1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Dit nieuwe forum is ontstaan door de samenvoeging van Ziggo-Gebruikers en Chelloo.
  Ontzet Notitie

Planet Earth ook in HD bij de EO

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door crapz0rs, 18 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. crapz0rs

  crapz0rs Forum Member

  Berichten:
  839
  Maar dat is nog niet alles. EO woordvoerder Jop Douma bevestigd tegenover Totaal TV dat men ook de BBC serie Planet Earth in HD kwaliteit gaat uitzenden. De BBC gebruikte deze serie onder andere om haar eigen HD kanaal in de testperiode in Engeland op de kaart te zetten. “Op dit moment zijn er, buiten Rail Away en Planet Earth, nog geen programma’s bekent die op HD worden uitgezonden maar achter de schermen worden de mogelijkheden wel verkend” aldus Douma. Een mogelijke kanshebber bij de EO voor het uitzenden in native HD kwaliteit is het programma “Het zal je maar gebeuren”. Douma hierover: “Het zou kunnen dat we waarschijnlijke enkele afleveringen van dit programma in HD gaan uitzenden.”

  http://www.totaaltv.nl/?action=nieuws&id=2389

  De EO heeft Planet Earth al uitgezonden in SD, met Nederlands commentaar.
  Mooie test voor de EO, om David Attenborough op Dolby te laten horen, en Nederlands commentaar op PCM lijkt mij zo.
   
 2. MrDroopy

  MrDroopy Forum Member

  Berichten:
  1.256
  Je zou er bijna lid voor worden.... Maar zonder gekheid, eindelijk lijkt het HD virus aan te gaan slaan in Hilversum en gaan we ook daadwerkelijk af en toe HD zien op de drie publieke netten die nu al een behoorlijk tijdje vrijwel uitsluitend SD staan te sturen met HD bitrate. Dat laatste is vooral te merken als je wat opneemt: middelmatige beeldkwaliteit en toch je harde schijf heel snel vol.

  Gelukkig staan daar nu Beagle, Rail Away en dus ook Planet Earth op de rol en is er in ieder geval een paar keer per week iets op TV dat toch wat beter gebruik maakt van de mogelijkheden die HD biedt, dan een uitzending van Tom Egberts zijn stropdas met een heel strak ruitjesmotief.

  Ik zeg :applause: en :pompom: voor EO en VPRO, en ook een beetje voor AVRO die in ieder geval pogingen doet.
   
 3. Vijver

  Vijver Forum Member

  Berichten:
  2.231
  Dat van Beagle wist ik helemaal niet. Zat ik afgelopen zondag gewoon analoog te kijken op een klein toestelletje bij mijn bed. Morgen in de herkansing. Buiten dat het in hd wordt uitgezonden, een fantastisch initiatief van de vpro. Rail away ga ik zeker ook kijken. Planet earth bij wijze van test, die heb ik in alle mogelijke varianten op de harde schijf staan.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina