1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Philips CI+ Openstaande Issues

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door Mark69, 28 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. @Meenjedatnou,

  Ter verduidelijking:
  Er werd bedoeld of je de 'Now-Next' balk ook ziet als je van kanaal wisselt, dus zonder dat je daarvoor op het Info-knopje dient te drukken.
  Bij de 5000-, 7000- en 8000-serie werkt dat wel.
  Bij de 9000-serie blijkbaar niet.

  Edit: Tekst aangepast.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 10 okt 2009
 2. Werkt op de 5000 serie ook gewoon.
   
 3. zenderlijst, ik vond zo'n uitgebreid aanbod aan zenders niet nodig. Dus ook in de Ziggo proefperiode teruggeschroefd naar het basispakket. Je was een half uur aan het zappen en er was niets op, dan gaat de TV gewoon uit.

  en nee ik heb geen 170 in de EPG, ik heb genoeg aan de varagids.
   
 4. Op mijn 8404 verschijnt de Now/Next-balk netjes na een zenderwissel (een paar seconden), dus zonder dat ik op de Info-knop hoeft te drukken. Als ik tijdens het kijken naar een programma wel op de Info-knop druk verschijnt er onder de Now/Next-balk ook nog extra info over het actuele programma. Eigenlijk zou ik alleen nog graag TT op alle zenders weer terug willen hebben en ook dat het verschijnsel dat een blokjesbalk die soms midden over het scherm verschijnt zich niet meer voordoet. Verder ben ik best tevreden.:)
   
 5. Eigenlijk zouden we ook een wensenlijst bij dienen te houden. Dus de dingen waarmee we naar de firma Philips toe moeten.
  (Overigens heb ik geen idee bij wie we dan zouden moeten zijn)

  Voorbeeldje? De preview periode van m'n smartcard is afgelopen, maar als ik zap en ik kom op een zender waar ik geen recht op heb, dan krijg ik de melding dat de preview periode is afgelopen.
  Wens: standaard die zenders niet meer laten zien en/of een optie hiervoor opnemen in een menu.

  Vrijwilligers? :)
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 10 okt 2009
 6. Helaas weet de TV pas of een zender doorgegeven mag worden als je naar die zender gaat, als ik me niet vergis. Zou dus veel tijd kosten, helemaal omdat ziggo met regelmaat andere zenders doorgeeft als 'preview' (die 5 die elke (maand?) veranderen)
   
 7. @Tom-

  Het zou bijvoorbeeld gelijk meegenomen kunnen worden bij een automatische zender update.
  (Als dat tenminste technisch mogelijk is)
   
 8. mijn lijstje issues

  Nou dan ook maar even mijn lijstje. Het zijn zowel CI+ dingen als Philips TV dingen.

  TV:Philip 32pfl9604/h12 FW:026.058.005 CAM:SMIT

  - prachtig en makkelijk zo'n handleiding op de TV maar waarom niet meteen een "?" bij alle menus en opties die direct naar de juiste pagina in de handleiding gaat.
  - De CI kaart steekt erg ver uit en is daardoor als je schuin voor de TV staat al zichtbaar en weerspiegeld het ambilight licht.
  - bij de digitale zenders zijn snelle bewegingen erg schokkerrig. Bij analoog is dit een heel stuk minder.
  Als ik via PC naar mijn PC met streamium applicatie ga dan krijg ik vaak de melding 'geen leesbare bestanden' Dit kan overigens ook wel aan iets anders liggen want mij losse streamium kastje vindt soms ook niets , alleen geeft die geen foutmelding.
  - als je de klok aanzet (opties-klok) en je wisselt van kanaal dan verwijnt de klok.
  - De EPG is erg onhandig omdat de programmas onafhankelijk van de duur in even brede kolommen naast elkaar staan. Mijn andere TV een Sony met Alphacrypt (mea culpa, voor de philips fans, maar ja in die tijd leverde philips nog geen TVs met DVB-C tuner) is echt ingedeeld op tijd. Een programma van 10 minuten heeft daardoor maar een erg smal vakje waar de naam niet in past maar het is wel heeeeeel erg veel overzichtelijker dan op deze philips.
  - ik heb een timer ingesteld voor een ander programma, maar op het begintijdstip van dat programma gebeurde er niets. (maar misschien komt dit omdat ik net een een menu zat of zo).
  - het lettertype va de zenderaanduiding (bij het zappen) is wel heel erg groot (en lelijk trouwens). Ik heb veel liever een kleiner tekst met de naam van de zender en de naam van het programma. (bv de in eerder posts genoemde nu/straks alhoewel voor mij de detailtekst er niet bij hoeft).
  - in de menu vind ik favorieten en voorkeurszenders, helaas zijn ze niet hetzelfde. zou dat niet logischer zijn.
  - Sommige popups zijn geanimeerd (worden langzaam groter) hierdoor verschijnen ze wel erg traag. kan dit uit.
  - Als ik in de EPG de info opvraag dan duurt dit soms erg lang. kan dit sneller (bufferen in de TV, maakt het hier uit of dit via nettv of via de provider gaat.
  - Mijn TV boot erg traag. minimaal 10sec, maar soms ook bijna 20 sec.
  - kan het geluid van de zender aan blijven staan onder de EPG (en andere menus). Ik hoor zo niet wanneer het programma begint terwijl ik aan het kijken ben wat er nog meer komt.
  - ik krijg soms bij booten de reeds in andere posts genoemde autenticatie melding.
  - alle menus zijn erg langzaam. totzelfs gewoon het zender overzicht onder de 'ok' button.

  gr Robert
   

 9. Robert,

  Een hele lijst, het meeste betreft wensen en zijn in mindere mate bugs. Ik zou deze wensen wel melden bij Philips, want dit forum lezen ze jammer genoeg niet. Een aantal herken ik zeker. Over een aantal zaken denkt Philips structureel blijkbaar anders gezien de hele opzet.

  Letterype groot van de zender kan je via configuratie omzetten naar klassiek via het configuratiemenu.

  Groet,
  Mark
   
 10. Now/next balk 9000 serie

  Ter info.

  Als ik de info button selecteer zie ik de Now/Next balk, om deze te deselecteren moet ik nogmaals op de info knop drukken.
  De balk is er wel maar komt niet automatisch in beeld bij zender wisseling.

  Minkie
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina