1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

S/PDIF: Geluid naar HomeCinema

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door WBL, 16 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik gebruik de S/PDIF uitgang van de Humax iHDR5050-C en plug die in in mijn LG home cinema set LG LH-RH7000S. Nu krijg ik alleen geluid als ik naar HD zenders kijk. Bij alle andere zenders hoor ik niets.

  Mijn televisie (P42G10) heeft ook een S/PDIF uitgang. Dus ook even getest maar dat geeft hetzelfde probleem. Bij HD zenders krijg ik netjes Dolby Surround geluid te horen maar bij de overige zenders krijg ik helemaal niets te horen.

  Hoort dit gewoon zo en moet ik om geluid te krijgen bij niet HD zenders dan via bijvoorbeeld component out (rood, blauw, groen) aansluiten op mijn home cinema set?

  Zo ja, dat is erg onhandig aangezien ik dan tijdens het zappen ook iedere keer op mijn homecinema set van AV-input moet gaan wisselen. Zijn er splitters of conversie kastjes o.i.d waarin ik S/PDIF én component out kan prikken en die vervolgens in mijn S/PDIF ingang van mijn home cinema set doe zodat ik niet iedere keer van AV-input hoef te wisselen?

  Zo nee, (dus ook niet HD zenders zouden geluid moeten geven via S/PDIF) wat zou dan de oorzaak kunnen zijn dat dit bij mij niet werkt?

  -edit-
  Overigens heb ik op mijn TV wel op alle zenders geluid.
   
 2. Kijk eens na op welke audio prioriteit de humax staat (dolby of pcm) (zie blz 41 van de handleiding).
  Probeer dat eens om te zetten en luister of je dan wel overal geluid hebt.

  Ik denk dat deze op dolby staat en jouw cinemaset niet spontaan van dolby (HD zenders) op pcm (SD zenders) overschakelt .
  Door de humax op pcm voorkeur te zetten heb je waarschijnlijk wel overal geluid, maar ben je het surroundeffect weer kwijt.

  De componentaansluiting die je als alternatief noemt is voor beeld, dus dat zal geen verbetering in het geluid geven.
  Je kunt wel de rood/wit uitgang van de humax gebruiken voor geluid bij SD zenders, maar dan zul je moeten switchen op je cinemaset.
   

 3. Hij stond op Dolby. Had het ook al getest op PCM en zojuist weer gedaan, maar dan hoor ik ook niets meer op de HD zenders. Dan hoor ik dus op geen enkele zender iets.

  Mijn homecinema kan ik ook op PCM zetten. Maar ook dan hoor ik niets (ongeacht of ik de Humax op Dolby of op PCM heb staan).

  Overigens zie ik op de display van mijn homecinema DD (DolbyDigital) staan zodra ik naar een HD zender zap. En zodra ik naar een niet HD zender zap dan zie ik het display PCM staan. Dus mijn homecinema ziet per zender wel het juiste signaal maar lukt het in het geval van PCM niet om geluid te produceren.


  Dat switchen zie ik niet zo zitten.

  Maar het is dus geen algemeen bekend probleem? Met andere woorden, normaal gesproken zou een homecinema automatisch op alle zenders geluid moeten laten horen zonder dat je moet switchen o.i.d. Zo ja, dan lijkt het erop dat het mijn LG homecinema niet goed werkt. Of zou het nog aan de S/PDIF kabel kunnen liggen? (kan ik mij bijna niet voorstellen, aangezien het display van mijn homecinema wel laat zien welk signaal het binnen krijgt)
   
 4. Mijn homecinemaset schakelt keurig over van pcm naar dolby, ik denk inderdaad dat er iets mis is met jouw homecinemaset.
   
 5. Probleem is verholpen.

  Bij HD zenders kan het volume op de humax op 0 staan en dan hoor je meer dan genoeg op de home cinema set.

  Bij niet HD zenders (ofwel PCM signaal) moet -in mijn geval- het volume op de humax helemaal vol staan.

  Ik had tijdens het testen het volume op zowel de Humax als op mijn TV op 0 staan. :roll:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina