1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Dit nieuwe forum is ontstaan door de samenvoeging van Ziggo-Gebruikers en Chelloo.
  Ontzet Notitie

Hoe lang nog alphacrypt?

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door Terence, 22 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Terence

  Terence Forum Member

  Berichten:
  6
  De ci+ module is nu een feit, echter heb ik een sony w4000 model en met die tv gaat het helaas niet.

  In een andere discussie kreeg ik als tip mee gewoon op Marktplaats een alphacrypt te kopen.

  Ik lees verschillende dingen over hoe lang die alphacrypt blijft werken. Ik wil het graag kopen, maar als het over een maand niet meer werkt vindt ik dat ook zonde van het geld en kan ik net zo goed gelijk een decoder kopen.

  Wie kan mij met zekerheid vertellen hoe lang die alphacrypt blijft werken?
   
 2. Riparius

  Riparius Forum Member

  Berichten:
  3.929
  Niemand geeft je die zekerheid, dus het is een zinloze vraag. Zelfs als Ziggo daar wel een keiharde uitspraak over zou doen (wat ze nooit zullen doen), dan nog heb je daar niets aan. Ze kunnen namelijk altijd weer terugkomen op eventuele eerdere toezeggingen met als argument dat ze de AlphaCrypt nooit hebben ondersteund. Maar juist omdat ze het standpunt huldigen dat ze de AlphaCrypt niet ondersteunen, zullen ze er nooit concrete uitspraken over doen. Het enige wat Ziggo er tot nu toe officieel over gezegd heeft op de eigen site is: Ziggo ondersteunt deze technologie niet, maar wij blokkeren het gebruik ervan niet actief op dit moment.

  Feit is wel dat Ziggo de werking van een AlphaCrypt in een ontvanger met een standaard (!) CI slot helemaal niet kan blokkeren, zonder de thans gebruikte codering te wijzigen. Dan zou echter ook de firmware van de geïntegreerde CAMs in alle bestaande gecertificeerde decoders en PVRs moeten worden aangepast, dus dat is iets wat niet zomaar gaat. Op grond hiervan is mijn opvatting dat je je geen zorgen moet maken en gewoon een AlphaCrypt moet kopen als je wil genieten van digitale televisie op je Sony Bravia met standaard CI slot.
   
 3. Terence

  Terence Forum Member

  Berichten:
  6
  Helder! Dank.

  Een vraag van een heel andere orde, een goede decoder doet de digitale zenders upscalen. Haal ik diezelfde kwaliteit als ik gebruik maak van een alphacrypt kaart?
   
 4. Riparius

  Riparius Forum Member

  Berichten:
  3.929
  Een CAM module (of het nou een AlphaCrypt is of een andere) houdt zich helemaal niet bezig met ontvangst of de verwerking van de ontvangen signalen. De CAM controleert samen met de smartcard alleen de toegangsrechten, dus welke kanalen je wel en welke kanalen je niet mag zien.

  Het opschalen van SD signalen gebeurt sowieso in een HDTV, want het ontvangen SD signaal (met in digitale vorm een resolutie van 720x576 pixels) zal moeten worden aangepast (opgeschaald) voor weergave op een HD paneel met (bijvoorbeeld) een resolutie van 1920x1080 pixels.

  Of je nu van de SD zenders een beter beeld krijgt dan met een externe decoder met HDMI aansluiting die zelf het beeld opschaalt naar bijvoorbeeld 1080i is afhankelijk van de kwaliteit van de opschaler in de decoder versus de kwaliteit van de opschaler in je TV. Het is daarom niet op voorhand te zeggen wat een beter resultaat zal geven.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 22 sep 2009
 5. Terence

  Terence Forum Member

  Berichten:
  6
  Wederom een helder verhaal, dank!
   
 6. Riparius

  Riparius Forum Member

  Berichten:
  3.929
  Graag gedaan.

  Als je momenteel een HD decoder aangesloten via HDMI in gebruik hebt, dan kun je ook zonder AlphaCrypt module al testen hoe het SD beeld via de ingebouwde DVB-C tuner van de Sony eruit ziet in vergelijking met het door de decoder opgeschaalde beeld. Nederland 1 SD en Nederland 1 HD zijn namelijk ook zonder CAM of smartcard digitaal te ontvangen.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 22 sep 2009
 7. rn.mast@zonnet.nl

  rn.mast@zonnet.nl Forum Member

  Berichten:
  126
  Dat hangt van je toestel af. Sony schijnt dit goed te doen vanaf de Bravia Engine 3. Of eventueel de Bravia Engine 2 pro.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina