1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

CI+ Cam en HD

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door Edwin Hijman, 24 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Het is mij niet duidelijk. Met de nieuwe CI+ kaart (met smartcard) kan je op de door ziggo gecertificeerde toestellen digitaal kijken, maar hoe zit dat dan met HD ontvangst?

  Je hebt nl wel een abbonnement HD nodig, maar daar krijg je weer een 'kastje' bij... Is die ontvanger nou nodig of niet?
   
 2. Indien je een FullHD toestel koopt zul je in de meeste gevallen ook via CI+ en een abonnement van € 3,95 per maand HD channels ontvangen.
  ER komt geen kastje bij.
  Ik wacht op mijn CI+ module, maar heb wel NED 1 HD zichtbaar, Nederland 2/3 zitten op slot.
   
 3. Ik heb een Full-HD TV van Samsung en kan gewoon HD TV kijken met de Alphacrypt CAM. Dat gaat ook wel lukken met de CI+ CAM.
   
 4. Met de CI+ CAM kun je ook HD zenders ontvangen. Daar zijn geen extra kastjes voor nodig. Het toestel moet alleen HD kunnen verwerken en weergeven. Alle toestellen die tot op heden gecertificeerd zijn kunnen dat.

  Het HD abonnement is alleen nodig als je zenders als Discovery HD of National Geographic HD wilt ontvangen. Ned1, 2 en 3 en Eurosport zitten als HD in het basispakket.
   
 5. bijna helder..

  Ok, ik heb het bijna helder maar er rest toch nog een vraag:

  Bij ziggo kijk je HD (ned 1,2,3 en eurosport) met het HD TV pakket, maar met het normale digitale pakket ontvang je geen HD. Het lijkt me dan sterk dat als je een TV koopt die door Ziggo gecertificeerd is voor CAM CI+ dat je dan meteen de HD zenders hebt. De TV's ondersteunen dat wel, maar je moet dan toch alsnog bij ziggo het hd pakket nemen wat weer een kastje betekend, want die zit in dat pakket?

  Wie o wie helpt me uit deze uitzoekerij, want op de site van ziggo wordt je ook niet veel wijzer...
   
 6. Dit is niet juist. Als je op deze pagina: http://www.ziggo.nl/producten/televisie/zenderoverzicht/ bij "zenders per pakket" het basiszenderpakket selecteert dan zie je dat Ned 1HD/2HD/3HD en Eurosport HD tot dat basispakket behoren. Selecteer je het premium pakket - HDTV dan zie je dat daar History HD, Discovery HD en National Geographic HD in zitten.
   
 7. Je haalt twee zaken door elkaar: Ziggo heeft zogenaamde starterspakketten waarmee je digitaal televisie kunt gaan kijken. Zo is er ook het starterspakket voor HD-televisie.

  Daarnaast heeft ziggo een aantal zogenaamde zenderpakketten. Deze pakketten vind je op de website van Ziggo. Zo is er een digitaal basispakket wat je standaard ontvangt en een aantal keuzepakketten. Op bovengenoemde website kun je precies zien welke zenders je ontvangt als je bepaalde zenderpakketten afneemt.

  Als je TV geschikt is voor CI+ en HD kanalen weer kan geven, dan is daar dus geen aparte decoder voor nodig. De CI+ CAM is voldoende. Alle tot op heden gecertificeerde toestellen kunnen HD weergeven.

  Ik kijk sinds enkele dagen digitaal met een gecertificeerd toestel en ik kan je zeggen dat ik HD kanalen probleemloos bekijk zonder speciale decoder. Mijn televisie doet al het werk. Ik denk dat de verwarring ontstaat door het dubbele gebruik van het woord pakket.
   
 8. Ik heb een Full HD CI+ toestel. Ik heb nog geen CI+ CAM en niet meer dan het basispakket waarmee ik alleen de analoge zenders bekijk. Echter ipv. NED1 (analoog) kijk ik wel naar Nederland 1 HD dat ongecodeerd wordt doorgegeven. Dus zonder CI+ CAM en zonder enig aanvullend pakket. Als ooit mijn TV nog eens geschikt wordt voor de CI+ CAM van Ziggo (en hopelijk ook nog gecertificeerd) dan zal ik wel zo'n CAM aanschaffen maar voorlopig niet meer dan alleen het basispakket. Wellicht dat dat in de toekomst verandert als de commerciële zenders ook in HD gaan, want die willen daar naar verluid voor betaald worden en zullen dus wel in één of ander HD-pakket terecht komen:cry:
   
 9. Sorry voor het doorvragen, maar ik investeer straks liever goed in de juiste apparatuur..

  Als ik het goed heb moet ik:
  - mijn basispakket omzetten in het digitale standaard pakket (dat evt uit te breiden is met extra zenders)
  - de juiste tv aanschaffen (van de ziggo site)
  - CAM Ci+ met smartcard in TV steken om digitaal te kijken zonder externe decoder
  - HD zenders 1,2,3 en eurosport kijk ik dan ook zonder extra abonnement of kastje..
   
 10. dat is mij ook even onduidelijk.
  dus ik kan met mijn analoog basispakket van ziggo en met mijn HDTV zonder meer Ned 1,2,3 in HD kijken ??
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina