1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Software/downloaden/tv uploaden ?

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door OJCH, 21 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. In hoeverre is het verstandig om wanneer ik ergens een CI+ bestel op de site van Sony een vernieuwde software te downloaden (nieuwer dan op de CI+CAM)?
  Draait de tv die ik wil aanschaffen (40 Z5500) anders op ten duur vast?
  En hoe vaak dient dit down/uploaden van de tv te gebeuren?
  Heb al gelezen dat dit downloaden vrij eenvoudig is, hopelijk ook voor iemand die vrij a-technisch is (werk in de zorg).
  Ben erg benieuwd.
  Weet iemand overigens een goed adresje om de kaart te bestellen (het kan vast bij ernstig veel leveranciers)?
   
 2. Mijn advies is om niet te snel te upgraden naar een nieuwe versie. Dit is overigens een regel die vrij algemeen geldt voor firmware. Bij Sony kun je niet terug naar een vorige versie. Volg de stappen in de handleiding voor de installatie om te kijken of het werkt. Werkt het niet naar behoren dan kun je altijd nog upgraden.

  Het installeren van updates is inderdaad vrij eenvoudig. Download de nieuwe firmware van de Sony website. Kopieer het bestand naar een USB-stick en steek die in de TV. Vervolgens kun je via het televisiemenu het upgraden van de firmware activeren. Deze procedure wordt uitgelegd in de handleiding van je TV. In feite is het niet meer dan naar het juiste menu gaan en de upgrade starten. Het proces verloopt verder automatisch. Op een gegeven moment gaat de tv uit en weer aan en verschijnt er een melding dat het updateproces voltooid is.

  Het belangrijkste is dat je nooit de stroom onderbreekt terwijl het updateproces bezig is. De update zou erdoor kunnen mislukken en de tv zou waarschijnlijk door een expert gerepareerd moeten worden.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina