1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Smartcard Sony 32V5500 met CI+

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door Pedro, 19 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.

 1. Hallo Forumleden,

  Voor mijn moeder van bijna 80 jaar kocht ik in augustus een LCD TV van Sony (KDL 32V5500) en eerst nu het digitale TV pakket met CAM CI+ omdat ik haar 2 afstandbedieningen
  (zoals met een losse set-up box) wilde besparen.Deze CAM- kaarten van Ziggo zijn eerst onlangs in de handel gekomen zoals bekend is.

  17 september 2009, aankoop digitaal TV-pakket (CAM CI+) bij een radio en TV retailer voor € 79,95. De dealer gaf verder aan dat hij e.e.a. zou moeten registreren bij Ziggo? 17 september 2009, installatie CAM-kaart + smartkaart. Na invoer van de CAM-kaart met smartkaart volgde een automatische authentiecatie van ca 1 minuut. Enkel Nederland 1 was te ontvangen, andere zenders gaven de code E16-4.
  Bij controle van de instellingen in het toestel zag ik de freqientie op 306000 staan terwijl in mijn gebied is de fequentie 365000 Mhz is. De ID op 01111. Een wijziging van de frequentie via cijfer- dan wel pijltjestoetsen was wel mogelijk maar deze mutatie houdt het toestel niet vast? Als je instellingen later weer controleert staat frequentie toch weer op 306000?


  17 september 2009, gebeld met Ziggo om E16-4 code te melden. Men heeft toen eerst de gegevens van mijn moeder ingevoerd omdat zij als nieuwe klant nog niet bekend was. Ik moest ca. 1 uur wachten en daarna zou ik alle zenders kunnen ontvangen. Indien er zich problemen zouden voordoen werd mij geadviseerd de storingsdienst te bellen.
  17 september 2009, na 50 minuten heb ik inderdaad vastgesteld dat meer zenders te ontvangen zijn echter de HD kanalen 60, 61, 62 niet, géén film 1,2,3 en nog een aantal zenders niet. Toen maar weer gebeld met de storingsdienst omdat ik in de veronderstelling was dat de zg. preview periode van ca. 10 dagen, waarin je toch alle zenders moet kunnen zien, in zou gaan. Ik kreeg te horen dat men het niet snapte en men zou mij terugbellen.

  18 september 2009, men heeft inderdaad teruggebeld met de mededeling dat de kaart gereset zou zijn en er 4 uren gewacht moest worden. Echter; de retailer waar ik ook nog contact mee heb gehad adviseerde mij de kaart uit de TV te halen en mee te nemen naar de winkel om te zien of het euvel daar misschien opgelost zou zijn of dat er vastgesteld kon worden of de CAM-kaart misschien defect was? Punt is nu dat ik ten tijde van de reset door Ziggo de kaart dus niet in de TV heb gehad waardoor dit waarschijnlijk ook niet gelukt is.
  19 september 2009, ik bel weer met Ziggo en meld dat ik nog steeds code E16-4 krijg bij de HD zenders en ik dus nog niet kan gebruikmaken van de preview periode. Tot mijn verbazing vertelde de medewerker dat dit ook niet kan omdat ik al ben aangemeld?? Ik heb vervolgens getracht hem duidelijk te maken dat ik sedert de aanschaf van de kaart eigenlijk helemaal nog geen preview heb gehad omdat een aantal kanalen code E16-4 laat zien maar dat lukt mij ondanks alle overtuigingskracht niet.

  Het lijkt er ook op dat eigen medewerkers van Ziggo nog niet goed op de hoogte zijn en verschillende dingen vertellen. Ik als consument ben het spoor in ieder geval helemaal bijster laat staan mijn moeder van bijna 80 jaar.
  Uiteindelijk wil ik voor mijn moeder maar 1 pakket namelijk digitale TV met een aantal extra zenders, welke dat zijn weet zij natuurlijk nog niet omdat zij nog geen juiste keuze heeft kunnen maken. Het kan toch niet zo zijn dat je eerst een keuze moet maken, en dus extra betalen, voor een pakket met zenders waarvan je nog niet weet of je dat wel leuk vind en daarna dat weer moet annuleren!
  Tenslotte vernam ik vandaag van de retailer dat in de aktiepakketten met CAM CI+ kaart zoals nu voor € 79,95 te koop zijn, géén preview periode meer wordt toegepast. Dat geldt wel voor de losse smartkaarten die je koopt voor een digitaal TV-pakket??
  Snapt u het nog?
   
 2. Heb je niet per ongeluk gezegd dat je moeder een basispakket wil.
  Ziggo is dan zo slim om meteen dat pakket te activeren en weg preview periode.
  Trouwens, er is/was een aanbieding, Totaal 2 maanden gratis, zeg na 1 maand op en je moeder kan 2 maanden kijken, of er nog een maandje 9,95 tegenaan gooien. En doe dit bij voorkeur via internet (je hebt alleen een user/wachtwoord nodig, niets van het verhaal over het emailadres aantrekken). De brief met de wijziging tel/internet komt pas na een week ongeveer.
   
 3. Nou dat heb ik niet gezegd, ik heb wel melding gemaakt van de E16-storing. De dame probeerde wel meteen iets te verkopen maar ze hoorde toch ook dat het het pakket pas dezelfde dag gekocht is. Als dit al zo uitgelegd wordt dan vind ik dat zeer kwalijk en van een agressieve verkoopmethode getuigen die ik verwerp. Ik heb inmiddels ook een klacht bij Ziggo ingediend. Als ze dit niet corrigeren gaat een lijntje naar Radar.
   
 4. wij hebben exact dezelfde TV en ook een Ziggo CI+ Cam......ook kregen wij de E16-4 error, maar dat kwam omdat het instructie boekje van ziggo incorrect is.....de kaart moet er namelijk met de chip naar de andere kant in dan zoals in het instructie boekje gemeld was......na het omdraaien van de kaart was het opgelost......overigens kwam ik hier zelf na 30 mins achter......en zag gister dat ook een ander al gepost heeft op dit forum dat het instructie boekje van Ziggo de verkeerde info geeft 'hoe de kaart te plaatsen in de CAM.'

  http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=20697
   
 5. Triest dat Ziggo anders kan ik het niet stellen. Eigenlijk zouden we toch massaal moeten opzeggen! Men beloofd al perioden verbetering maar zelfs onze charmante Mevr. Ferment krijgt na Dhr. Evers de zaken niet op de rit.
  Oorzaak: Er werken teveel mensen die geen binding hebben (enkel voor de centen er zitten) of geen feeling voor de materie hebben.
  Realiseer je altijd één ding, Ziggo heeft gelijk en de klant is dom!
   
 6. KDL 32v5500 en C1+

  Ik heb ook de 32V5500 en Cam-module, maar krijg hem niet aan de praat. Nieuwste sofware van Sony gedownload en de smartcard geactiveerd. Eerst kreeg ik in ieder geval nog Net 1 digitaal, maar na het registreren is zelfs dat niet meer mogelijk. Mij tweede smartcard geprobeerd, maar ook dat levert niets op. Geen idee wat ik moet doen. Helpdesk zo goed als onbereikbaar, lekkere service.
   
 7. Heb je de tv uitgezet stekker eruit en toen de cam ci+ module inclusief smartcard op de correcte wijze in je tv geplaatst.

  Als er helemaal geen signaal meer is zit zeer waarschijnlijk daar het probleem.

  Nadat je in het begin alleen beeld had op Ned 1 heb je daarna je smartcard eruit gehaald om het te registreren en vervolgens weer terug gestopt? Misschien daarbij toevallig verkeerd teruggestopt of niet ver genoeg erin gestopt?
   
 8. sony 32v5500

  Ik heb al de dingen gedaan, die je aangeeft. Ook nog mijn andere smartcard erin gestopt en de TV zo dicht mogelijk bij het hoofdaansluitpunt gezet, zonder splitterm , maar mocht niet baten. Inmiddels wel de helpdesk kunnen bereiken (had ze nu binnen minuut te pakken). Ze kwamen tot conclusie dat of module kapot of TV. Dus module teruggebracht naar MM. Nieuwe modules nog niet op voorraad, moet dus nog even wachten. Bedankt voor meedenken.
   

 9. als je een PM had gestuurd dan had ik je mischien kunnen helpen
   
 10. Ja, maar wat is pm, hoe werkt dat. Misschien handig voor me om te weten voor een volgende keer
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina