1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

..W4...

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door Terence, 16 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo,

  Ik heb van alles gelezen hier en in principe begrijp ik dat de CI+ module nog moet komen en dan alleen werkt met de tv's die gecertificeerd zijn. Helder verhaal.

  Ik heb echter een "ouder" Sony model. De 46w4000. Deze staat niet in de lijst en ook niet op de lijst van tv's die nog getest worden de komende tijd.

  Kan iemand mij vertellen of er nog een kans is dat die ook getest wordt of dat nu al duidelijk is dat het niet met mijn tv niet werkt? Dan weet ik tenminste dat ik een decoder moet aanschaffen, want ik kijk nu nog analoog tv.

  Alvast bedankt!
   
 2. De Sony Bravia TVs uit de 4000 serie bevatten geen CI+ slot, maar een CI slot. Deze TVs zullen dus nooit door Ziggo gecertificeerd gaan worden, en zullen bij Ziggo ook niet met de CI+ CAM werken. Je kan wel overwegen om een Alphacrypt CAM aan te schaffen, aangezien deze vooralsnog gewoon werkt.
   
 3. Die serie heeft wel CI+. Dat betekent dat je ook een CI+ cam nodig hebt. (Alphacrypt zal ook nog wel werken, maar dat zal niet lang meer duren, dus dat wil je niet). Als ziggo het niet gaat testen / certificeren, dan kun je er dus alleen achter komen door het zelf te gaan proberen. Ze worden volgens mij ook bijna niet meer verkocht, dus het is ook niet makkelijk om even in de winkel te testen. Succes!
   

 4. Nee, de W4000 serie van Sony heeft een CI slot, geen CI+ slot. En de Alphacrypt blijft gewoon werken in de W4000 serie. De nieuwe Ziggo CI+ CAM is niet bruikbaar in apparatuur met een CI slot zodra Ziggo (binnenkort) de CI+ features inschakelt.
   
 5. Ik weet niet waar jij je informatie vandaan haalt, maar de W4000 heeft volgens de specificaties van de Sony website geen CI+ slot.
   
 6. Ehm. Ok. Had net even gegoogled. En ik kwam meedere hits tegen die vermeldden dat de W4000 wel CI+ had. Als dat niet zo is, dan sorry. Zie: http://www.google.nl/#q=sony+w4000+ci+.
   
 7. Thnx voor de snelle reacties! Dan is het me duidelijk dat ik niet op die testen hoef te wachten.

  Ik zit nu alleen te twijfelen over om die Alphacrypt aan te schaffen of een decoder. Wat ik nog niet goed begrijp, blijft die Alphacrypt nou wel/niet werken?

  Hebben jullie verder nog tips voor me?
   
 8. Die AlphaCrypt blijft werken in een gewoon CI slot (zoals in de W4000 serie van Sony). Ziggo ziet dat liever anders maar ze kunnen er niets aan veranderen zonder de thans gebruikte codering én de firmware van alle bestaande decoders ingrijpend te wijzigen. Ze hebben overigens nooit gezegd dat ze dat ook echt zullen gaan doen. Maar Ziggo garandeert alleen dat ze niets kunnen garanderen, dus is dat een nutteloze discussie.
  Scoor gewoon voor een zacht prijsje een AlphaCrypt op marktplaats en ga genieten van je digitale televisie.
   
 9. Thnx!!
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina