1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Signaalversterker, welke?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door bientje80, 23 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Nee hoor, de soundex kan ik weer terugbrengen ;)
   
 2. De tratec zit ruim onder de 100 euro, bijvoorbeeld hier. Doet het bij mij prima...
   
 3. Ik gebruik al een tijdje een König PRO20M CAI versterker (€37,50) en die voldoet uitstekend.
  Alle vier uitgangen zijn retourgeschikt.
   
 4. Ik heb zelf de Soundex STV722S gekocht en ik merk zeker verschil. Bij de tv boven is de ruis helemaal weg. Bij de tv beneden stoort dat ene kanaal niet meer en worden kleuren veel beter weergegeven. Het lijkt wel alsof we het contrast en de helderheid omhoog gegooid hebben (dat wordt dus weer calibreren helaas).

  Hirschmann niet nodig dus, voor 30 euro klaar! :D
   
 5. Ik heb, jammer genoeg, hetzelfde probleem.

  Het AOP (Groene kabel) komt uit in de meterkast, en daar zit een vier-weg verdeler achter. Dit is een Astro verdeler met een demping van 7dB, wat al vrij fors is. Echter krijgen al deze televisies een prima signaal.

  Nu hebben wij kort geleden een uitbouw gedaan en hier zijn drie extra CAI dozen bij gekomen. Deze moeten nu ook een plekje vinden. Ik heb daarom geprobeerd een tweede Astro verdeler achter de eerste te doen. Demping = Enorm. Ik krijg een behoorlijk versneeuwd beeld op de nieuwe CAI dozen, digitale TV hapert ook enorm.

  Ik wil dus na de eerste verdeler een versterker hangen en dan de nieuwe CAI dozen een versterkt signaal voeden. Ik wil de eerste verdeler niet versterken, dat signaal is goed en daar wil ik het allerliefst van af blijven.

  Doe ik er verstandig aan om aan de eerste verdeler een versterker te hangen en dan de rest door te verdelen? Zoals gezegd, het signaal aan de eerste verdeler is gewoon goed en is daarom denk ik goed te versterken.

  Wat is jullie advies? Zoals ook vaker in deze thread, ik ga geen 100 euro voor een versterker uitgeven. Dat is mij gewoon te gortig. Kan ik, omdat het bronsignaal gewoon goed is, voldoen met een goedkopere en regelbare versterker om het CAI signaal op voldoende peil te krijgen?
   
 6. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  @Jassy:

  Wat ik zou doen in jou geval is om direct na het AOP een versterker te plaatsen, daarna een verdeelelement, en daarna je 2 4-weg verdelers of multitaps. Even deze oplossing omdat ik niet weet wat voor verdelers je hebt.
  Dus eerst versterk je het signaal maar door het verdeelelement en de verdelers treedt sowieso weer "verlies op". Zo hou je de complete installatie in balans.

  Hier een afbeelding hoe ik het zelf thuis heb. Heb je een beeld hoe ik het bedoel. Ik heb de VFC0421 gebruikt. Ik heb wel Hirschmann gebruikt maar dat is jou keuze uiteraard.

  Post even de types van je (4-weg) verdelers.
   
 7. Het is een algemeen gegeven om de versterker altijd bij het AOP te plaatsen.

  Een verzwakt signaal versterken is nooit raadzaam omdat je dan ook de storingen weer gaat versterken met als gevolg een nog slechter signaal dan je al had.
   
 8. Wij hebben thuis al een signaalversterker, alleen de tv in de huiskamer, de belangrijkste dus... krijgt volgens de humax 5050c een signaalsterkte binnen van 40 %. Is dit niet een beetje weinig?
  In ons huis staan 4 tv's en er zijn heelwat kabels daarboven.
  de signaalversterker staat op zijn hoogst... Moet ik een nieuwe kopen of is dit geen probleem?:pompom:
   
 9. De Humax 5050C is niet zo scheutig met het uitdelen van hoge signaalwaardes, 40% is vrij normaal.
  Belangrijker is dat de signaalkwaliteit 100% is en de BER-waarde 0.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 30 okt 2009
 10. Lees ook even deze: http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=21568

  Als je een versterker met meerdere uitgangen meteen gebruikt als verdeler heb je aan 0 dB - 8 dB met goede (KOKA) kabel eigenlijk genoeg. Hang je verderop nog een splitter er tussen dan kom je op 8 dB - 16 dB, als het tenminste een goede splitter is. De meeste versterkers versterken véél meer en dan gaat het juist ook achteruit. Het is wel zaak dat goed uit te kienen en niet de eerste de beste versterker te kopen. Daar ging ik iig behoorlijk de mist mee in.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina