1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ook problemen met Interactieve TV? Meld je aan bij Radar

Discussie in 'Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD)' gestart door KoenH, 21 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ook problemen met Interactieve TV van Ziggo? Meld je klacht bij TROS Radar en Ziggo

  Geachte lezer,

  Aangezien de problemen rondom Interactieve TV blijven optreden en Ziggo niets van zich laat horen leek het mij een zinvolle stap om met een grote groep mensen aan de bel te trekken bij Ziggo en TROS Radar.

  Onderstaand vind je een voorbeeld van een brief welke je aan zowel Ziggo (via het online contactformulier) als aan TROS Radar (radar@tros.nl) kunt sturen, zodat er een goed beeld ontstaat van de grootte van het probleem met Interactieve Televisie van Ziggo.

  Update 11-10-2009:

  Je kunt ook via onderstaande link rechtstreeks je klacht melden bij TROS Radar:

  http://www.trosradar.nl/index.php?id=446

  ====================

  Geachte heer/mevrouw,

  of

  Geachte redactie van TROS Radar,

  Via deze weg wil ik U laten weten dat ik veelvuldig te maken heb met het niet functioneren van Interactieve Televisie van Ziggo.

  Al sinds de aanschaf van de dienst op xx-xx-xxxx heb ik te maken met onderstaande problemen:

  - Niet kunnen afspelen van programma's van Net Gemist
  - Niet kunnen bestellen en afspelen van films uit de TV Theek
  - Melding 'Netwerkfout' bij het opstarten van Interactieve TV
  - Herhaaldelijk moeten resetten naar fabrieksinstellingen van de ontvanger op advies van de helpdesk, om weer toegang te kunnen verkrijgen tot de Interactieve Portal
  - Regelmatig de Cisco ontvanger van de netspanning halen, om het apparaat weer te laten functioneren na een vastloper.
  - Zeer regelmatig vastlopen van de Cisco 8455 ontvanger, ook bij het in standby staan van het apparaat.

  Aangezien ik sterk van mening ben dat ik niet de enige persoon ben met bovenstaande klachten, kijk alleen al naar de vele meldingen op het Ziggo gebruikers forum Ziggo gebruikers: http://ziggo-gebruikers.nl/forum/forumdisplay.php?f=123, stuur ik u deze brief om zodoende meer duidelijkheid te verkrijgen over de problemen en de termijn waarin ik kan verwachten dat de problemen door Ziggo opgelost gaan worden.

  Met vriendelijke groeten,

  <Je Naam>
  <Straat + Huisnummer>
  <Postcode + Woonplaats>
  <TelefoonNummer>

  ====================

  Ik hoop dat we op korte termijn een grote groep kunnen bereiken en meer duidelijkheid kunnen verkrijgen van Ziggo over de termijn waarin de problemen opgelost kunnen gaan worden.

  Met vriendelijke groet,

  Koen
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 11 okt 2009
 2. Helemaal mee eens.
  Schadalig dat je betaald voor een product wat niet werkt.

  Wat ik erg mis is informatie. Wat veroorzaakt de problemen. Wanneer komt er een oplossing?

  Ik ga de brief ook sturen naar radar.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 22 sep 2009
 3. Ziggo werkt momenteel aan een oplossing, ze weten zelf ook niet waar het aan ligt en vragen mensen met problemen te bellen zodat ze info kunnen verzamelen.

  Ik heb een klacht ingediend bij Ziggo zelf. Ik heb nog niets betaald.

  Mijn geduld is bijna op, maar ik wil ze nog wel een paar weken geven voordat ik naar de consumentenbond en/of radar stap.
   
 4. Jij betaald niets? Hoe?
  Ik ben het goed zat, ik stuur de voorbeeld briek ook !!
   
 5. Ooit wel eens geprobeerd de helpdesk te bellen over de Cisco? Misschien dat het nu beter is, maar vorig jaar kreeg ik:
  - of iemand aan de lijn die het bestaan van de Cisco decoder glashard ontkende en nooit van iTV gehoord had;
  - of iemand die meteen toegaf er wel van gehoord te hebben maar er niets van te weten en uiteraard niet kon doorverbinden naar iemand die er wel wat van wist;
  - of erger: iemand die beweerde iTV en de Cisco te kennen maar overduidelijk klinkklare nonsens over de Cisco beweerde.

  Ook met monteurs moet je echt geluk hebben.

  De eerste monteur die de Cisco installeerde beweerde bij hoog en laag dat hij de meegeleverde 1 gats doos niet moest gebruiken maar alleen het dolor hem meegenomen standaard installatiepakket internet/telefonie wilde installeren. En dat zelfs nadat ik tot drie keer toe had opgemerkt dat me dat vreemd leek.

  De tweede monteur (geregeld door Kitaro van de VOD helpdesk hier op het forum, die gelukkig wel verstand van de problematiek heeft en een goede monteur heeft gestuurd) heeft alles wel uitstekend aangesloten maar wel met de opmerking dat monteur 1 absoluut broddelwerk had geleverd en hij verbaasd was dat mijn telefoon en internet überhaupt nog iets deed.
   
 6. Storing melden en daarna bellen met de factuur afdeling heeft nut.
  Afgelopen 2 maanden worden van de rekening gestreept.
   
 7. Uiteraard meldt Ziggo dat ze werken aan een oplossing als je contact met ze opneemt. Ze kunnen toch moeilijk beweren dat er niets aan de hand is. Vanaf de introductie van de Cisco en "Interactieve TV" werken ze al aan een oplossing, maar het wil ze maar niet lukken om de problemen op te lossen. Alles wordt afgedaan als een op zich staand incident en als ze weer even werkt nadat ze wat dingen gereset hebben dan wordt de case gesloten. Incident opgelost, maar aan de werkelijke oorzaak is niets gedaan dus is het wachten op de volgende keer dat het fout gaat.

  Ook lijkt het erop dat de prioriteiten van Ziggo verkeerd zijn. In plaats van zich eerst volledig te concentreren op het stabiel krijgen van de Cisco en "Interactieve TV" infrastructuur componenten blijft men maar onbeduidende dingetjes toevoegen aan de basis implementatie die niet goed is. Ik vergelijk het met multi-threaded applicatie waarbij de programmeur probeert de threads te synchroniseren met sleep instructies, met als resultaat dat de applicatie steeds nieuwe problemen blijft vertonen op het moment dat er in één of meerdere threads wat functionaliteit wordt toegevoegd of gewijzigd. Die programmeur kan dan blijven rommelen aan de sleep timing, maar dat zal de problemen nooit oplossen omdat het ontwerp van de applicatie al verkeerd is.

  Als de "Interactieve TV" infrastructuur in de praktijk dan zo instabiel blijkt te zijn, dan zal men daar terdege rekening mee moeten houden bij de ontwikkeling van de firmware componenten van de Cisco zodat de Cisco zelf kan herstellen van verbindingsproblemen als er weer eens een infrastructuur component bij Ziggo uitvalt. Je mag dan gewoon niet verwachten dat de klant zijn apparaat maar weer gaat resetten om de verbinding te herstellen en sowieso mag een apparaat natuurlijk nooit crashen als zo'n infrastrucuur component uitvalt.

  Maar ja, als je als Ziggo/Casema een grote "gebruikerstest" houdt en niets wil weten of leren van de resultaten van die test dan zit er volgens ergens een manager op de verkeerde plek.
   
 8. Misschien een leke baan voor jou?
   
 9. Ik zie hier gelijkenis met het internetplusbellen project van KPN.
  Het zou Ziggo sieren als ze dezelfde strategie zou hanteren.

  1.Geen nieuwe gebruikers meer toelaten,dus stoppen met actief mensen werven.
  2.Het probleem eerst gaan oplossen.
  3.Gedurende punt 1 en 2 bestaande klanten geen kosten in rekening brengen.
  4.Met bestaande gebruikers een projectgroep oprichten om te zien of alles werkt,een oplossing "in het lab" doet vaak iets heel anders dan "in het veld"
  5.Als alles weer goed werkt,gefaseerd gebruikers toelaten op het netwerk.
   
 10. Kan je nog de vorige Radar actie herinneren waarbij de enorme problemen als gevolg van de fusie werden aangekaart? Toen deed Radar aan zo'n Ziggo sales manager ook de suggestie om voorlopig even te stoppen met het werven van nieuwe klanten voor het alles in één product. Voor iedere leek was duidelijk dat Radar deze suggestie deed met de bedoeling om de gelegenheid te creëren eerst de achterstand bij de klachten afhandeling weg te werken en de boel infrastructureel op orde te krijgen. Daar wilde die sales manager totaal niets van weten en dat daarmee liet hij duidelijk zien hoe dom dergelijke managers bij Ziggo zijn. Ze begrijpen gewoon niet dat als de techniek niet op orde is dat dan het aantal klachten alleen maar blijft groeien naarmate je een product blijft verkopen. En dan krijgt uiteindelijk de directeur van klantenservice de zwarte piet toegeschoven terwijl sales en techniek incompetent zijn door maar meer kwade klanten te blijven genereren met het verkopen van producten die nog lang niet geschikt zijn voor de release aan klanten.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina