1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
    Verberg deze melding

melding vervormd signaal

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door Eddieh, 19 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.
  1. Ik heb een Samsung Led tv 32 inch en het volgende probleem. Bij veel zenders krijg ik wanneer ik de tv op stand-by zet en vervolgens weer aan, de melding 'vervormd signaal'.. na een paar seconde krijg ik gewoon weer beeld. Erg vreemd :?. Bij ned 1, 2 en 3 heb ik dit trouwens niet. Heb al met de klantenservice gebeld maar zij weten het ook niet. Meer mensen met dit specifieke probleem?

    Volgens mij komt de melding 'vervormd signaal' vaak genoeg voor, maar ik heb het dus echt alleen wanneer ik de tv opstart en alleen bij sommige zenders.. rare kwaal. Ook erger ik me dood aan de authenticatie-melding die elke keer bij het opstarten in beeld komt! Maarja, hier is blijkbaar niks aan te doen?

    Verder een mooie tv met mooi beeld :wink:
     
  2. In de eerste paar seconden moeten nog een aantal processen opgestart worden tussen de CAM en de TV alvorens het video en audio signaal aangeboden wordt aan de TV. Zolang dit deel niet afgerond is verschijnt er "Gecodeerd Programma / vervormd signaal".
     
  3. Oké, duidelijk. Is er ook een manier op de autenticatie-melding eruit te krijgen? Ik las hier een bericht van iemand die zei dat je dat in 'ECO-mode' kon instellen ofzo?? Ik heb het hele menu van de tv doorgespit, maar nergens kom ik eco-mode tegen.. Iemand een idee?
     
  4. Ik heb precies hetzelfde als jou bij een 32 inch(de B550), vind het ook zeer irritant! Hoop dat daar ooit een oplossing voor komt.
    Kan trouwens ook geen eco options vinden.
     
  5. RTL4 erg vaak storing (blokjes, geluid wegvallen)

    Hoi,

    Ik hoop dat Ziggo hiermee kan helpen.
    Heb de LE37B650TP en geupgrade naar de laatste FW versie van Samsung.

    Heb elke 5 minuten problemen dat het beeld vervormd (blokjes, geluid wegvallen e.d)
    Het vreemde is dat dit alleen op RTL4 is en overige zenders nagenoeg niet

    Wie heeft advies ??
    Regio / netnummer e.d juist afgestemd voor postcode 5345 zoals Ziggo aangaf

    Ook met oudere firmwares hetzelfde probleem...
     
  6. Probleem is voor 99% zeker bekabeling/aansluitpunt(en).

    Zelf ook ervaring mee gehad op de RTL/SBS zenders en bleek uiteindelijk een aansluitpunt in de muur te zijn die ik opnieuw heb aangesloten. Ik werdt er gek van want soms was het dagen goed en dan ineens was het er weer.

    Zeker als je een CI+ module gebruikt. Deze is vele malen gevoeliger met ontvangst. Een losse decoder geeft snel goed beeld op alle kanalen maar een CI+ dus niet. Hiervoor moeten de aansluitingen is tip top conditie zijn met goede kwaliteit kabels en aansluitingen. Gamma kwaliteit geeft vaak teveel verlies.

    Je zult dus stap voor stap je aansluitingen moeten controleren en ook de kabels.
     
  7. Kan iemand mij helpen? Ik heb een aantal weken geleden een update van de software gedaan op mijn UE46B6000. De tv geeft aan dat de softwareversie 2009/09/01_002005 is. Echter ik krijg nog steeds de melding "vervormd signaal" en nederland 1HD en 2HD zijn nagenoeg altijd blokkerig. Dit geldt niet voor de overige zenders. Iemand enig idee waar dit aan kan liggen?
     

  8. Wij hebben hetzelfde probleem ga ook maar eens even naar die upgrade kijken dan.... En nee je was niet de enige die het kaartje volgens de ziggo handleiding ondersteboven in de cam-houder had gestopt. Ik ben er na 2 dagen frustratie en diverse telefoontjes naar ziggo achter gekomen dankzij de winkel waar we e.e.a. aangeschaft hadden. En het bleek dat het verkeerde netwerk nummer in de handleiding stond :shock: geen prettige kennismaking met ziggo dus!!!:roll:
     
  9. Heb sinds kort een LB32B550 incl. Neotion Cam. Alles geinstalleerd en laatste firmware erop gezet. Nu krijg ik ook die melding van vervormd signaal wat een tijd duurt en dan kun je weer tv kijken. Het gekke is dat dit in het begin niet gebeurde, is er wat veranderd v.w.b. de authenticatie? Dat het nu langer duurt?

    Bedenk me net dat de tv uit- en aangezet op ned 1 geen melding geeft, wat op zich wel logisch is omdat deze zender free-to-air is. Ga nog eens wat testen vanavond...
     
  10. Vandaag een CI+ (@Smit) aangeschaft, maar krijg constant de melding "Vervormd signaal". Mijn toestel is gecertificeerd (UE46B7020WPXXN) en krijg ook gewoon alle kanalen door via mijn oude Samsung decoder. Met de smartcard is dus niets mis. Met de CI+ module geeft het echter een probleem. Alle stappen volgens de handleiding doorlopen, maar ik kom niet tot het autenticitatiescherm. Alle instellingen (Netwerk ID, Mhz, etc.) zijn conform mijn regio en alle zenders worden ook gevonden (257 (met thema-pakketten). Ook heb ik de laatste firmware toegepast. Ik krijg wel een goed signaal (90%) en Ned1 HD ontvang ik ook prima. Alle andere zenders... vervormd signaal.

    De CI+ module kan er volgens mij maar op een manier in en de smartcard heb ik al op alle manieren geprobeerd.

    Iemand een idee?
     
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina