1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

verzoek tot publicatie van extra Ziggo eisen voor CI+ certificering door Ziggo

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door rigolo, 20 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Er is overigens nog een probleem voor Ziggo met het openbaar maken van de specificaties via een vergelijkbaar document als http://www.nordig.org/pdf/NorDig-Unified_ver_2.1.pdf. Ze kunnen dan namelijk niet meer de fabrikanten dwingen om gedwee bij Ziggo aan te kloppen als die apparatuur willen uitbrengen dat compatible is met het Ziggo signaal. Met een dergelijk document zou een fabrikant misschien wel eens kunnen beslissen dat ze geen behoefte hebben aan Ziggo "certificering" en alleen die dingen uit de specificatie implementeren om minimaal compatible te kunnen zijn met met Ziggo signaal. En voor de rest kiest die fabrikant dan voor een eigen invulling van functionaliteiten. Het is niet voor niets dat veel fabrikanten al veel langer compatible DVB-C apparatuur voor de landen van de NorDig groep uitbrengen terwijl men die DVB-C functionaliteit maar verbergt als de gebruiker Nederland als land kiest.
   
 2. Bedankt voor je steun. Ook ik ben van mening dat ArChie een positief kritische en technisch zeer onderlegd forumlid is. Maar daar waar hij opzoek is naar een meer technische, gedetaileerde beschrijving van de door Ziggo extra toegevoegde descriptors, ben ik alleen opzoek naar de functionele eisen.

  Ziggo stelt dat zij naast al deze technische eisen, welke hun worden opgedrongen door de content leveranciers, ook een onbekend aantal functionele eisen aan de CI+ apparatuur. Het gaat mij vooral om deze functionele eisen.
   
 3. Je hebt natuurlijk gelijk. Ik ben ook een leek (oeps, ik moet voor mezelf praten). Ziggo zou idd tenminste de functionele eisen moeten publiceren. Het is sowieso in mijn ogen te gek voor woorden dat Ziggo voor ons (de consument) bepaalt wat functioneel goed voor ons is.

  Technisch gezien kan ik me overigens wel het eea voorstellen, hoewel openheid daarin ze ook niet zou misstaan.
   
 4. Het valt wel mee met de technische detaillering in het document http://www.nordig.org/pdf/NorDig-Unified_ver_2.1.pdf dat ik als voorbeeld geef. Van allerlei basis zaken wordt aangegeven hoe ontvangers en TV's met geïntegreerde DVB tuners daarmee om moeten gaan. Bijvoorbeeld van ondertiteling wordt duidelijk aangegeven dat apparatuur rekening dient te houden met het verschil tussen normale en doven en slechthorenden ondertiteling. En wat te doen als één van beiden ontbreekt. Ook wordt duidelijk aangegeven welke frequentie gebieden er ondersteund moeten worden met welke bandbreedte en andere DVB-C parameters. Zaken waarbij fabrikanten als Sony in het verleden nog wel eens de mist mee in gingen omdat ze dezefde frequentie rasters als voor analoge TV toepasten. De toe te passen frequentie scan methode wordt beschreven (zoeken op netwerk ID is immers niet standaard). Ook worden soorten MPEG signalen aangegeven waar de apparatuur mee om moeten gaan, EPG, teletext, eisen voor PVR's, kanaalnummering, Common Interfaces en ga zo maar door.

  Voor de echte technische details wordt dan verwezen naar de standaard specificaties van ondermeer www.dvb.org. Een opsomming dus van verplichte en optionele functionaliteit en in feite een specificatie van het signaal zoals door de digitale TV providers van de NorDig groep kan worden verstuurd naar de apparatuur van de fabrikanten.
   
 5. Waar wil jij ernaar toe?

  Wat ik vermoed is dat je benieuwd ben welke beperkingen Ziggo oplegt aan de leveranciers, ik ook.

  Thuis staat bij mij een Samsun LE40B650, ik zal vanavond een voor de lol na een reset de land instellingen aanpassen en hem op UK of dergelijke zetten. Is nagaan of de eventuele beperkingen aan een land zijn gebonden. Al weet ik nu nog niet om welke beperkingen het gaat, maar die zijn er vast.
   
 6. Het gaat mij niet over een beperking, of een toevoeging maar gewoon simpel wat de functionele eisen zijn. Dan is het verder aan een ieder om te bepalen of dat een toevoeging is of een beperking. Maar op dit moment is het niet duidelijk welke eisen er nu gesteld worden.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina