1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

CI+ CAM vs. AlphaCrypt CAM

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door JoostBoZ, 22 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Sinds de aanschaf van mijn nieuwe Philips TV enkele maanden geleden heb ik gelijk een AlphaCrypt CAM voor een zacht prijsje op de kop kunnen tikken. Zodoende kijk ik nu dus al enkele maanden zonder decoder digitale TV van Ziggo op mijn nieuwe Philips TV (die tevens CI+ geschikt zou moeten zijn).

  Ik vraag mij echter af... in hoeverre heeft de CI+ CAM nu eigenlijk een meerwaarde voor de consument t.o.v. de AlphaCrypt CAM. Ik ben mij er namelijk van bewust dat ik binnenkort zal moeten overschakelen aangezien Ziggo de AlphaCrypt's op CI+ tv's actief gaat blokkeren. Vandaar dat ik benieuwd ben of ik als consument hier nu voordeel aan heb (extra functionaliteit t.o.v. AlphaCrypt o.i.d.).
   
 2. Het grootste voordeel voor de consument is volgens mij dat je digitale tv kunt blijven kijken op je Ci+ toestel en met een Alphacrypt niet.......(zonder settop box).

  Verdere voordelen liggen denk ik vooral bij de kabelmaatschappij. (zonder dat ik dit als een zeer groot nadeel zie in tegenstelling tot vele anderen).
   
 3. Hét voordeel is dat je een gecertificeerde combinatie (TV + CI+ CAM) hebt. Verder zijn er voor alleen TV's geen voordelen imho. Ook geen nadelen trouwens. Nadelen zijn er vooral voor apparaten die kunnen opnemen. Vooralsnog zijn die er nog niet. Alle al dan niet door Ziggo gecertificeerde/geleverde recorders werken met de AlphaCrypt. Ook Windows Media Centre systemen werken daarmee maar zijn al helemaal niet gecertificeerd.
  CI+ bevat mogelijkheden om het opnemen aan banden te leggen (helemaal voorkomen, opnames voorzien van een geldigheidsduur). Contentproviders hebben dat als eis gesteld zodat zij hun rechten op beeldmateriaal kunnen doen gelden en het moeilijk wordt opnames met HD-kwaliteit (illegaal) te verspreiden.
  Dat is zowel een voordeel als een nadeel. Het betekent dat er een ruimere ondersteuning is/komt voor consumenten (audio/video)-elektronica met ingebouwde digitale tuners van HD-kwaliteit, zodat er uiteindelijk voor dat soort elektronica eenzelfde vorm van gebruiksgemak ontstaat als tot nu toe alleen aan analoge apparatuur voorbehouden was. Het nadeel is dus dat de consument beperkt wordt in wat hij kan opnemen en/of bewaren, ook al is het alleen voor eigen gebruik.

  Voor alleen een TV-toestel zonder opname (time shift) mogelijkheden zijn die nadelen er natuurlijk niet. Daar zal uiteindelijk de ruimere keuze aan (gecertificeerde) apparatuur met ingebouwde digitale tuner het belangrijkste voordeel zijn.

  Nu moet alleen UPC nog volgen zodat je als je verhuist naar een UPC-gebied je CI+ CAM kunt blijven gebruiken. Anders zouden ze wel eens het nakijken kunnen hebben als de kabel straks vrijgegeven wordt en je het Ziggo-signaal ook in het huidige UPC-gebied kunt ontvangen.
   
 4. Het grootste nadeel voor de consument van CI+ is dat je geheel bent overgeleverd aan de grillen van Ziggo. Ziggo bepaalt of je wat ziet, wat je mag zien, wat je niet mag zien, wat je mag opnemen, hoe lang je dat mag bewaren etc. etc.

  De zekerheid van een duurzame oplossing krijg je m.i. niet, gezien de disclaimers van Ziggo.

  Het eerste voordeel van CI+ voor de consument moet ik nog ontdekken.
   
 5. Hoewel ik tov. Ziggo een neutrale houding aanneem is dit ietwat overtrokken. Ziggo is ook afhankelijk van contentproviders (de (commerciële) omroepen) die in toenemende mate eisen stellen aan doorgifte van programma's. Soms zijn die ook weer afhankelijk van hun toeleveranciers. Zo zou een filmmaatschappij als eis kunnen stellen dat een film alleen uitgezonden mag worden als die niet digitaal/HD opgenomen kan worden. Wil je zo'n film op DVD dan kun je hem kopen/huren is hun redenatie.
  Als iedereen op de wereld eigendomsrechten van anderen zouden respecteren zou er geen illegale verspreiding van beeld- en/of geluidsmateriaal zijn en waren protectionistische maatregelen misschien niet nodig. De grootste protesten tegen dit soort maatregelen komen doorgaans van de grootste misbruikers:wink:
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 22 sep 2009
 6. Waarom heeft Ziggo dan zo'n moeite met vragen als:
  - Waarom hebben andere TV doorgevers hier geen last van? Denk aan CaiWay, Digitenne, CanalDigital, buitenlandse kabelmaatschappijen.
  - Waarom kan je dan wel met een gecertificeerde decoder (de Humax iHDR 5050C) het HD digitale signaal opnemen en via FTP protocol naar een computer sturen?
  - Welke content providers gaat het om?
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 23 sep 2009
 7. Dat kan nu nog voor alle zenders, maar bij deze decoder (en ook de andere goedgekeurde PVRs) is de mogelijkheid al ingebouwd om opnames alleen gecodeerd toe te staan, of zelfs helemaal te blokkeren.

  Dus op het moment dat contentaanbieders echt beperkingen gaan opleggen wordt opnemen onmogelijk, zowel met CI+ als de gewone PVRs.
   
 8. Conclusie is dus dat de content providers nu GEEN beperkingen opleggen.
   
 9. Wat ik het vreemde vind aan deze discussie is dat men hier altijd praat over het voor mij vage begrip 'content provider'.

  Als normale gebruiker kijk ik 99% van mijn kijktijd naar de basiskanalen (lees NLD1, 2, 3, RTL 4, 5, 7, 8, SBS 6, etc.). Deze basiskanalen worden door heel nederland uitgezonden (Ziggo en niet-Ziggo netwerken). Zoals al eerder in deze discussie wordt aangegeven; waarom heb ik dadelijk een CI+ CAM nodig om deze kanalen te bekijken en iemand van UPC bv. niet?!

  Over welke unieke Ziggo 'content' hebben we het niet nu eigenlijk? Misschien dat daar voor de gebruiker enig voordeel uit te halen is? Speciale HD kanalen o.i.d.?

  Ik kan mij namelijk niet voorstellen dat ik voor het Ziggo-zenderoverzicht-kanaal en het Ziggo-infokanaal (wat m.i. nu alleen de echte unieke Ziggo-kanalen zijn) een CI+ CAM nodig heb :oyeah:
   
 10. De bedoeling van contentproviders/kabelboeren etc. is nu juist om aan dit soort toch echt illegale praktijken via CI+ een einde te maken en toch nog programma's met voldoende digitale (HD) kwaliteit te kunnen aanbieden aan al die mensen die niet zonodig alles moeten opnemen om het daarna via Youtube of zo te publiceren.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina