1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

CI+ CAM vs. AlphaCrypt CAM

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door JoostBoZ, 22 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dit is achteraf niet waar gebleken. Voor mensen met een CI+ toestel wordt het gebruikt van een Alphacrypt toch daadwerkelijk onmogelijk gemaakt en dat gebeurt heel bewust ;)
  Illegaal of niet, ze willen het gewoon niet, ze willen 100% controle. Dat heeft zeker niet alleen te maken met de contentproviders, inmiddels is al afdoende beargumenteerd dat die contentproviders helemaal niet zoveel eisen stellen als Ziggo ons wil doen geloven (gelet op het beleid bij de PVR's en het beleid van andere kabelaars). Het gaat voornamelijk om het commerciële voordeel voor Ziggo. De CI+ CAM is hun eigen initiatief, dus daar komt geldt binnen. En zolang ze kunnen blijven bepalen wat wij wel en nietk unnen kijken, kunnen ze ons blijven verleiden tot het betalen voor extra pakketten.
  Wat wil iedereen met macht? Meer macht.
   
 2. Uiteraard is Ziggo er alleen maar op uit om de volledige controle te houden over de apparatuur die wij mogen gebruiken van Ziggo. De CI+ CAM stelt ze in staat om de klanten te dwingen alleen maar apparatuur met CI+ te kopen, dus maken ze misbruik van die mogelijkheden. Natuurlijk wil Ziggo dan niet zelf de verantwoording nemen voor dat dwangbeleid, dus spelen ze die zwarte piet toe aan de content industrie zoals Ziggo gewend is om te doen voor iedere beslissing die zij nemen. Verdwijnt er een kanaal, dan lag dat standaard aan de programma raad. Daar trappen we tegenwoordig niet meer in, dus nu blijkt uit "onderzoek" dat wij klanten het kanaal niet willen hebben terwijl Ziggo gewoon uit financiële overwegingen een kanaal laat verdwijnen. Afschuiven die verantwoordelijkheid voor door Ziggo zelf genomen beslissingen. Ziggo heeft er financieel voordeel bij om het digitale basis kanalen pakket van encryptie te voorzien, dus zou Ziggo volgens eigen zeggen niet anders kunnen vanwege rechten. Nee, ze willen niet anders omdat anders hun financiële voordeel wegvalt.
   
 3. Ik zal de laatste zijn om te ontkennen dat Ziggo in CI+ een mogelijkheid ziet om klanten aan zich te binden. Dat toeleveranciers echter geen invloed uitoefenen is wat mij betreft ook wishfull thinking. Kijk maar eens naar het aanbod op uitzending gemist. Daar staat lang niet alles op wat is uitgezonden (vooral geen films etc.). Díe uitzendingen waarvoor de omroepen extra uitzendrechten betaald hebben en die dus niet in eigen beheer hebben ontwikkeld zijn vaak niet terug te vinden op uitzending gemist. Dat soort programma's zijn in de toekomst kandidaten waarvoor via CI+ beperkingen mbt. opnamemogelijkheden te verwachten zijn. Dan gaan zo langzamerhand ook de AlphaCrypts op zwart; dat wordt de eerst komende paar (1 à 2?) jaar nog niet voorzien, maar als de penetratiegraad van CI+ -ook voor opnameappartuur- hoog genoeg is valt dat wel te verwachten. Dan zal ook het toch al wat ingedikte aanbod van analoge kanalen sterk afnemen en uiteindelijk zelfs stoppen. Dat duurt nog wel een aantal jaren maar uiteindelijk zullen we daar allemaal aan moeten geloven vrees ik.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 22 sep 2009
 4. Om dat iets concreter te maken: Ziggo wil heel graag weten wie er digitaal televisie kijkt. Zou het signaal ongecodeerd zijn dan kan iedereen het opvangen en weergeven zonder dat Ziggo daar iets van merkt. Dat is nu bijvoorbeeld mogelijk met Nederland 1.

  Door alle overige zenders te coderen worden mensen gedwongen om een smartcard aan te schaffen en het belangrijkste: te registreren. Op die manier ziet Ziggo niet alleen hoeveel maar ook wie er digitaal kijkt. Dergelijke informatie is commercieel ontzettend interessant.
   
 5. Wat veel interesssanter is voor Ziggo, is dat als je eenmaal een decoder hebt, dan is de drempel veel lager om extra pakketten af te nemen. Die extra pakketten leveren aardige inkomsten op, die ieder jaar door blijven lopen. Als je het basispakket zonder decoder zou kunnen ontvangen, dan is de drempel voor een extra pakket veel hoger, en dan zouden zeker de goedkopere extra pakketten minder genomen worden.
   
 6. Maar dan maakt 't toch niet uit of je een CI+ of AlphaCrypt gebruikt. In beide gevallen heb je een smartcard van je kabelboer (hier dus Ziggo) nodig. Als Ziggo iedereen graag digitaal wil (en ik denk dat dat zo is, vanwege zgn. efficiëntere benutting van de kabelcapaciteit) zouden ze juist ook het gebruik van de AlphaCrypt actief moeten gaan promoten.

  Het liefst zou ik een (Windows (7)) Media Center hebben met tenminste een dubbele DVB-C tuner en een beetje forse monitor (tenminste 37", zonder eigen tuners dus geen TV) op een manier die misschien niet gecertificeerd is door Ziggo (ze kunnen niet alle merken PC's certificeren, laat staan zelfbouw; digitale PC tuners misschien nog wel) maar die wel gewoon werkt. Analoog werkt dat al jaren maar digitaal (!) komt dat niet goed van de grond heb ik de indruk. En nu de kans groot is dat over een paar jaar de hele AlphaCrypt-handel bij Ziggo op zwart gaat begin ik er niet eens aan. Van CI+ op zo'n systeem (als dat er ooit eens komt) schijnt Ziggo al aangegeven te hebben dat niet te certificeren en initiatieven op dat gebied over te laten aan Microsoft en hardwareleveranciers, zonder enige vorm van garantie dus en daar is 't mij dan te duur voor.
   
 7. Op korte termijn gezien heeft CI+ inderdaad helemaal geen voordelen, niet voor de gebruiker en niet voor Ziggo. Op langere termijn is het denk ik interessant als er nieuwe toepassingen mogelijk zijn via CI+. Video on demand lijkt me zo'n toepassing, nu alleen mogelijk via een dure extra box, in de toekomst mogelijk via een CI+ module zoals Neotion al aangekondigd heeft. Voor Ziggo is het dan belangrijk dat CI+ wijd verbreid is, en dus wordt het nu zo gepusht.
   
 8. CI+ heeft voor de consument natuurlijk wel degelijk het voordeel dat een HDTV weer gewoon met één afstandbediening en zonder extra kabels bediend kan worden via een betaalbare oplossing die door Ziggo en de gecertificeerde fabrikanten wordt ondersteund.
   
 9. Dat is niet echt een voordeel van CI+, maar komt door de manier waarop Ziggo CI+ pusht.
  CI / de AlphaCrypt hebben in principe dezelfde voordelen, werken ook in oudere TV's, alleen worden niet door Ziggo ondersteund.
  En CI is al veel langer bestaande en bewezen technologie, dus heeft veel minder kinderziektes.
   
 10. Dat begrijp ik maar feit blijft dat er nu een ondersteunde oplossing is terwijl de Alphacrypt met CI niet ondersteund werd door Ziggo én fabrikanten en dat blijft wat mij betreft een voordeel voor de consument die geen invloed heeft op dit soort zaken.

  Ik begrijp ook dat we het hier waarschijnlijk niet over eens zullen worden maar dat hoeft ook niet altijd :wink:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina