1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

CI+ CAM vs. AlphaCrypt CAM

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door JoostBoZ, 22 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dat is een commerciƫle keuze van Ziggo. Het argument om het basispakket te coderen is om te weten wie er digitaal televisie kijkt. Dat is waardevolle informatie voor Ziggo.

  De push voor CI+ modellen is eveneens te begrijpen. Bepaalde contentproviders zullen inderdaad extra veiligheid eisen die CI niet biedt. Dit zijn naar verwachting met name de premium content providers zoals Film 1 en de pornokanalen.

  Kun je het basispakket gewoon ongecodeerd of desnoods via CI CAM bekijken, dan kan de stap naar het afnemen van premium content vrij groot zijn. Je zou een speciale CI+ CAM moeten aanschaffen (als je dat niet al gedaan had voor het basispakket) en misschien kom je er vervolgens achter dat je tv problemen geeft met die CI+ CAM. De gemiddelde consument zal dan gauw besluiten om de premium content links te laten liggen.

  Door de CI+ module af te dwingen voor het basispakket, wordt de stap naar premium content ineens heel klein. Een telefoontje naar Ziggo of een instelling wijzigen op mijn.ziggo.nl is voldoende. De inspanning om extra content af te nemen is minimaal en daardoor zullen mensen er veel makkelijker voor kiezen. Reken er maar op dat de marketingafdeling van Ziggo dit heel goed in de gaten heeft.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina