1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding
 2. Verberg deze melding

Sleuteltje op zenderinfo balk

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door jeroendistel, 27 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb mijn smartcard geactiveerd maar toch blijft er op se zenderinfo balk steeds een sleutelsymool te zien, wat betekend dit ?
   
 2. Welkom op het forum, om daar mee te beginnen.

  Ik neem aan dat je de betreffende zenders wel gewoon kunt bekijken?

  Dit sleuteltje geeft aan dat de betreffende zenders versleuteld is en dat je hiervoor een geregistreerde smartcard, met evt. extra abo, nodig heb om deze te kunnen bekijken.
  Er zijn maar enkele zenders die bij Ziggo niet versleuteld zijn. Nederland 1 is hier een voorbeeld van. Die zender dient dan ook als een soort "reset". Bij enkele problemen is het soms al genoeg om even terug naar Nederland 1 te gaan om ze op te lossen.
  Ik meen dat bij bijv. CAIWay het gehele "gratis" digitale aanbod onversleuteld is. Daar hoef je dus geen smartcard te gebruiken om naar die zenders te kijken.
  Voordeel van niet versleutelen van de basis zenders is dat je dan met een tv met ingebouwde DVB-C tuner die zenders kunt bekijken zonder de noodzaak van een CAM module en smartcard. Met de komst van een officiële CAM voor de nieuwe generatie tv's is dit minder belangrijk geworden, maar de oudere tv's kunnen niet overweg met die CAM en moeten een niet ondersteunde oplossing toepassen. Maar nu ga ik teveel van de vraag afwijken.

  Het sleuteltje geeft dus alleen aan of de zender versleuteld is, niet of jij wel of niet je kaart geregistreerd hebt voor die zender.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina