien ALLE andere zenders (waaronder Discovery HD, History HD, Sport 1 HD, Film1 HD, etc) geen hinder van de zogenaamde zendmasten ondervinden. Wellicht een idee om Nederland 3 HD gewoon op een andere frequentie uit te zenden. Nederland 3 HD is toch even belangrijker dan andere zenders zoals Euronews of Eurosport HD.

  Alles wat kabelkeur/stai zeggen is kabelkeur items gebruiken en dat doe ik.
   
 10. Het is weer zover, Ned3 HD staat sinds enkele dagen weer op zwart (en family 7),zelfs soms niet eens een melding (E38).Nog meer problemen in Heerlen eo?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina