1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Melding Gateway uitgeschakeld de schuldige?

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door joopscheepers, 26 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Beste mensen,
  Fijn dat er zoiets als dit forum bestaat. Mag ik het volgende onderwerp plaatsen?
  Sinds enkele dagen een Ziggopakket in huis (zie rechtsboven).
  Samen met de monteur alles werkend gemaakt (zonder problemen).
  Enkele uren later geen internetverbinding meer. Helpdesk gebeld. Advies was stekker uit router en er na 1 min. weer in. Inderdaad weer internet. Enkele uren later hetzelfde verhaal. Zelfde handeling maar geen internet. Herinstallatie van USB adapter, weer internet. Het spel herhaalde zich om de paar uur. Nu helemaal geen ziggo-internet meer.
  Op zoek gegaan. Router kan ik pingen. Andere USB adapter erin. Ipconfig /release/renew/caches geleegd/geflushed. Maximale ontvangst op laptop, ingebouwde adapter staat uitgeschakeld. Alle lampjes groen op de Arris, maar geen internet. Ik werk met XP sp3, virus en *.ware vrij.
  Nu zag ik het volgende:
  Op het windowsscherm (Mijn Netwerklocaties, rechtsklik, eigenschappen, boven LAN- of snelle Internetverbinding staat een icoon met de tekst "Internet- Gateway- uitgeschakeld".
  Rechtsklik verschijnt optie inschakelen. Na enige tijd verschijnt melding Niet ingeschakeld.
  Ik heb het vermoeden dat hierin mijn probleem schuilt. Wie weet waar ik nu moet zoeken?
  Mijns inziens werken de Ziggo spulletjes maar moet ik het bij XP zoeken.
  Heeft iemand een idee?
  Bij voorbaat dank voor elke reactie.
  Joop
   
 2. Lijkt erop dat je wireless verbinding wegvalt (je geeft aan dat je een usb adapter gebruikt) Hou dit dus even in de gaten bij de netwerkverbindingen, er mag geen kruis door de draadloze verbinding staan) Die gateway foutmeldingen komen vaak van allerlei applicaties af en zijn niets zeggend. Zo geeft msn messenger een DNS error als je geen internet verbinding hebt. Zegt niets natuurlijk.

  Mocht mijn vermoeden waar zijn en er is een draadloos probleem, zorg dan dat er nieuwe software op de router komt te staan (ook wel firmware genoemd) Is te downloaden vanaf de website van de router fabrikant. Wel even een kabel naar je pc of laptop trekken om dit voor elkaar te krijgen. Je kan ook eventueel het draadloze kanaalnummer wijzigen in de configuratie van de router.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina