1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Lipsync probs op de meeste regionale kanalen.

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door BenJ, 21 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Af en toe vind ik het leuk om ook eens te kijken waar de rest van het land zich mee bezig houdt. Het valt me echter op dat op de meeste regionale zenders de lipsync niet klopt. Bij de een wat erger dan de ander. Uiterst storend om naar te kijken, je zit op een gegeven moment op bijna niets anders meer te letten. Ik zie echter amper klachten daarover.
   
 2. Ik kijk eens per dag het nieuws op tv-oost en daar is het mij eigenlijk niet opgevallen terwijl het met een nieuwslezer wel zou moeten opvallen als lipsync niet klopt.

  Gert.
   
 3. Even alle regionale kanalen nagelopen met mijn Humax IR-FOX C optisch verbonden met een AV Receiver en dan merk ik geen lipsync problemen op. Ook met behulp van de DVB-C PC-TV kaart loopt alles synchroon. Misschien een Panasonic probleem?
   
 4. Weet je dat ik enorm heb zitten twijfelen of ik dat niet onder de Panasonic zou posten? Dikke kans nu dat ik onder de Panasonic bezitters ook nog eens een van de zeer weinigen ben als ik zie hoe weinig mijn negatieve ervaringen worden gedeeld.
   
 5. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.674
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer..
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Ik merk ook op mijn Siemens PVR en andere DVB-C ontvangers geen lip-sync problemen bij de betreffende zenders.

  Wel is de beeldkwaliteit van een erbarmelijke kwaliteit maar dat is een andere discussie.:roll:
   
 6. De Panasonic heeft er inderdaad last van. Mij is het bij TV Noord Holland ook al eens opgevallen. Ik heb die ontvanger dus maar aan de kant gezet, ik vind het nogal irritant.
   
 7. Dit probleem van de Panasonic decoder is zeer wel bekend bij Ziggo en ze zijn kei hard aan het werken om dit op te lossen.

  De verwachting is dan in 3012 de beloofde firmware upgrade om dit probleem op te lossen klaar zal zijn.

  Nu zonder gekheid, het probleem is echt bekend bij Ziggo en ligt inderdaad aan de Panasonic. Hetzelfde probleem doet zich ook wel eens bij enkele andere zenders voor. Voor de directe schakeling naar het mediapark had oa ook SBS6 er last van.
  Dit werd toen door tijdelijke hercodering opgelost door Ziggo.
  Een paar jaar terug werd al gesproken over een update die oa dit probleem zou oplossen. De het stopzetten van Panasonic van de decoders en een hoop geruzie en afkeur van een door derde partij ontwikkelde firmware omdat deze ook niet 100% werkte is hier nooit meer iets van gekomen. Het zal dan ook zeer ijdele hoop zijn dat Ziggo dit gaat oplossen.

  Het enige dat je kunt proberen is ontzettend lange klachten brieven blijven sturen naar ziggo.
   
 8. Ja sorry, ik ben heel dom en snap het niet.
  Als de ene zender het wel goed doet en de andere niet, dan moet er op de één of andere reden toch enig verschil in zitten.
   
 9. Het is een heel technisch verhaal dat ik zelf ook niet helemaal volg maar simpel gezegd komt het, zover ik des tijds begreep, op het volgende neer.

  De zenders sturen een signaal de lucht in dat door Ziggo opgevangen wordt en door hun encoders door naar ons als gebruikers wordt gestuurd.
  Het inkomende signaal voldoet, net als het uitgaande signaal, aan alle voorwaarden van signaal type etc maar toch zit er in het signaal iets dat met de panasonic niet lekker werkt. Door de signalen bij ziggo voor het doorsturen eerst te decoderen en dan opnieuw te coderen is dit probleem op te vangen. Dit betekend echter dat Ziggo voor alle getroffen zenders / signalen op alle doorgifte punten encoders moet plaatsen. Dat kost natuurlijk een aardige duit en dat zullen ze dan ook niet doen.

  Er zit dus iets in het gecodeerde basis signaal wat met bijna alle decoders goed gaat, maar net niet met allen. Dit zelfde gold dus ook voor oa SBS6. Omdat dan toch wel een belangrijke zender is heeft ziggo die wel en tijdje opnieuw gecodeerd tot het inkomende signaal veranderde van satelliet naar rechtstreeks vanuit het mediapark.

  Het is dus op 3 manieren op te lossen door Ziggo.
  1. Omruilen decoder.
  2. Inkomende signaal aanpassen.
  3. Firmware update met aanpassing van Panasonic decoder.

  Ik heb ze maar even op volgorde gezet van haalbaarheid.
  0 % niet waarschijnlijk / 100% waarschijnlijk dat dit gedaan wordt door Ziggo.

  1. 0%
  2. -100%
  3. -100%
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina