1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Wat betekent certificering door Ziggo?

Discussie in 'Digitale TV - Irdeto ontvangers' gestart door om1, 21 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dat is de de vraag.

  Eigenlijk wil ik inzicht krijgen in wat de ceritifceringseisen van Ziggo zijn en hoe deze worden getest. Dit is op dit moment een groot mysterie.

  Een aantal vragen en dingen die mij opgevallen zijn:

  1. Certificering betekent niet dat het apparaat probleemloos werkt, zie bijvoorbeeld de problemen die de Humax 5050 laat zien bij sommigen.
  2. Er lijken certificeringseisen te zijn die niet puur op het "verwerken" van het Ziggo signaal slaan, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheden om om kanalen met een pin-code te beveiligen of het al of niet mogelijk laten zijn van het sorteren van zenders in de zenderlijst.
  3. Wat is de juridische status van certificering? Welke rechten kan ik als klant ontlenen aan de gecertificeerde status?
  4. Wie zijn belangen worden behartigd tijdens het test en certificeringsproces? De belangen van Ziggo, de content providers, of de belangen van de klant? Dit heeft invloed op welke dingen getest worden welke resultaten leiden tot het al of niet geven van een certificaat.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 21 sep 2009
 2. Precies dat zijn vragen die meer mensen denk ik hebben. Alleen probeer je nu antwoord te krijgen op vragen die bij de reeds bestaande decoders ook steeds gesteld worden en waar nog nooit een duidelijk antwoord op is gekomen. Niet hier op het forum en al helemaal niet op de site van Ziggo.
   
 3. Ja, maar aangezien daar het commentaar was van een van de mods: "laten we niet off-topic gaan" denk ik dat het goed is een algemeen topic over certificering en wat het betekent te hebben.
   
 4. Is er uberhaupt ook maar één door Ziggo "gecertificeerde" ontvanger aan te wijzen die volledig probleemloos werkt? Volgens mij niet.

  Je vergeet de belangen van Ziggo zelf. En dat zijn volgens mij de belangrijkste belangen die ze nastreven met de "certificering". Ziggo wil volledige controle houden over de apparatuur die wij gebruiken om hun signaal weer te geven en dat bereiken ze alleen als zij de functionaliteit kunnen bepalen. Alleen bij Ziggo zitten er in de PVR's extra beperkingen ingebouwd die zij later commercieel kunnen uitbaten en er wordt voornamelijk getest of de Irdeto beperkingen en beveiligingen goed werken zodat ze zeker weten dat ontvangers en/of CI+ CAM's ten alle tijden door Ziggo bijgewerkt of beperkt kunnen worden zonder dat de klant daarop invloed kan uitoefenen.

  Verder wil Ziggo bij voorkeur zo beperkt mogelijke functionaliteit op alle door hen "gecertificeerde ontvangers" om het zo makkelijk mogelijk te maken voor zichzelf als klanten contact zoeken met de helpdesk. Moeilijke faciliteiten als original mode of een werkende S-Video aansluiting begrijpen ze niet, dus worden dat soort zaken uitgeschakeld. Ook heeft Ziggo er belang bij dat de functionaliteit van ontvangers gelijk is zodat ze bij de alles in één weggevertjes geen rekening hoeven te houden met wensen van de klant voor een bepaald merk omdat die qua functionaliteit beter zou zijn. En laten we ook niet vergeten dat Ziggo er financieel belang bij heeft dat de ontvangers zo goedkoop mogelijk blijven als zij zelf regelmatig grote partijen moeten inkopen. Ze zitten dan echt niet te wachten op vooruitstrevende functionaliteit en betere kwaliteit die de prijs van de ontvangers opschroeft.
   
 5. Dank je, Archie, ik heb Ziggo in mijn lijstje toegevoegd.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina