1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Dit nieuwe forum is ontstaan door de samenvoeging van Ziggo-Gebruikers en Chelloo.
  Ontzet Notitie

37PFL9604H12 en Surround

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door mailer, 29 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. mailer

  mailer Forum Member

  Berichten:
  7
  Ik heb op mijn tv mijn HT aangesloten via de digital audio out maar heb nou niet het idee dat ik 5.1 surround luister mijn receiver geeft het ook niet aan. Word er wel met 5.1 uitgezonden op ned zenders en kan de philips dat signaal wel doorgeven? :?
   
 2. coppe218

  coppe218 Forum Member

  Berichten:
  21
  Als ik het goed begrepen heb kun je alleen via HDMI 5.1 doorgeven. Digital out is 2 kanaals surround (misschien 2.1)
   
 3. mailer

  mailer Forum Member

  Berichten:
  7
  Dat kan ik me niet voorstellen mijn dvd speler is optisch aangesloten op mijn HT en daar werken alle varianten (prologic II, DTS, 5.1, 6.1 en 7.1)
  Dus dat dit alleen via HDMI gaat klopt niet.

  De coax SPDIF digital out is een vervanger voor een optische uitgang zover ik weet.
   
 4. coppe218

  coppe218 Forum Member

  Berichten:
  21
  Dat klopt, maar in het geval van de philips tv geeft hij alleen DTS/5.1 e.d. door via hdmi en niet via de digitale uitgang SPDIF.
   
 5. JoostBoZ

  JoostBoZ Forum Member

  Berichten:
  80
  Ik heb mijn Philips TV met SPDIF/out aangesloten op een Bose 3-2-1 set. En op sommige zenders heb ik gewoon Dolby Digital 5.1 geluid hoor (mits de zender dat natuurlijk uitzend). Bose 3-2-1 geeft dan gewoon DOLBY DIGITAL 5.1 aan.

  Vervelende is wel dat ik bij Dolby Digital geluid via NL1, 2, 3 HD last heb van hick-ups (als ik dit geluid via de Bose laat 'afspelen'). Staat al ergens anders op dit forum gemeld.
   
 6. coppe218

  coppe218 Forum Member

  Berichten:
  21
  Dat is goed nieuws Ik heb dat anders begrepen.
   
 7. mailer

  mailer Forum Member

  Berichten:
  7
  Dus het werkt alleen nog wachten op een 5.1 uitzending of maar even een duitse zender opzoeken, want ik heb begrepen dat de ned zenders vrij weinig in 5.1 uitzenden.
   
 8. JoostBoZ

  JoostBoZ Forum Member

  Berichten:
  80
  Klopt, Nederland zendt alleen uit in 2.0
   
 9. jacob53

  jacob53 Forum Member

  Berichten:
  16
  5.1

  volgens mij moet je wat om schakelen heb het bij mijn samsung dcb 9401R ook gedaan van 2.1 naar5.1 maar dan heb je geen geluid meer via de tv je moet daar om dehom set aan hebben staan als er muziek op ard of zdf is gaat het geluid via mijn samsung kasje beeld via de 32 9604 met cam geluid van de tv uit werkt perfect stond in de handleiding van 9401r
   
 10. guidovdb

  guidovdb Forum Member

  Berichten:
  54
  Als je de 37pfl9604 op een hd kanaal zet kun je 2 talen kiezen, Nederlands en Nederlands dolby digital, mijn receiver geeft via de digitale coax aansluiting aan: PCM2.0 en voor de dolby digital optie DD 2/0.0
  Maar er is ook een surround radio kanaal op ziggo bij mijn tv op 1875 (maar ik heb mijn kanalen niet laten herschikken, na het aanbrengen van de cam)
  daar kun je ook bij audio kiezen voor Nederlands en Nederlands Dolby digital, daar geeft mijn receiver bij nederlands PCM2.0 en bij de dolby digital variant DD 3/2.0.

  Heeft iemand overigens een idee hoe het beeldscherm uitgeschakeld kan worden bij een radio uitzending ?, ik druk op de subtitle knop en kies 1 van de opties dan wordt het scherm zwart, maar of dit nou de bedoeling is ik heb geen idee.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina