1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

CI+ CAM vs. AlphaCrypt CAM

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door JoostBoZ, 22 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Welke "dit soort toch echt illegale praktijken" doel je op? Ik heb in mijn post die jij quote helemaal geen illegale praktijken genoemd.

  Ik protesteer krachtig tegen pogingen om de Alphacrypt CAM gebruikers in een illegale hoek te zetten. Zoals Gradus Vos in het interview op hardwareinfo.tv zelf ook toegeeft doen de Alphacrypt CAM gebruikers niets illegaals. De CAM is legaal, de TV is legaal, de abonnementskosten worden betaald etc.

  Hier nog maar weer eens een letterlijke quote uit het interview van Hardwareinfo.tv met Gradus Vos uit April 2009:
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 22 sep 2009
 2. Bij UPC/KPN kun je net als tot voor kort bij Ziggo digitaal alleen via settop boxen ontvangen, met alle voor- en nadelen van dien. Bij een CAM werkt je TV net als bij alleen analoog, via één afstandsbediening. Dit kan welliswaar al enkele jaren via de Alphacrypt maar dat was de toeleveranciers (vind je dat beter dan content providers, ik eigenlijk zelf wel) van de kabelboeren een doorn in 't oog. Uit diverse publicaties (Bing of Google maar eens op CI+) blijkt dat ze de handen ineen geslagen hebben en tot de CI+ standaard gekomen zijn.
  En nee, ik ben geen Ziggo-aanhanger. Als het met CI+ niets wordt voor mijn Philips zijn er geen redenen voor mij om nog bij Ziggo te blijven en kan ik ook wel bij KPN terrecht (heb daar al internet en telefonie). Alleen CI+ kan mij voorlopig van die stap weerhouden, juist omdat ik dan géén los kastje met extra afstandsbediening erbij krijg.
   
 3. Niet erg overtuigend. Veel media, fabrikanten praten Ziggo na en dan krijg je inderdaad veel hits op Google met in feite maar één echte bron.
   
 4. Daar gaat het mij eigenlijk ook alleen maar om: één integrale oplossing (één tv, één afstandsbediening). En niet een 'wir war' van kabels, meerdere afstandsbedieningen en extra kastjes (beetje overdreven, I know).

  Ik heb er alle vertrouwen in dat we dadelijk allemaal prima met onze CI+ CAM tv kunnen kijken zoals ik (en meerdere onder mij) nu met een AlphaCrypt CAM tv kijken. Jammergenoeg biedt CI+ niet echt veel voordeel voor een gebruiker t.o.v. AlphaCrypt en gaat het er daarom bij mij en andere slecht in dat je min of meer gedwongen wordt om te over te gaan naar die nieuwe CAM.

  Ik wacht het ondertussen allemaal wel af. Duurt toch nog wel even voordat de AlphaCrypt CAM in CI+ tv's op 'zwart' gaan.
   
 5. Dat doe ik dan ook niet. Alleen het verder verspreiden van opgenomen programma's (via DVD's, Youtube of zo) is illegaal. Maar het zijn juist die praktijken die hebben geleid tot CI+:!: Opnames voor eigen (huiselijk) gebruik zijn en blijven legaal, maar met CI+ moet je daar dus ook vrezen voor de mogelijkheden op dat gebied, juist omdat in de praktijk blijkt dat er zoveel illegaal verspreid wordt.
  Zelf had ik ook veel liever gehad dat de AlphaCrypt gewoon tot een ook bij kabelboeren geaccepteerde/gecertificeerde standaard verheven was en we CI+ helemaal niet zouden hoeven gebruiken, maar ik ben bang dat dat een gepasseerd station is.
   
 6. Sterker nog, Ziggo zou dan zelf ook illegale praktijken faciliteren door op een aantal door Ziggo "gecertificeerde" PVR's de content niet te encrypten zodat de content er via een USB en/of netwerk aansluiting vanaf gehaald kan worden voor verspreiding. Ook faciliteert Ziggo de klanten bij die verspreiding door zeer snelle internet verbindingen een nieuwsserver dienst aan te bieden. En als laatste is alle Video On Demand content niet van encryptie voorzien zodat met een goedkope DVB-C kaart en gratis software de bestelde VOD content gewoon zonder reclame onderbrekingen is op te nemen.

  Ook is het al vaker aangegeven: Bij Caiway is het volledige digitale basis kanalen pakket van 60 TV kanalen zonder encryptie te ontvangen zodat er niet eens een CAM of smartcard nodig is. Dat is algemeen bekend en toegestaan door de leveranciers van die kanalen.
   
 7. Oplossing lijkt me simpel: het afspelen van opgenomen programma's / films / serie's alleen technisch mogelijk maken op het apparaat waar het ook is opgenomen.
   
 8. Laat Ziggo dan die illegale uitwassen aanpakken (bijvoorbeeld juridisch), en niet het gros van hun klanten duperen die niets met deze illegale uitwassen te maken hebben.
   
 9. Precies: CI+:!: Nu is het wachten nog op daarvoor geschikte apparatuur. Die zal vast wel komen.
   
 10. Precies! Dat vind ik ook zo vreemd!

  Misschien is CI+ een randvoorwaarde voor de toekomst. Dat we dan pas de zogenaamde 'premium content' kunnen bekijken? Who know's?

  Maar dan zou het wel zo verstandig zijn van Ziggo om dit soort dingen concreet te maken. Wat mij betreft kopen ze een zooi HD serie's / films in en spelen ze die af op een speciaal Ziggo-kanaal dat alleen bekeken kan worden door CI+ gebruikers.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina