1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

gewiste bestanden terughalen

Discussie in 'Humax iHDR5050-C (HD-PVR)' gestart door greetje2203, 15 sep 2009.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Is het mogelijk om per ongeluk gewiste bestanden terug te halen?
  Of: Is een map die per ongeluk gewist is terug te halen?
  Bv. via het netwerk? Ik heb al enkele tooltjes geprobeerd, maar die werken niet via ftp??? Ik kan nl de schijf niet benaderen via netwerk-verbinding onder verkenner. Alleen als ftp-pagina.
   
 2. Recuva:
  http://www.recuva.com/download
  Doet dit zeer goed.

  Algemene regel: niets met de schijf/PC doen. Recuva op een USB stick of een andere schijf installeren. Files die je met Recuva terughaalt op een USB stick terughalen (dat alles om te voorkomen dat de weggegooide bestanden door iets anders overschreven worden voordat je ze kunt redden)

  Oops - niet benaderen? Waar zit die schijf dan (server thuis/server kantoor) en welk formaat heeft die schijf (FAT32/NTFS/ext2/ext3/ext4).
  Wanneer je er niet physiek bij kunt komen kan je alle herstel op je buik schrijven (of de beheerder moet bereid en in staat zijn een backup terug te halen).
  Wanneer dat wel kan kan je hem uit de PC sleutelen en aan een ander systeem als slave hangen. FAT32 en NTFS zijn dan relatief ngemakkelijk terug te halen (indien nog niet overschreven), ext? kan ook maar vraagt veel shell commandline geknutsel (en wanneer dat je niets zegt, zal je een specialist in de arm moeten nemen).

  Mees de Roo
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 16 sep 2009
 3. Bij de specificaties van dat programma staat:
  Runs on Microsoft Windows Vista, XP, 2003, 2000 and 98
  Dan ga je er dus vanuit dat greetje2203 de disk uit de humax haalt en deze aan een windows systeem 'knoopt' en dat dat windows systeem die disk herkent.
  En je gaat er vanuit dat de humax de files in een soort 'terughaalbare' modus wist.
  Tevens ga je er vanuit dat greetje2203 de humax daarna niet meer aan heeft gehad, want de humax neemt zodra hij aan gaat 2 uur tv op in een buffer, dus de opnames kunnen wel eens overschreven zijn.


  Dit is mijn 1000e post :pompom:
   
 4. Dit is een leuke wish voor de Humax 5050C... een prullenbak à la Windows etc.... :D ;)
   
 5. Nee, maar ik loop regelmatig alle nieuwe vragen door. En zoek daar de computer (achtigen) uit. Dit leek op een normale computervraag; bij doorlezen leek het om een computerserver te gaan. Ik zie nu pas de naam van de groep, en snap dus dat het een wel heel specifiek soort server is.

  Dan moet je overigens helemaal niet raar opkijken wanneer daar een ext2/ext3 schijf in zit (goed lenen is makkelijker dan slecht zelf bedenken) en kan je die er gewoon uitsleutelen, aan een linux-systeem hangen en mounten. En wanneer je goed thuis bent in linux kan je zelfs die bestanden vaak terughalen (mits inderdaad niet overschreven - dus wanneer je iets kwijt bent computer gelijk uitzetten zonder afsluiten).
  Probleem is alleen dat dit ver uitgaat boven wat je van de gemiddelde Humax gebruiker (in vergelijking met iemand die een linux-server runt; verder niet negatief bedoeld o.i.d.) kan verwachten; de bestanden moeten dus waarschijnlijk als verloren worden beschouwd, want via ftp lukt dit nooit.

  Mees de Roo

  P.S. je kunt linux ezt2/ext3-schijven trouwens gewoon aan een windows systeem hangen. Jammer genoeg werken dan recuva en de inodes-hacks nodig om de kapotte bestanden terug te halen niet; daarvoor is een echte linux nodig.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 16 sep 2009
 6. benaderen humax

  Met niet benaderen bedoel ik dat ik via ftp of pagina weergeven in verkenner wel bij de humax kan, maar niet met een programma als pc inspector file recovery. Zoals TheGrouch al aangeeft: ik zal de schijf eruit moeten slopen en als tweede schijf aan een pc moeten hangen. Veel gedoe: ik kijk het wel terug via uitzending gemist of zo. Bedankt voor de uitleg. Ik vind de humax handleiding en de humax website maar armzalig.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina