1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

CI+ Cam en HD

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door Edwin Hijman, 24 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Graag gedaan, en succes! :cool:
   
 2. Het eerste punt klopt niet: Het basispakket hoeft niet omgezet te worden. Het enige wat je moet doen is een CI+ CAM met smartcard aanschaffen. De smartcard moet je activeren. Dat kan via telefoon of mijn.ziggo.nl.
  De overige punten zijn correct.
   
 3. Eigenlijk heeft Ziggo maar één zenderpakket waarin alle zenders (radio en TV) zitten. Die worden ook allemaal op je TV geïnstalleerd. Wat je te horen/zien krijgt hangt af van het abonnement dat je hebt afgesloten. Dat abonnement is weer gekoppeld aan je smartcard en zo bepaalt de smartcard in je toestel uiteindelijk welke zenders in je toestel gedecodeerd worden zodat je ze ook echt te zien krijgt. Nederland 1 (SD) en Nederland 1 HD worden ongecodeerd doorgegeven evenals de analoge zenders en zijn dus ook zonder CAM en smartcard te zien op een geschikt toestel. En zoals al opgemerkt zitten naast de meeste analoge en een aantal digitale (SD) zenders ook Nederland 1 t/m 3 HD en Eurosport HD in het basisabonnement, zodat je daar niets extra's voor hoeft te doen.
  Er is overigens sprake van een preview periode waarin je enkele weken lang alle zenders kunt zien (om je lekker te maken). Voor HD moet je TV daar natuurlijk wel voor geschikt zijn, maar zoals al opgemerkt zijn alle tot nu toe gecertificeerde CI+ toestellen geschikt voor (Full) HD.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 25 sep 2009
 4. Het basispakket dat je nu analoog kijkt omvat ook al de digitale zenders uit het basispakket. Het enige dat je nog nodig hebt om te kijken is de hardware (dus een losse digitale ontvanger óf gecertificeerde TV in combinatie met de CI+ module) en je moet de smartcard activeren. Je abonnementsvorm wijzigt niet.

  Met de digitale tv module (de CI+CAM), heb je voor de standaard digitale diensten (dus ook de extra zenderpakketten, het HD pakket en de betaalzenders Film1, Sport 1 e.d.) géén losse ontvanger meer nodig. Het enige waar je een losse ontvanger voor nodig zou kunnen hebben is als je Interactieve TV (hoewel daar in de toekomst misschien ook een CI+ oplossing voor komt) wilt of als je wilt opnemen (PVR).
   
 5. Er is echter één probleem:

  Volgens Ziggo helpdesk ondersteunen de CI+ adapters van hun geen fullHD. Voor echt fullHD TV heb je dus echt een HD decoder nodig (Appart kastje).

  Dus:

  - CI+ CAM (Common Interface) adapter om je chipkaart in te stoppen (HD ready)
  - Een HDready tv met DVB-C tuner ingebouwd, dit hoeft niet een (dure) van de ziggo site te zijn (b.v. elke Phillips tv kan het met de laatste firmware update)
  - Chipkaart van aanbieder (Ziggo)

  of

  - HD decoder extern om je chipkaart in te stoppen voor fullHD
  - Een FullHD tv met HDMI
  - High Quality HDMI kabel
  - Chipkaart van aanbieder (Ziggo)

  De CI+ oplossing heeft mijn voorkeur, door geen extra kabels, afstandbediening en kastjes heb je super beeld, echter geen fullHD...
  En waarom zou je, er zijn zo weinig HD uitzendingen...

  FullHD = 1080p
  HD reday = 720p

  P.S. op 3 meter afstand zie je het verschil tussen 1080p en 720p niet meer op een 37" scherm. Zie overzicht hier onder om te ondersteuning dat je toch altijd verder dan 3meter van je scherm hoord te zitten bij een redelijke TV.

  32 inch (81 cm TV) -> kijkafstand 3,2 meter
  37 inch (94 cm TV) -> kijkafstand 3,7 meter
  42 inch (107 cm TV) -> kijkafstand 4,2 meter
   
 6. Dat is niet correct. Maximale resolutie die voor HDTV wordt uitgezonden is 1080i en die kun je uiteraard met CI+ of met decoder ontvangen.

  CI+ heeft overigens niets met resolutie te maken.
   
 7. Ongelofelijk dat er nog steeds helpdesk medewerkers bij Ziggo te vinden zijn die dit soort flauwekul durven te verspreiden. Misschien moeten de Ziggo officials hier nu ook eens een keer een punt van maken bij hun management zoals ze ook andere bedrijven achter de broek aan zitten als die onzin verspreiden over Ziggo.

  Daar gaan we nog maar een keer: Een CI+ CAM is geen digitale ontvanger in PCMCIA kaart formaat. Het apparaat met CI+ slot bevat de ontvanger functionaliteit en benodigde hardware. Daarom moet er ook een DVB-C tuner in je TV zitten om het digitale signaal via de kabel uberhaupt te kunnen ontvangen en bepaalt uiteindelijk de MPEG chipset van de TV welke type digitale TV kanalen je kan weergeven. Of alleen SD kanalen of zowel SD als HD kanalen. Een CI+ CAM vervult maar één functie en dat is jou toegang verlenen tot de kanalen in samenwerking met de smartcard en de daarop geregistreerde abonnementen.
   
 8. Wellicht dus nog ter verduidelijking: als je TV met DVB-C tuner Full HD (voor 't gemakt maar even, daaronder versta ik 1080p) ondersteunt dan kan je daarop Full HD kijken, hetzij via een externe decoder (waarbij je dus geen gebruik maakt van de ingebouwde DVB-C tuner) hetzij via de ingebouwde DVB-C tuner waarbij de decodering dan plaats vindt via de CI+-CAM, als de TV over een CI+-slot beschikt. De omroepen moeten dan nog wel ff Full HD gaan uitzenden, dat gebeurt nu (meestal?) nog niet.
  En ja, als de Ziggo helpdesk dit soort onzin verkoopt wordt het hoog tijd dat ze daar eens een goede cursus krijgen over hun productaanbod zodat wat ze daar vertellen oveenkomt met wat er op hun website staat over hun eigen Digitale Televisie Module (aka CI+-CAM).
   
 9. Wat versta je precies onder decodering in bovenstaande tekst?
   
 10. veel nuttige info hier.
  maar goed dat we een forum hebben als dit anders weet je nooit hoe het precies zit.
  ik heb er zelf geen hol verstand van dus vind dit wel prettig..

  voor zover ik weet zijn alle ziggo gecertificeerde toestellen full HD, waarom? als die cam geen full HD zou kunnen weergeven..

  daarom lijkt het me ook wel logisch dat je wel degelijk full HD kunt kijken met de ci+cams
  dit is mij ook verteld bij de elektronica specialist, alleen door het vele gezeik om het apparaatje heen en de vele verschillende info die je overal krijgt heb ik er nog geen aangeschaft.

  daarbij zie ik het nut van het apparaatje niet in als het geen Full HD ondersteunt. dan heb je een leuk ding wat ervoor zorgt dat je geen extra apparatuur en kabels nodig hebt.. daar betaal je weer geld voor en maar voor een korte tijd. over een jaar zullen er wel meer zenders in HD zijn lijkt mij waardoor de cam dan weer nutteloos zou worden.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina