1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Dit nieuwe forum is ontstaan door de samenvoeging van Ziggo-Gebruikers en Chelloo.
    Ontzet Notitie

Pechvogel heeft snelheidsprobleem z3

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door smartie1972, 22 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.
  1. smartie1972

    smartie1972 Forum Member

    Berichten:
    9
    Update van Pechvogel

    Hier even een update op mijn verhaal.
    Vandaag 2 monteurs langs geweest en die hebben het Arris ED3.0 modem aangesloten. Het was rond 16.00 (dan is mijn snelheid nog net stabiel). Via speedtest.net werd er 45.95 Mbps gemeten. Mijn pc en de laptop van de monteur gaven dezelfde resultaten. Volgens Monteur lag dat binnen de 10% afwijking. De monteurs wisten niet hoe snel ze weg moesten komen (eigen beleving!). Direct na het uitzwaaien van de heren weer gemeten zonder router. 23 Mbps en dropping!
    Met andere woorden: Wat kan er nu aan de hand zijn???
    Die Arris modems schijnen ook niet echt geweldig te zijn lees ik op het gebruikersforum.

    Ik weet het echt niet meer. En de helpdesk weet ook niet meer waar ze het zoeken moet.

    Inmiddels heb ik wel de RMA sticker ontvangen voor vervanging van de decoder. Vond ik zelf redelijk snel.

    Wie weet raad?

    Smartie
     
  2. smartie1972

    smartie1972 Forum Member

    Berichten:
    9
    Het wordt steeds ingewikkelder

    Wederom een update:

    Ik doe niets anders dan volledige troubleshoots. Ik test zelfs met meerdere computers/laptops. Dat laatste lijkt geen verschil te maken (surprise).
    Ik heb speciaal voor de nieuwe snelheid een snelle router gekocht. Dit is een Linksys wrt320N.
    Daarom test ik natuurlijk zonder router, omdat ik nog niet weet of deze betrouwbaar is. Het lijkt van wel.

    Ik ben een schema aan het maken met verschillende tijdstippen en meetinstrumenten. Deze zal ik binnenkort posten.

    Ik gebruik de volgende meetinstrumenten:

    Speedtest.net
    Dit had de voorkeur van de monteur.
    Deze fluctueert echter zeer sterk in meerdere metingen achter elkaar. Ik ben achter de reden gekomen: Het duurt ca. 100mb download voordat de snelheid een beetje stabiel is. Met andere woorden de download heeft ca. 100mb nodig om stabiel op toeren te komen. Erg veel als je het mij vraagt. Dit maakt de test dus praktisch onbruikbaar.

    85.17.128.2/100mb.bin
    Deze test gebruikte wij bij het callcenter om de snelheid door de Ziggo-klant te laten meten. De klant haalt dan een bestand vann 100MB binnen. Deze is echter niet bruikbaar vanwege dezelfde reden als speedtest.net


    http://speedtest.bbned.nl/download/file1000mb.bin
    Zelfde test als hierboven maar dan met een bestand van 1 Gig.
    Deze lijkt het meest betrouwbaar te zijn. Hiermee haal ik uiteindelijk ook de hoogste stabiele snelheden.

    Eweka payserver:
    Hiermee haal ik bestanden binnen die zeer recent zijn gepost en uit verschillende binaries. In theorie kan de snelheid namelijk wat verschillen. In de praktijk merk ik hier niets van.

    Wat mij nu al opvalt:
    Zoals ik al eerder schreef heb ik last van degradatie op drukke tijden. Daarom heb ik de eerste metingen in de nacht en in de ochtend verricht.

    Stel de snelheid van het 1000 mb bestand is 5.10 MBps (max) Na deze test meet eweka 2,93 MBps. Als ik TIJDENS de ewekatest de 1000MB test doe, zie ik de laatste een snelheid van 2.17 halen!!! Met andere woorden: eweka maakt NIET volledig gebruik van mij bandbreedte. Enja, ik weet dat de max van eweka 5MBps is. Natuurlijk meerdere malen getest en zonder router. Eweka draait nu bijna op mijn oude Z3 snelheid (dus 2,8 MBps) , die ik gehad zou moeten hebben .
    Eweka draaide voor de problemen met mijn Z3 abbo altijd zeer stabiel.

    Met andere woorden: Ik heb nu een probleem erbij.
    Ik heb niet alleen het oude probleem met de degradatie op gezette tijden, maar ik heb nu ook een probleem met mijn payserver.



    Groetjes,
    Smartie
     
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina