1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

CI+ fix Philips firmware

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door roemers, 24 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Kan iemand mij vertellen waar ik deze fix kan vinden?

  Via de site van philips lukt het niet.
   
 2. Het onderstaande heb ik zonet als reactie ontvangen op de vraag wanneer de software update voor de 8000 serie beschikbaar zou zijn...

   
 3. Laatst bewerkt door een moderator: 29 sep 2009
 4. Met de nieuwe firmware werkt de authenticatie op mijn 8404 ook!
  Opvallend dat bij dit model in de firmware de now/next EPG balk terug is!

  Release notes:
  Q5481_0. 26.58.5
  • TV does not work with other HDMI CEC compliant devices.
  • TV does not store all the channels from UPC service provider. (Only applicable to country, Netherland)
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 29 sep 2009
 5. Release notes voor Q5492 vermeldt wel het CAM authenticatie issue.

  Q5492_0.26.58.5
  • Introduction of the extra feature named Interactive TV via the “ Red Button ” on the remote control, initially, the feature works for Dutch channels on those TVs in the Netherlands without a set-top box. Interactive TV will not be offered in the UK, as the red color key is used for other interactive applications (MHEG)
  • Solution for Automatic Channel Installation on the UPC network in the Netherlands.
  • Except for the 56PFL9954H/12, the feature Scenea can be used. ( Scenea is a new feature, which allows you to use your TV as a big photoframe. By selecting Scenea you will see a butterfly, this is the standard Scenea picture. You can load your personal picture by watching it in the content browser, pressing the options key, navigating down to "Set as Scenea ". Then your personal picture will get stored as the "Scenea picture", so from then onwards when choosing Scenea in the Home menu you will see your personal picture. In Scenea,any key press returns you to "Watch TV”. The maximum displaying time in Scenea is 240 minutes. A few minutes before the set switches of a message is displayed to warn the customer.
  • Improved cam authentication.
   
 6. De nieuwe firmware werkt prima icm. CI+ op m'n 47PFL7404. Geen authentication fout meer! Kan m'n Samsung H360R eindelijk naar de achterkamer.
   
 7. Dat klinkt intrigerend, wat gaat er met interactieve televisie en CI+ gebeuren?

  En waarom wordt hier steeds UPC genoemd, UPC kan niet rechtstreeks ontvangen zonder STB toch?
   
 8. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.674
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer..
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Het betreft hier dan ook aanpassingen voor de analoge ontvangst neem ik aan.
  Met Automatic Channel Installation (ACI) worden de analoge zenders automatisch geprogrammeerd door een signaal van de provider.
   
 9. Philips is/was de huisleverancier van HDTV ontvangers voor UPC. UPC gebruikt Nagravision als Conditional Access System (CAS) i.p.v. Irdeto, en daarvoor kunnen ook gewoon CI+ CAM's uitgebracht worden. Vooralsnog heeft UPC niet aangegeven dat zij met een eigen CI+ CAM mogelijkheid komen, maar je weet natuurlijk nooit wat er in de toekomst gaat gebeuren. Philips heeft het op een gegeven moment ook voor elkaar gekregen om HDTV Mediaboxen voor UPC via de winkels te gaan verkopen terwijl UPC toch in principe de Mediaboxen aan de klanten verhuurt.

  De doelstelling van een Common Interface is om het digitale TV provider afhankelijke onderdeel, de CAM, uitwisselbaar te maken zodat een apparaat bij meerdere digitale TV providers te gebruiken is. Daarom is het een goede zaak dat Philips ook rekening houdt met UPC aanvullingen op de DVB specificaties. Ik heb het al meer aangegeven, maar de aanvullingen van Ziggo op de DVB specificaties zijn helemaal niet door alle Nederlandse kabelbedrijven tot Nederlandse standaard implementatie verkozen. Mocht UPC in de toekomst wel met een eigen CI+ CAM komen dan bestaat er een kans dat speciaal voor Ziggo aangepaste TV's met CI+ slot bij UPC onbruikbaar blijken te zijn en dat was nooit de bedoeling van de Common Interface.

  Persoonlijk denk ik dat er toch wel een redelijke kans is dat UPC uiteindelijk ook overstag zal gaan om toch met een CI+ CAM optie te komen. De echte groei van het aantal digitale TV abonnees is er immers de laatste jaren uit en wil je toch de verknochte analoog kijkers die geen zin hebben in een extra kastje over de streep krijgen, dan zal je toch die klanten op de één of andere manier een alternatief moeten bieden. En dan is de Common Interface een mogelijkheid, zeker als de digitale TV provider ook nog eens de controle over het weergave apparaat kan behouden met CI+. Mogelijk weet Philips al meer door hun nauwe contacten met UPC vanwege de HDTV Mediaboxen en zijn ze ook al bij UPC aan het experimenteren met een CI+ CAM. Dan is het ook niet zo verwonderlijk dat Philips nu al prioriteit geeft aan zaken als de UPC Automatic Channel Installation methode die afwijkt van de Ziggo methode en de rode knop die al langere tijd bij UPC wordt toegepast in de Mediaboxen bij diverse kanalen om meer informatie en vooral meer reclame te tonen wat UPC ook weer geld oplevert.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina