1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Problemen met installatie van een webserver

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door habageda, 24 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ok, ik wéét dat een webserver installeren eigenlijk niet is toegestaan :no:, maar hij is dan ook alleen maar bedoeld voor privé gebruik. Zo, dat is uit de weg.

  Ik heb alles als volgt geconfigureerd: ik heb een USR5461 (MaxG) router die als gateway van mijn LAN fungeert. In mijn LAN heb ik op een PC een Apache webserver geïnstalleerd die luistert naar poort 80 en mijn PC een statisch ip adres gegeven. Verder heb ik op de router een port-forward gedaan van WAN poort 80 naar poort 80 op de PC.

  Als ik vanaf de PC een pagina opvraag bij mijn webserver met http://localhost:80, dan krijg ik de "It works" pagina van Apache te zien, dus die functioneert. Als ik iemand die zich buiten mijn LAN bevindt deze pagina laat opvragen via http://<gateway-adres>:80, dan krijgt hij niets te zien; de verbinding timed out :sad:.

  Heeft iemand een idee hoe dit kan?
   
 2. met gate way bedoel je je externe ip nummer neem ik aan ?
  Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/20.0.016; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
   
 3. "Gateway" is volgens mij een term die gebruikt wordt voor een router die alle apparaten op een LAN toegang verschaft tot het internet. De gateway/router heeft twee ip-adressen: die van de WAN (naar buiten toe) en die van de LAN (naar binnen toe).
   
 4. Er staat nergens in de voorwaarden van Ziggo dat het draaien van een webserver niet is toegestaan.

  Alleen poort 25 is uitgaand geblokkerd om het misbruik van mailservers tegen te gaan.
   
 5. Kan je wel je webserver benaderen vanaf een andere PC op je LAN? Zo nee, dan is er mogelijk een firewal actief op je server machine, of apache luistert alleen op "localhost". Dit moet je eerst aan de gang hebben voordat je vanaf buiten kan proberen.
   
 6. Mijn "LAN" bestaat momenteel uit slechts één PC. Kan dus niet vanaf een andere PC testen. Ik heb de firewalls op zowel de router als in Windows Vista (wat op mijn PC staat) uitgezet, dus die kunnen niet in de weg zitten.
  Ik heb verder Apache geconfigureerd met een "Listen 80" directive. Luistert hij dan alleen naar localhost? Ik heb ook wel eens "Listen <ip-adres-pc> 80" geprobeert, maar dat werkt óók niet. :shock:
   
 7. Klopt. Enige wat uitgesloten word in de AG is het commercieel gebruik van de diensten van Ziggo. Dus zolang het prive is, geen probleem. Ga je bv een webwinkel draaien, of de site van je eigen bedrijf, dan word het andere koek en is het in principe verboden.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina