1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
    Verberg deze melding

DCB-P850R druk bezig met overlijden?

Discussie in 'Samsung DCB-P850R (PVR)' gestart door jpbosk, 20 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.
  1. Hallo,

    Ik en 2 vrienden hebben de DCB-P850R 2 jaar geleden ongeveer tegelijk gekocht (in een tijdspanne van een maand of 3), en bij die 2 vrienden is het ding inmiddels overleden. Bij beide vrienden begon het ding vast te lopen en elke paar minuten spontaan te resetten. Ik grapte gisteravond nog met 'haha, ik zal de volgende dan wel zijn'.

    En ja hoor, sinds vanavond valt het beeld af en toe weg. De OSD werkt dan nog wel, maar geen beeld. Als ik dan probeer van zender te wisselen, dan loopt ie voor een minuut of 2 helemaal vast, en daarna gaat ie opeens weer verder. En na een tijdje doet ie het dan weer even.

    Is dit een bekend verschijnsel, en ben ik nu aan de beurt? En welk bekende probleem denken jullie aan, het opgeblazen elco-probleem, of de kapotte reset-ic?

    Gr. JP
     
  2. Zeker de Elco`s vervangen, dan is het misschien opgelost.....anders ook t reset-ic. Is allebij best zelf te vervangen. kost bijmekaar hooguit 10euro.

    Leuk om te proberen, weggooien kan altijd nog....mag mijn kant op:-P

    Grtz, Steven
     
  3. Ja precies, ik heb alleen niet superveel ervaring met solderen op printplaten...

    Wat voor soort soldeerbout(-punt) heb je dan nodig? en ook nog een speciaal tin en dat zuur?

    En natuurlijk, waar haal je zo'n reset-ic en die elco's? Er zitten trouwens nogal wat elco's in het ding, moeten die allemaal vervangen worden??
     
  4. Indien 2 jaar geleden aangeschaft lijkt mij dit eerder een gevalletje garantie in plaats van zelf te lopen knutselen. ;)

    Misschien nog maar eens ten overvloede de website van Consuwijzer vermelden.

    [EDIT]
    Heb even op Kieskeurig gekeken en daar komt dit probleem dus ook duidelijk naar voren.
    Al met al dus niet zo'n degelijk apparaat zeker niet voor die prijs.
    [/EDIT]
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 20 sep 2009
  5. In oudere topics over traag zappen staat precies welke je moet vervangen.
    Ik heb het met een klein boutje met klein puntje gedaan, ik dacht 30watt.

    Dick Best heeft t opvoorraad. Eclo`s zijn alleen 16 ipv 10 volt, maar dat is geen probleem.

    Als je in mijn buurt woonde, had ik het voor je willen doen....

    Grtz, Steven
     
  6. Die topics heb ik inderdaad gelezen, maar ik heb het idee dat mijn probleem niet het 'traag zappen' probleem is eigenlijk. Of is traag zappen ook '3 minuten vastgelopen zijn'?

    Verder, deden de problemen zich voornamelijk voor tijdens opnames heb ik gemerkt. De opnames zijn nu afgelopen (en verpest, door de storingen), maar nu lijkt ie het weer beter te doen...

    Ik snap er niks meer van.
     
  7. Dit is het begin......hij gaat langzamerhand steeds meer storingen geven de komende tijd.

    Grtz, Steven
     
  8. GolfTouch

    GolfTouch Forum Member

    @jpbosk.
    Heb je dit topic ook gezien:
    3 lampjes branden (knipperen niet)

    De problemen die je opgeeft worden veelal veroorzaakt door de reset-ic.
    Het vervangen is, als je redelijk handig en geduldig bent, best te doen.
    Het gelijk vervangen van de elco's etc van de voeding is dan ook zeker de moeite waard. Veelal heb je dan voor de komende jaren weer een goed funtionerend apparaat.
    Er wordt op marktplaats en dit Forum enkele "diensten" aangeboden die de ingreep voor je kunnen doen.

    Succes.
     
  9. Ik vraag me af of de elco's en/of reset ic het probleem zijn.
    Ik heb sinds gisteravond ook problemen met wegvallen van beeld / vastlopen. Ik niet alleen, 2 collega's ook !!
    Toeval ? Ik geloof er niet in. Denk dat er dingen in het netwerk gaande zijn, waarmee de samsumg problemen heeft.
    Gisteravond vielen alleen de gecodeerde zenders uit ( ned1 bijvoorbeeld deed het wel gewoon ). Nu alles..... pffff
    Reset IC heb ik laatst al een keer vervangen, misschien toch de elco's proberen. Als ik zin hem probeer ik dat morgen, of misschien vanavond nog wel even..... ik laat het wel weten wat de resultaten zijn.....
     
  10. Mja, ik heb vanavond weer een testje gedaan. En het probleem lijkt echt alleen op te treden als ik iets opneem. Zodra ik ga opnemen, gaat de boel na een tijdje (tussen de 2 en de 15 minuten) wegvallen/haperen.

    Het valt me wel op dat als ik naar een zender kijk met een lagere kwaliteit (discovery, comedy central family) het langer duurt voordat het wegvallen optreedt, dan als ik naar een hogere kwaliteit zender kijk (rtl4).

    Timeshifting lijkt overigens gewoon goed te gaan.

    Wel erg vervelend, want nu lijkt opnemen dus niet erg te lukken... En daarvoor heb ik het ding juist... :(


    -edit- Nog wat testjes gedaan. Ik heb PIP eens geprobeerd, daarmee gebruik je immers ook 2 tuners tegelijk. En zodra ik dat doe, wordt de boel ook erg traag. Zappen in het PIP-beeld duurt bijvoorbeeld een halve minuut. Haperen in het beeld gebeurd overigens niet.
    Oftewel: hij gaat over z'n nek als er 2 tuners gebruikt worden. En als daarnaast de harde schijf ook nog es gebruikt wordt, is het helemaal pet. Zou het dan aan de voeding liggen, die al de gevraagde spanning niet meer kan leveren ofzo?
     
    Laatst bewerkt door een moderator: 21 sep 2009
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina