1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

CI+ werkt goed op Sony Bravia KDL-40W5500

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door Heathcliff, 16 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Of het een Philips of Ziggo probleem is weet ik ook niet, maar het lijkt me beter dit probleem aan de orde te stellen in het CI+ > Philips topic.
   
 2. Helaas heb ik een CI+ toestel (Philips) en hierin doet de module het ook niet meer.
  Geen idee wat de marketingstrategie van Ziggo hierin is, want de C+ module inclusief smartcard is velen malen goedkoper dan de AlphaCrypt kaart. Vraag mij tevens af of dit juridisch zomaar kan.
   
 3. De CI-oplossing met de Alphacrypt hebben ze sowieso nooit ondersteund en daar zijn ze ook heel helder in geweest. Het staat ook in de voorwaarden. Ik denk dat daar juridisch weinig tussen te krijgen is.

  Verder blijkt hier weer het verschil tussen CI+ gecertificeerd zijn en Ziggo gecertificeerd zijn. Het lijkt er dus toch op dat Ziggo probeert absolute controle te houden door alleen toestellen toe te laten die door hun gekeurd zijn. Hiervoor geldt in principe hetzelfde als de Alphacrypt: Ziggo ondersteunt het niet, dus als je tegen problemen aan loopt, heb je pech en moet je niet bij Ziggo zijn.

  Los van dat alles heeft de hogere prijs van de Alphacrypt een reden: de Alphacrypt kan veel meer encryptiesystemen (CAS) aan dan alleen dat van Ziggo. De CI+ CAM is dan wel goedkoper dan de Alphacrypt, naar verhouding is 'ie eigenlijk te duur.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 17 sep 2009
 4. Werkt hier ok ... alleen aangezien ik het digitaal zappen niet gewend ben, vindt ik het nogal traag ... nog ff wennen misschien :rolleyes:

  Firmware 1.538 trouwens, weet iemand of de ontbrekende menu opties in een nieuwere firmware zijn opgelost ?
   
 5. Sony heeft een nieuwe firmware versie aangekondig: 1.6, anoniem heeft dat vanavond aangekondigd in het topic over de zendervolgorde:
  http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showpost.php?p=204014&postcount=394
   
 6. Vandaag MM in Enschede gebeld en zij hadden de CI+ cam nog niet binnen. Daarna MM in Hengelo gebeld en daar lagen er nog een paar. In de auto gestapt en meteen opgehaald. Thuis gekomen, de cam aangesloten, maar ook inderdaad verkeerd om in het slot gedaan. Omgedraaid, bleek de kaart verkeerd om te zitten. Uiteindelijk alles goed, opnieuw een scan gedaan en daarna de zenders op de juiste plek gezet. (firmware 1.405EA)

  Paar uurtjes later belt de buurman dat hij FC Twente wil kijken via de laptop en mijn TV (46W5500) heeft gelukkig een VGA poort. Laptop aangesloten, blijkbaar te laat met een code aanschaffen, wij dus balen. Maar ik had de CI+ Cam aangesloten met 1 van me huidige kaarten. Als "wanhoopspoging" de kaart erin gedrukt die met de CI+ geleverd was en die deed het ook goed. Zoeken naar EredivisieLive, et voila! FC Twente kijken en genoten! :pompom::pompom::pompom::pompom:

  Blij dat ik dus deze kaart nog niet heb laten activeren naar me huidige abo, nu kan ik in ieder geval een paar dagen genieten van alle HD zenders en betaalzenders :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
   
 7. De tekening in het boekje is volgens mij verkeerd. Ik deed het ook fout.
   
 8. Vandaag de twee weken terug bij sluitallesaan.nl bestelde cam ontvangen. Ik dacht eerst dat ik moest wachten tot week 42/43, maar de in de mail toegezegde data werd netjes nagekomen. Ze zouden gisteren ontvangen en direct uitleveren en dat klopt.
  Inmiddels in mijn sony 40w5500 geplaatst en doet het perfect. Ik had eerder al een firmware update uitgevoerd en destijds bij de aanschaf van mijn tv de digitale scan uitgevoerd (toen ik nog alleen analoog had).
  De cam geplaatst, tv aangezet en geen procedures hoeven volgen, hij deed het gelijk. Perfect.
   
 9. klopt, helaas is hier een fout een fout gemakt
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina